21 Eylül 2019 Cumartesi

Yılan ve Yalan

"Yılan" kutsal kitaplarda şeytanı sembolize eden varlıktır. "Yılan" kelimesi "Yılmak" fiilinin kökü olan "Yıl" ve "An" ( Gibi olan, Fiili yapan ) kelimesinden oluşmaktadır.

Yılan = Amaçtan / Hedeften sapan, Vazgeçen, Doğruluktan sapan

Fransızca'da ve İngilizce'de "Yılan" kekimesinin karşılığı "Serpent" kelimesidir. Bu kelime "Ayıran, Terkettiren" anlamına gelmektedir. ( Kök kelime "Serper" ( Ayırmak, Terkettirmek ) fiilidir. Sondaki "Ent" eki ( "An" okunur. ) Türkçe'deki "An" ekiyle aynı olup "Gibi olan, Fiili yapan" anlamına gelen ektir. Yani fiili isim yapan ektir.

"Yalan" ve "Yılan" kelimeleri hem telaffuz hem de anlam açılarından özdeş görünmektedirler.  Halk dilindeki "Yalan dolan" söylemindeki "dolan" kelimesi esas itibarıyla "yılan gibi dolanarak aldatmak" / "dolandırmak" anlamını içermektedir.

* "Şeytan" kelimesi de "Şeyt" ( Helak olmak, Mahvolmak, Yanmak, Kaynamak ) ve "An" kelimelerinden oluşmakta ve "Helak olan / -eden, Mahvolan / -eden, Yanan / Yakan" anlamlarına gelmektedir.

Tevrat'ta ilk yılan kelimesi, yılanın yalan beyanda, daha doğrusu akıl karıştıracak beyanda bulunarak insanı aldatması misalinden bahisle şöyle geçmektedir.

1 Tekvin 3-1 RAB Tanrı'nın yarattığı yabanıl hayvanların en kurnazı yılandı. Yılan kadına, "Tanrı gerçekten, 'Bahçedeki ağaçların hiçbirinin meyvesini yemeyin' dedi mi?" diye sordu. 

1 Tekvin 3-2 Kadın, "Bahçedeki ağaçların meyvelerinden yiyebiliriz" diye yanıtladı, 

1 Tekvin 3-3 "Ama Tanrı, 'Bahçenin ortasındaki ağacın meyvesini yemeyin, ona dokunmayın; yoksa ölürsünüz' dedi." 

1 Tekvin 3-4 Yılan, "Kesinlikle ölmezsiniz" dedi, 

1 Tekvin 3-5 "Çünkü Tanrı biliyor ki, o ağacın meyvesini yediğinizde gözleriniz açılacak, iyiyle kötüyü bilerek Tanrı gibi olacaksınız."

Kur'an'da aynı vaka "yılan" yerine "şeytan" kelimesi kullanılarak bildirilmektedir.

7/20 - Fe vesvese lehümeş şeytanü li yübdiye lehüma ma vuriye anhüma min sev'atihima ve kale ma nehaküma rabbüküma an hazihiş şecerati illa en tekuna melekeyni ev tekuna minel halidın ( Şeytan onların ayıplarından, çirkinliklerinden o onlara gizlenmişleri, örtülmüşleri onlara açığa çıkarmak için onlara vesvese verdi. "Rab’biniz, ancak iki melek veya ebedilerden olursunuz diye sizi şu ağaçtan men etti." dedi. )

Dikkat edilecek olursa "Aldatma" ve "Yalan" içerikli "Şeytan / Yılan" misalinin verildiği ayetlerin kodlarının nümerolojik değeri satanik okültizmde "Aldatmanın / Büyünün" sembolü olan "9" sayısını vermektedir.

Bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2019/09/sihirli-9-says.html

1 Tekvin 3-5 ... 1+3+5 = "9"
7/20 ... 7+2+0 = "9"

İncil'de geçen "YILANLAR, Engerekler soyu" ifadesi, Adem'in, şeytanın aldatması sonucunda, cinlerin soyAĞACINA yaklaşması yani cinlerle "CİNsel" ilişkiye girmesi sonucunda tezahür eden hibrid soyu ifade etmektedir. Zira insan beyninde bulunan ve nefsaniyet ve kibir jeneratörü işlevi gören "Reptilian Complex" ( Sürüngen Kompleksi ) Adem'in "yasak olan ağaca" (  Cinlerin soyağacına ) yaklaşması sonucu oluşmuştur.

40 Matta 23-33 "Sizi YILANLAR, ENGEREKLER SOYU! Cehennem cezasından nasıl kaçacaksınız?

40 Matta 23-34 İşte bunun için size peygamberler, bilge kişiler ve din bilginleri gönderiyorum. Bunlardan kimini öldürecek, çarmıha gereceksiniz. Kimini havralarınızda kamçılayacak, kentten kente kovalayacaksınız.

Şanlıurfa ilinin Hilvan ilçesine bağlı Güluşağı mahallesinin kuzeybatısında bulunan antik Nevali Çori isimli höyükte bulunan ve halen Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen aşağıdaki “yılanlı baş” heykeli de Reptilian Complex ( Sürüngen Kompleksi ) sembolizmi açısından ilginçtir.
                                         


Evvelce "Zion ve Zionism" başlıklı bölümde incelenen "Siyon Liderlerinin Protokolleri" isimli kitaptaki şu bölüm konuyla ilintilidir.

"Bugün size söyleyebilirim ki hedefimiz şimdi bize sadece birkaç adım uzaklıktadır. Uzun yolun yürünecek ancak ufak bir kısmı kaldı. Kendisi ile halkımızı temsil ettiğimiz sembolik YILANIN, önünde yürüdüğümüz çemberi kapanacaktır. Bu halka kapanınca bütün Avrupa devletleri kuvvetli bir mengene içinde onun hükümlerine kilitlenecektir."

Yılan, ezoterik okültizmde "içeri sızarak kontrolün" sembolüdür. ABD para birimi olan doların sembolündeki "direğe dolanmış yılan" para ile toplum kontrolünü sembolize etmektedir.

Yeni yapılan havalimanının kontrol kulesinin yılan formunda olması ilginç düşüncelerin oluşmasına sebebiyet vermektedir.


Ayrıca Çamlıca Anten Kulesi'nin formu da "yükselen yılan" sembolizmi içermektedir.




Bir başka düşündürücü örnekte Vatikan'daki Audience Hall' un ( oditoryumun ) içinin yılan kafası ve gözleri formuna haiz dizaynıdır.


Audience Hall'un dışarıdan görüntüsü ise yılan kafası formundadır.

                                    
        Vatican Audience Hall yandan görünüş

                                               
    Vatican Audience Hall yukarıdan görünüş

Vatikan sarayının içinde bulunan ve Papal Crest adı verilen bölümde portalden ( star gate ) gelen bir ejderha figürü bulunmaktadır.


Vatikan kelimesi aslında "Vatican" olarak yazılmakta olup, bu kelime "Vatis" ( Kavga ) ve "Can" ( Yılan, Cin ) kelimelerinden oluşmaktadır. Yani "Yılan / Cin Kavgası, Yılanın / Cinin Kavgası"...

Kur'an'da "Can" kelimesi "Yılan" anlamındadır.

27/10 - Ve elkı asak fe lemma raaha tehtezzü ke enneha CANNün vella müdbiran ve lem yüakkıb ya musa la tehaf innı la yehafü ledeyyel murselun ( Ve asanı at. Böylece onu kesinlikle YILAN gibi titreşirken gördüğünde arkasına dönmeden, ardına bakmadan kaçtı. "Ey Musa korkma. Kesinlikle benim. Gönderilenler huzurumda korkmazlar." )





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder