14 Eylül 2019 Cumartesi

"Bilim mi? Din mi?" tuzağı

Küresel şeytanların insanları dinden uzaklaştırıp inkâra sürükleme metodlarından, tuzaklarından belki de en sinsi olanı ortaya attıkları "Bilim mi? Din mi?" sorusu ve "Bilim dini yendi." cümlesidir. Bu cümlelerin, hiçbir rasyonel yönü olmayan "Dünya mı? Evren mi?" veya "Dünya evreni yendi." cümlelerinden hiçbir farkı yoktur. 

Din, varlıklar için genel bir düşünsel çerçeve olup yaratılışa ilişkin tüm bilgileri ( matematik, fen, psikoloji, parapsikoloji, astronomi, UFOloji, sosyoloji vb. ) kapsayan ana kaynaktır. Kutsal kitaplar da bu bilgi bütünlüğünü ve onun kodlarını insanların algısına sunan ilahi ve kozmik yazılımlardır. 

Bu kozmik bilginin içeriğini ve tesir gücünü idrak edemeyip onu reddeden veya idrak edip de bu bilgiyi diğer insanları kontrol ve idare altına almak için kullanan şeytanlar bilinçli olarak bir kavram çatışması ortamı yaratarak insanları bölmekte, ayrıştırmakta ve aralarında düşmanlık oluşturmaktadırlar. Oysaki din, yukarıda da zikredildiği üzere her türlü bilgiyi içeren bilimler üzeri bilimdir. 

Kozmik bilgiyi kavrayamayadıklarından dolayı kibirlenen ve bunun sonucunda ilahi ilmi reddederek inkârcıya dönüşenlerin durumu Yunus suresinin 10/39 kodlu ayetinde bildirilmektedir. 

10/39 - Bel kezzebu bima lem yühıytu bi ılmihı ve lemma ye'tihim te'vılüh kezalike kezzebellezine min kablihim fenzur keyfe kane akıbetüz zalimın ( Bilakis, O’nun ilmini kuşatıp kavrayamadıklarından dolayı yalanladılar. Onun yorumu onlara asla gelmedi. Onlardan öncekiler de işte böyle yalanlamışlardı. Artık bak zalimlerin sonu nasıl oldu. ) 

"Din"* kelimesi "Borç, Vefa, Haysiyet" gibi anlamları barındırmakta olup, Allahü Teala'nın insana bahşettiği yaşam ve ilim nimeti karşılığında ifa etmesi gerekenleri ( yaratılıştaki tüm olgulara ilişkin ilmi araştırmalar yaparak bilgiyi sürekli geliştirmek ve onu paylaşmak, yaymak, iyilik yapmak, doğruluktan ayrılmamak, duaya kalkmak, zekât vermek, yalan söylememek, ahlaksızlık yapmamak, yardım etmek .... )  ( * "Haysiyet" anlamına gelen "Dignity" ( İng. ) ve "Dignité" ( Fra. ) kelimeleri de "Din" kökünden türemişlerdir. )

"Bilim" kelimesi ise aslında sadece "Bilinen" anlamını barındırmaktadır. Her iki kelimeye bu açıdan bakıldığında dinin bilimi zaten kapsayan ilahi ve kozmik bir kavram olduğu görülmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder