31 Ağustos 2019 Cumartesi

Döngü sonu şehadeti

19/68 - Fe ve rabbike le nahşürannehüm veş şeyatıne sümme le nuhdırannehüm havle cehenneme cisiyya ( Böylece ve Rab’bin, onları ve şeytanları kesinlikle toplayacağız. Sonra kesinlikle onları cehennemin etrafında diz çökmüş olarak hazır edeceğiz. )

19/69 - Sümme lenenzianne min külli şıatin eyyühüm eşeddü aler rahmani ıtiyya ( Sonra her gruptan, Rahman' a isyankarlıkta en şiddetlileri hangileriyse ayıracağız. ) 

19/70 - Sümme le nahnü a'lemü billezıne hüm evla biha sıliyya ( Sonra, ona salınmaya, atılmaya layık olmada önce, başta gelenleri, daha yakın olanları biz biliriz. )

19/71 - VE İN MİNKÜM İLLA VARİDÜHA kane ala rabbike hatmen makdıyya ( VE KESİNLİKLE SİZLERDEN OLANLAR İLLA Kİ ORAYA VARIRLAR. Rab’binin üzerine akdedilmiş hükümdür. ) 

19/72 - Sümme nüneccillezınettekav ve nezeruz zalimıne fıha cisiyya ( Sonra o sakınanları kurtaracağız. Zalimleri de orada diz çökmüş olarak bırakacağız. )

Yukarıdaki ayetlerde, 70,000 yıllık döngü ( bir dünya devresi ) içindeki ortalama 700-800 enkarnasyon sonucunda idraken tekâmül edip üst plana geçme liyakatine erişmiş ve döngü sonu safhası ( devre sonu / dünyanın döngüsel kapanışı ) için spatyomda ( A'raf ) beklemekte olan varlıklar da dahil olmak üzere 70,000 yıllık döngü içinde ( dünya devresinde ) enkarne olmuş tüm varlıkların döngünün sonuna yani dünyanın kapanışına ( tufana ) bizzat şahit olmak üzere reenkarne edilecekleri yani üst plana / aleme ( Cennet / Sirius / Sevgi Planı ) geçişin veya tekrar 70,000 yıllık döngüde enkarne olma durumunun tufandaki vefattan sonra gerçekleşeceği bildirilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder