20 Eylül 2019 Cuma

Duvarların ardındakiler

Cennetin ve ebedi yaşamın sembolik rengi olan yeşilin yok olma yolunda hızla ilerlediği ve yerini, her geçen gün bir yenisi ortaya çıkan beton duvarlara terketmekte olduğu bir dünyayı deneyimlemekteyiz. Amazon Ormanları'nın bile imara açılması aşamadına gelinmiştir. Aslında cennet olma potansiyeli olan dünya şeytanların yoğun çabaları sonucunda cehennem niteliği kazanmış durumdadır. Dünyanın her yerinde  sonuçları dikkate alınmaksızın ve sadece maddi menfaat uğruna  "bina inşa etme" obsesyonu bir salgın gibi yayılmaktadır. İnsanın bir türlü kurtulamadığı "kibir" hastalığının maddi yansıması olan bu büyük ve yüksek binalar aslında şeytanların insanlara tepeden bakmalarını ve onları aşağılamalarını sembolize etmektedir. 

"Bina ve bina inşa etme" hususu Kur'an'da şeytanlar ile ilintilendirilmiştir.

26/128 - E TEBNUNE bi külli riy'ın ayeten ta'besun ( Her tepeye ayet, işaret olarak BİNA KURAR da abesle iştigal edip eğlenir misiniz? )

Ayette binaların "işaret" oldukları yani mesaj içeren sembol oldukları bildirilmektedir.

38/37 - Veş ŞEYATINE küllü BENNAİN ve ğavvas ( Ve ŞEYTANLAR ki hepsi BİNA YAPICI  ve dalgıç. )

59/14 - La yukatiluneküm cemian illa fi kuran muhassenetin ev MİN VERAİ CÜDÜRİN  be'sühüm beynehüm şedidun tahsebuhüm cemian ve kulubühüm şetta zalike bi ennehüm kavmün la ya'kılun ( Sağlam korunmuş üstün şehirlerde veya DUVARLARIN ARKASINDA olmaları haricinde sizinle topluca savaşamazlar. Onların kendi aralarında kötülükleri zorlukları şiddetlidir. Toplanmış olduklarını sanarsın. Onların kalpleri dağınıktır. Bu kesinlikle onların akıl etmeyen kavim olmalarındandır. )

Ayette "Duvarların" şeytanlar için sanal güç ve kudret sembolü olduğu, yaptıkları binalardan, kalelerden ve saraylardan dolayı kendilerini üstün, güvende ve muktedir sanarak kendilerini aldatmakta oldukları bildirilmektedir. Dikkat edilecek olursa kendi yaptıkları bu binaların aslında şeytanlar için "put" işlevi gördüğü, onlata taptıkları mesajı da verilmektedir.

37/95 - Kale e ta'büdune ma tenhıtun ( "O yonttuklarınıza mı kulluk ediyorsunuz?" dedi. )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder