1 Eylül 2019 Pazar

Değişimin işareti zelzele

Zelzele yani deprem esas itibarıyla vibrasyon ( titreşim ) değişimi nedeniyle oluşan denge bozulması ( değer farklanması ) olarak tanımlanabilmektedir. Zira yaratılıştaki her olgu belirli bir frekansta titreşmekte ve böylelikle varoluş dengesini korumaktadır.

Zelzele, döngü sonu veya bir başka deyişle dünya devresinin kapanışı aşamasında en önemli rolü oynayacak olan doğal fenomen olacaktır. Evvelki bölümlerde değinildiği üzere, yaklaşan gezegen nedeniyle aşamalı olarak artacak olan kozmik manyetik alan tesirleri dünyanın vibrasyon dengesini bozacak ve başta büyük magnitüdlü zelzeleler olmak üzere doğal afetlere sebebiyet verecektir. 

İlahi nümerolojide değişimin yani yeni döngü başlangıcının sembolünün 8 sayısı olduğu evvelce örneklerle defaatle belirtilmiştir. Enfal suresinin, kodu 8 nümerolojisi açısından dikkat çeken 8/53 kodlu ayetinde "değişime" ilişkin bilgi verilmektedir. ( 8 ve 53 ... 5+3 = 8 ... 8 ve 8 )

8/53 - Zalike (1) bi (2) enne (3) allahe (4) lem (5) yekü (6) müğayyiran (7) nı'meten (8) en'ameha ala kavmin hatta yüğayyiru ma bi enfüsihim ve ennellahe semıun alim ( Bu, Allah' ın kesinlikle bir kavime verdiği nimeti, onlar nefislerindekini değiştirmedikçe değiştiren olmamasından dolayıdır. Kesinlikle Allah duyandır, bilendir. )

Ayette, değişimin ancak varlıkların kendilerine verilen nimetleri ve imkanları değiştirmesi, bozması sonucu vuku bulduğu bildirilmektedir. Bir başka deyişle, toplumların doğruluktan sapmaları, inkarcı yaklaşımla düzeni bozmaları durumunda Allah ta onlara verdiği imkanları ve ortamı bozacak, değiştirecektir. Son dönemde dünya çapında tezahür eden sosyal dejenerasyon, ahlaki bozulma ve muhtelif sapkınlıklar döngü sonunun vuku bulmasına sebep teşkil edecek ölçüde bir değişimin delili niteliğindedir. Ayette "nimetin değişiminden" bahsedilen ilk cümle "8" kelimeden oluşmaktadır.

Türkiye, kozmik sistemdeki Sirius'un kaba madde alemindeki projeksiyonu olması nedeniyle döngü sonu vakalarına ilişkin nümerolojik tespitler açısından da büyük önem arzetmektedir. Zira zelzele  vakaları açısından bakıldığında iki önemli zelzele, yeni döngü başlangıcının sembolü olan 8 nümerolojisi uyumu açısından dikkat çekmektedir.

Türkiye tarihindeki en şiddetli deprem 17 Ağustos 1668 tarihinde Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda meydana gelen ve Anadolu Depremi olarak anılan 8 şiddetindeki zelzeledir. Bu zelzelede 8,000 + kişinin öldüğü kayıtlara geçmiştir.

Son dönemde meydana gelen en büyük zelzele ise 17 Ağustos 1999 tarihinde Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda meydana gelen ve Gölcük Depremi olarak anılan 7.4 şiddetindeki zelzeledir. Bu zelzelede 17,000 + kişinin öldüğü kayıtlara geçmiştir.

- Her iki depremin de günü ve ayı 17 Ağustos'tur. 17 ( 1+7 = 8 ) ve 8. ay 
- Her iki depremde de ölenlerin sayısının nümerolojik değeri 8 olmaktadır. ( 8,000 ve 17,000 )

1999 yılı ile 1668 yılı arasında 331 yıllık bir fark bulunmaktadır ki bu sayının nümerolojik değeri bir döngülük frekansın ve döngü sonunun nümerolojik sembolü olan "7" sayısını vermektedir. ( 3+3+1 = 7 ) Bu bağlamda, 1999 yılı ile arasındaki yıl farkının nümerolojik değeri "7" olan bir yılda büyük magnitüdlü zelzele / -ler olması kuvvetle muhtemel görünmektedir.

Kur'an'daki Zilzal ( Zelzele ) suresinin 99. sure olması ve 8 ayetten oluşması son Gölcük Depremi'nin tarihini oluşturan rakamlar açısından dikkat çekmektedir. 

Zilzal suresinde döngü sonu yani dünya devresi kapanışı olaylarına ilişkin bilgi verilmektedir.

99/1 - İza zülziletil erdu zilzaleha ( Yer zelzelesiyle sarsıldığında. )
99/2 - Ve ahracetil erdu eskaleha ( Ve yer ağırlıklarını çıkardığında. )
99/3 - Ve kalel insanü ma leha ( Ve insan "Ona ne oluyor?" dediğinde. )
99/4 - Yevmeizin tühaddisü ahbaraha ( O gün haberlerini anlatır. )
99/5 - Bi enne rabbeke evha leha ( Kesinlikle Rab’binin ona vahyetmesiyle. )
99/6 - Yevmeizi yasdürun nasü eştaten li yürav a'malehüm (O gün insanlar, çalışmalarının gösterilmesi için bölükler halinde meydana çıkarlar. )
99/7 - Fe (1) men (2) ya'mel (3) miskale (4) zerratin (5) hayran (6) yera (7) h (8) ( Artık kim zerrelerin ağırlığı ölçüsünde hayır yapmışsa onu görür. )
99/8 - Ve (1) men (2) ya'mel (3) miskale (4) zerratin (5) şerran (6) yera (7) h (8) ( Ve kim zerrelerin ağırlığı ölçüsünde kötülük yapmışsa onu görür. )

Surenin son iki ayetinde döngü sonu akabinde ( yani 7'den 8'e geçişte ) insanların liyakatlerine göre maruz kalacakları yeni durumlarından yani yeni döngülerinden bahsedilmektedir. Her iki ayette de "8" kelime bulunmaktadır. 

Surenin numarası ve ayet adedi toplandığında yine "8" nümerolojisini veren bir sayı elde edilmektedir. ( 9+9+8 = 26 ... 2+6 = "8" ) 

Ayrıca Ahzab suresinin 33/11 kodlu ayeti de hem "Zelzele"den bahsedilmesi, hem ayet kodunun nümerolojik değerinin "8" ( 3+3+1+1 = 8 ) olması, hem de ayette "8" kelime olması açısından ilginç bir durum arzetmektedir.

33/11 - Hünalike (1) ibtüliye (2) el (3) mü'minune (4) ve (5) zülzilu (6) zilzalen (7) şedıda (8) ( Burada inananlar sınandılar. Şiddetli zelzele ile sarsıldılar. )




























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder