15 Eylül 2019 Pazar

“Orijinal” kelimesinin gizemi

“Orijinal” veya “Original” kelimesi “Asıl, Esas, ÖZ” anlamlarını taşıyan ve aşağıdaki köklerden oluşan bir kelimedir.

Or = Işık ( Aura / Aurum / Aurore* )
İ = Bağlaç
Gin / Gen ( Jin / Jen ** ) = Gen / Köken / Soy
Al = Gibi olan

*”Aurore” kelimesi “Tanyeri Ağarması / Gün IŞIMASI / Şafak sökmesi” anlamlarına gelen ve özünde “Işıma” anlamı olan kelimedir. Fransızca’daki “Or” kelimesi, Latince’deki “Aurum” kelimesinin karşılığı olup “Altın” anlamına gelmektedir. Altın madeni “Sarı ışık”a benzediği için “Or” ismini almıştır. “Aur” ve “Or” kelimelerinin telaffuzları aynıdır. “Aura / Aurum” kelimesi varlıkları ve gezegenleri saran ışıksal enerji çemberi olarak bilinmektedir. “Aurum” kelimesi aynı zamanda gezegeni saran “Atmosfer” anlamında da kullanılmaktadır.

**Arapça’daki “Cin” kelimesinin, batı dillerinde “Cins, Soy, Köken, Asıl, Esas” anlamında kullanılmak üzere ”Gin / Gen / Jin / Jen” olarak tezahür ettiği görülmektedir. ( Örnek : CİNsel ilişki, GENetics ( Soybilim ), GENeology ( Soyağacı ), GENital ( Cinsel ), GYNecologist ( JİNekolog ), GENs ( Fransızca'da "Halk, Kişiler" anlamındadır. … )

Bu bilgiler ışığında, “Orijinal” kelimesi “Soyun Işığı Gibi Olan” anlamını taşımakta gibi görünmektedir.

Dünyada “Beden” olarak adlandırılan idraksiz kaba maddenin, idrak kaynağı olan Ruhun kainat alemindeki ( madde alemi ) temsilcisi olan süptil Öz Varlık’tan ( süptil madde halindeki varlık ) gelen tesirler ile tezahür ettiği ve bu tezahüre de “İnsan” ismi verildiği evvelki bölümlerde belirtilmişti. Bu bağlamda, “Orijinal” yani “Soyun Işığı Gibi Olan” kelimesi esas itibarıyla “Öz Varlık Gibi Olan” anlamını taşımaktadır.

“Beden” ve “Öz Varlık” aşağıdaki resimde sırasıyla “Olduğumuzu sandığımız” ve “Aslında olduğumuz” ifadeleriyle tasvir edilmiştir.
                                   
                                             
        Beden ve Öz Varlık ( Aura / Aurum )

Türkçe'de yer alan "ARıtmak" ( Saflaştırmak, Özüne erişmek ) kelimesindeki "AR" kökünün de "OR" kelimesinin farklı telaffuz edilmiş hali olması kuvvetle muhtemeldir. Aynı şekilde "ARamak" kelimesi "Özü bulmaya çalışmak" kök anlamı itibarıyla "ÖZlemek" kelimesiyle eş anlamlı gibidir. Almanca'da yer alan "URsache" kelimesi "Kök, Öz, Sebep" anlamlarına gelmekte olup, "UR" ( Kök, Öz ) ve "Sache" ( Şey, Olgu, Eşya ) kelimelerinden oluşmaktadır. Aynı şekilde "URsprung" kelimesi "Kaynak, Pınar" anlamlarına gelmekte olup, "UR" ( Kök, Öz ) ve "Sprung" ( Fışkırma, Fırlama, Zıplama ) kelimelerinden oluşmaktadır.

Ayrıca "ORal" kelimesi "Ağızsal / Sözel / Kelimesel" anlamına gelmekte olup ruhun da, maddenin de özü "kelimedir."

Alşimik* okültizmde "Kuyruğunu Yiyen Yılan" figürüyle resmedilen ve "Ouroboros" adı verilen sembol "sonsuz döngü" kavramının sembolü olarak bilinmektedir. "Ouroboros" kelimesi, içerdiği "Ouro / Oura" kök kelimesi açısından önem arzetmektedir. Kaynaklara göre "Ouroboros" kelimesi "Ouro / Oura" ( Kuyruk ) ve "Boros" ( Yemek ) kelimelerinden oluşmaktadır.

* Alşimi, her türlü madeni "altına" dönüştürmeye dayalı okült bir ilimdir.

Ancak "Ouro / Oura" kelimesinin zahiri olarak bildirilen "Kuyruk" anlamı üzerinde biraz daha derinlemesine durulduğunda esas ifade ve sembolize* edilmek istenenin, bedenin "Gümüş Bağ" olarak adlandırılan ışıksal bağ ile bağlı olduğu Öz Varlık ve/veya "Öz Varlıkla aradaki bağ" olabileceği düşüncesi oluşmaktadır. Söz konusu "bağ" Öz Varlık'ın bedene bağlanan "Kuyruğu" gibi kabul edilebilir. Öz Varlık'ın tezahürü olan "Oura / Ouro" veya "Aura / Aurum / Or" ( Işık Hüzmesi ) esas itibarıyla "Bedenin" besini, yemeği ( Boros ) konumundadır. Öz Varlık yani "Oura / Ouro / Aurum / Aura" olmadan bedenin insan olarak hayat bulması mümkün değildir. Bu çervevede, beden bir kuyruk ( Gümüş Bağ, Aura / Aurum / Ouro / Oura ) ile Öz Varlık'a bağlı bulunmaktadır. ( * Sembollerin birden çok anlamı olduğu hatırlanmalıdır. Ouroboros aynı zamanda şeytanın "kısır döngüsünü" de sembolize etmektedir. )

                                                                                                                     Ouroboros

                 
Astral projeksiyon esnasında Beden, Gümüş Bağ ( Oura / Ouro ) ve Öz Varlık ( Öz Varlık "kuyruk" gibi olan bağ ile bedene bağlanmıştır. )










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder