11 Eylül 2019 Çarşamba

Basınç ve 13 nümerolojisi

Bilimsel kaynaklara göre, açık hava basıncı, ilk defa 1643 yılında, İtalyan bilim adamı Evangelista Torricelli tarafından keşfedilmiştir. Torricelli deneylerini deniz seviyesinde ve 0 °C sıcaklıkta yapmıştır. Deney kapsamında, yaklaşık bir metre uzunluğunda olan, bir ucu kapalı cam bir boru ağzına kadar cıva doldurulmaktadır. ( Cıva yerine farklı sıvılarda kullanılabilmektedir.) Borunun açık kısmı el ile kapatılıp cıva çanağına daldırıldıktan sonra el çekildiğinde, cıvanın biraz çanağa boşalıp sonra sabit kaldığı görülmektedir. Her denemede borudaki cıva yüksekliği 76 cm’de kalmaktadır. Borunun ağzı açık olduğu halde cıvanın tamamının kaba boşalmayarak 76 cm yüksekliğinde kalmasının nedeni, cıva basıncının açık hava basıncı tarafından dengelenmiş olmasıdır.

Kur'an'da "Basınç" kavramının, "Göğüs daralması" olarak tanımlandığı ayetteki "7" ve "6" rakamlarını tezahürü ve nümerolojik toplam değeri olan 13 sayısı dikkat çekmektedir. 

15/97 - Ve (1) lekad (2) na'lemü (3) enne (4) ke (5) yedıyku (6) SADRU (7) ke bima yekulun ( Ve kesinlikle senin, onların o söylediklerinden dolayı göğsünün daraldığını biliriz. )

Ayetteki "Göğüs daralması", ruhsal sıkıntının yani stresin psikosomatik sonucu olan “basıncı” ifade etmektedir. ( Basınç hesaplamasından kullanılan formül Basınç = Kuvvet / Yüzey olup, ayete göre bu formül “Daralma = Söylenen Sözler / Göğüs” olmaktadır. )

Sure numarası 15 ... 1+5 = "6"
Ayet numarası 97 ... 16 ... 1+6 = "7" 

6+7 = "13" ( Basınç ölçümünde zikredilen cm cinsinden civa yüksekliği olan 76 sayısının nümerolojik değeri de "13" olmaktadır. )

Ayrıca normal hava basıncı, 45° enleminde, 15°C sıcaklıkta ve deniz yüzeyinde 1cm² ‘lik yüzeye düşen havanın ağırlığı olup, bu ağırlık 1,033 gr’dır. 1033 sayısının nümerolojik değeri "7" ( 1+0+3+3 = 7 ) olup, ayetteki "yedıyku sadr" ( göğüs daralır ) kelime setine kadar, bu kelime seti dahil olmak üzere, "7" kelime bulunmaktadır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder