28 Ağustos 2019 Çarşamba

Cinler ve 7 sayısı

Kur'an'da ve İncil'de "Cinn" ( Örtülü olan, Gizli olan ) kelimesiyle 7 sayısı arasında bir ilinti göze çarpmaktadır. Evvelki bölümlerde de ifade edildiği üzere 7 sayısı yaratılıştaki bir döngülük frekansı ifade eden sayıdır.

- Kur'an'da ilk "Cinn" kelimesi 6/100 kodlu ayette geçmektedir.

6/100 - Ve (1) cealu (2) li (3) allahi (4) şüraka (5) el (6) CİNNE (7) ve halekahüm ve haraku lehu benıne ve benatin bi ğayri ılm sübhanehu ve teala an ma yesıfun ( Ve Allah için cinleri ortaklar kıldılar. Halbuki onları yarattı. İlimsizce O’na oğullar, kızlar uydurdular. O yücedir ve o vasfettiklerinin üzerindedir. )

Ayet kodunun nümerolojik değeri 7 olmaktadır. ( 6+1+0+0 = 7 )

Ayetteki "Cinn" kelimesi 7. kelimedir.

- Kur'an'da "Cinn" kelimesi 43 ( 4+3 = 7 ), "Can" ( Yılan, Büyük cin ) kelimesi ise 7 kere tekrarlanmaktadır.

- "Cinn" suresi 72. suredir. ( 7 ve 2 ... İkili Yedi )

- Dünya olarak bilinen cehennemdeki 70,000 yıllık reenkarnasyon döngüsünün “70 kol uzunluğundaki zincir “ olarak sembolize edildiği 69/31 kodlu ayet de bu kapsamda önem arzetmektedir. Zira alt idrak kademesindeki obsesör varlıklar olan cinlerin amacı insanı sürekli olarak yedilik döngüde yani cehennemde tutmak ve tekamül edip üst boyutlara, planlara, alemlere geçmesini engellemektir.

69/31 - Sümmel cehıme salluhu ( Sonra onu cehenneme salın. )
69/32 - Sümme fi silsiletin zer'uha seb'une zira'an feslükuhu ( Sonra ölçüsü yetmiş kol uzunluğu olan zincirin içinde, böylece onu sokun. )

Ayette tekamül etme liyakatine erişip üst aleme ( cennet, Sirius, Sevgi Planı ) geçemeyen insanın tekrar 70,000 yıllık reenkarnasyon döngüsüne tabi tutulması, her bir halkası bir enkarnasyon döngüsüne karşılık gelen "zincir" sembolizasyonu ile bildirilmektedir.

İncil'de ilk "Cin" kelimesi aşağıdaki ayette geçmektedir.

40 Matthew 4-24 Ünü bütün Suriye'ye yayılmıştı. Türlü hastalıklara yakalanmış bütün hastaları, acı çekenleri, CİNLİLERİ, akıl hastalarını, felçlileri O'na getirdiler; ve O onları iyileştirdi.

Ayet kodunun nümerolojik değeri 14 yani İkili Yedi ( 2x7; 7+7 ) olmaktadır. ( 4+0+4+2+4 = 14 )

İncil'de "cin adedinin" belirtildiği ayetlerde en fazla "7 adet cin" misali verilmektedir.

41 Mark 16-9 İsa, haftanın ilk günü sabah erkenden dirildiği zaman önce Mecdelli Meryem'e göründü. Ondan YEDİ CİN kovmuştu. 

42 Luke 8-2/3 Kötü ruhlardan ve hastalıklardan kurtulan bazı kadınlar, içinden YEDİ CİN çıkmış olan Mecdelli denilen Meryem, Hirodes'in kâhyası Kuza'nın karısı Yohanna, Suzanna ve daha birçokları İsa'yla birlikte dolaşıyordu. Bunlar, kendi olanaklarıyla İsa'ya ve öğrencilerine yardım ediyorlardı.,

7 sayısının cin ile ilintilendirilmesinin nedeni, alt kademe obsesör varlıklar olan cinlerin insanı kısır döngüde tutması yani 7'lik frekans içine hapsetmesi olabilir mi?




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder