25 Eylül 2019 Çarşamba

Kitaptan uzak tutma ve cahil bırakma metodları...

Kutsal kitaplar, insanlara bilmediklerini öğretmek, bilgi seviyelerini artırmak, onları araştırma yapmak suretiyle daimi gelişime sevketmek, iyiye, doğruya yönlendirmek ve böylelikle tekamül sağlamak amacıyla ilahi sistem tarafından tüm insanlara bahşedilmişşerdir. Dolayısıyla kitaplar hiç kimsenin tekelinde ve kontrolünde olamaz. Ve hiç kimse kitabı diğerlerinden daha iyi bildiğini, alim olduğunu iddia edemez. Çünkü kitaplar ilmi katmanlara, tabakalara haiz olup, her yeni bilgi edinimi sonrasında bilinmeyen aynı oranda artmaktadır. Ayrıca ayetler her okunduğunda yeni bilgilere ve yeni açılımlara vesile olmaktadırlar. "İlim sahibi olma ve ilmi artırma" sonsuz bir tekamül yolculuğudur.

Kur'an, "dinci" olarak anılan istismarcıların, nefsani menfaatperestlerin, sahte hocaların, şeyhlerin, mürşidlerin kitabı değildir. Onlar zaten hiçbir söylemlerinde veya faaliyetlerinde Kur'an'ı referans almazlar. Aksine onu reddetmekte ve çevrelerindekini de Kur'an'dan uzak tutmaya, onu anlamamalarını sağlamaya çalışmaktadırlar.

Asırlardır insanlar, şu önde gelen söylemler ve kurallar ile kitaptan uzak tutulmuşlar ve cahil bırakılmışlardır.

"Kur'an abdestsiz ellenmez." 

( Dokunulmasını bile engellemeye çalışmışlardır. )

"Anlamadan da olsa Arapça'sını okumak, ezberlemek sevaptır." 

( Anlamadan yapılan hiçbir işten hayır gelmeyeceği aşikardır. )

"Bir alime sormadan, danışmadan Kur'an anlaşılamaz." 

( Alim denilen kimdir? Hangi vasfı ile herhangi bir diğer insandan daha iyi anlama yetisine sahip olabilmektedir. Akledebilen, idrak ve irade sahibi her insan gayretli çalışmalar sonucunda Kur'an ve diğer kutsal kitaplar hakkında engin bilgilere haiz olabilir. Kitaptan başka hakem olamayacağı ayetle bildirilmiştir.

5/43 - Ve keyfe yühakkimuneke ve ındehümüt tevratü fıha hukmüllahi sümme yetevellevne min ba'di zalik ve ma ülaike bil mü'minın ( Ve içinde Allah' ın hükmü bulunan Tevrat yanlarındayken seni nasıl hakem yaparlar da sonra, bunun ardından yüz çevirirler? Ve onlar inananlar değillerdir. ) 

Ayette, Kur'an ayetleri ortada iken habercinin bile insanlar arasında hakem olamayacağı, ayetlerin açık hükümler içerdiği bildirilmektedir. )

"Hadisler olmadan Kur'an anlaşılamaz" 

( Kur'an'ın çok açık bir lisan ile ve kolaylaştırılmış metin olarak indirildiği ayetlerde tekrar tekrar ve açıkça belirtilmektedir. "Hadis" adı altında sonradan üretilen bir çok söylem kitleleri doğru yoldan saptırmak ve satanistlerin kontrolüne girmelerini sağlamak için kullanılmaktadır. )

19/97 - Fe innema yessernahü bi lisanike li tübeşşira bihil müttekıne ve tünzira bihı kavmen lüdda ( Onunla sakınanları müjdelemen ve onunla inatçılar kavmini uyarman için onu senin lisanın ile kesinlikle kolaylaştırdık.  )

44/58 - Fe innema yessernahü bi lisanike leallehüm yetezekkerun ( Böylece kesinlikle onu lisanınla kolaylaştırdık. Umulur ki hatırlarlar. )

54/17 - Ve lekad yessernal kur'ane liz zikri fe hel min müddekir ( Ve Kur'an' ı hatırlama için kolaylaştırdık. O halde düşünen yok mu? )

54/22 - Ve lekad yessernel kur'ane liz zikri fe hel min müddekir ( Ve Kur'an' ı hatırlama için kolaylaştırdık. O halde düşünen yok mu? )

54/32 - Ve lekad yessernel kur'ane liz zikri fe hel min muddekir ( Ve Kur'an' ı hatırlama için kolaylaştırdık. O halde düşünen yok mu? )

54/40 - Ve lekad yessernel kur'ane liz zikri fe hel min müddekir ( Ve Kur'an' ı hatırlama için kolaylaştırdık. O halde düşünen yok mu? )

"Arapça alfabeyle yazılmamış olan Kur'an okunmaz."

( Neden? Vahiy kelimeleri ses frekansı olarak habercilerin zihinlerinde tezahür etmiştir. Dolayısıyla bu ses frekansları herhangi bir lisanın alfabesine göre kodlanıp, o alfabeyi kullananların kelimeleri aynı fonetik ile yani ses frekansıyla telaffuz etmelerini sağlayabilir. Ve böylelikle daha geniş kitleler Kur'an'daki asıl Arapça kelimelerin telaffuzlarını ve anlamlarını öğrenmiş olurlar. 

14/4 - Ve ma erselna min rasulin illa bi lisani kavmihı li yübeyyine lehüm fe yüdıllüllahü men yeşaü ve yehdı men yeşa' ve hüvel azızül hakim ( Ve resulleri kavimlerininki haricinde lisan ile göndermedik ki onlara açıklasınlar. Allah dilediği kimseyi saptırır, dilediği kimseyi yönlendirir. O yücedir hakimdir. )
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder