19 Ekim 2019 Cumartesi

Evrensel Boyutlar ( Planlar )

Spiritüel kaynaklar madde âlemi olan ve maddenin kaba, yarı süptil ve süptil hallerini içeren kâinatta 11 boyut / plan olduğunu belirtmektedirler. 

Bkz.


Boyutlar aşağıdaki gibi tanımlanmakta ve 8. boyuttan sonra boyutların benzeşik özellik arzettikleri belirtilmektedir. ( 8 sayısının, boyut bazında da yeni döngü başlangıcı anlamını taşıdığı görülmektedir. )

"3. boyutta en yoğun olarak hissedilen bireysellik kavramı, 4’e çıkıldığında biraz hafifler, 5. boyutun alt tabakalarında da seçime bağlı olarak deneyimlenebilir. Ama 5. boyutun orta tabakalarına gelindiğinde, bireysellik sadece düşük boyutlardaki yaşamlar olarak algılanmaya başlar. 6. Boyut, olasılık dalgalarının bulunduğu yerdir. 7. boyut, oversoulsun, evrensel ruhun ( manevi birliğin ) mekânıdır. Bunların hiçbirinde bireysellik deneyimlenmez. 6. boyut, var olabilecek tüm olasılık dalgalarını kapsadığı gibi, 7. boyut yaratılmış tüm ruhları kapsayan oversoulsdur, manevi birliktir. 8. boyuttan sonra artık boyutların bile bireyselliği kalmaz ve birbirlerine karışmaya ve ayırd edilememeye başlarlar."

https://www.kosulsuz-sevgi.com/kanal-mesajlari/arkturus-mesajlari/daha-yuksek-boyutlar-2/

Yukarıdaki alıntıda 8 ana boyuttan bahsedilmekte ve dünya olarak bilinen boyutun 3. boyut olduğu belirtilmektedir. Söz konusu boyut kavramı temel olarak varlıkların "idrak seviyesi" kriterini esas almaktadır.

Evvelki bölümlerde değinildiği üzere Kur'an'daki "Kehf" ( Mağara ) kelimesinin batıni anlamının "Farklı boyuta geçiş kapısı ( portalı ) / Star Gate olduğu dikkate alındığında surenin 18/22 kodlu ayetinde "boyutlardan" bahsediliyor olması kuvvetle muhtemeldir. ( Kehf suresinde 110 ayet bulunması ve sure numarası ile ayet adedinin birlikte nümerolojik değerinin 11 olması farklı boyuta geçiş portalının nümerolojik sembolü olan“11” sayısı açısından dikkat çekmektedir. )

18/22 - Se (1) yekulune (2) SELASETÜN (3) RABİU (4) hüm (5) kelbü (6) hüm (7) ve (8) yekulune (9) HAMSETÜN (10) SADİSÜ (11) hüm (12) kelbü (13) hüm (14) racmen (15) bi (16) el (17) ğayb (18) ve (19) yekulune (20) SEB'ATÜN (21) ve (22) SAMİNÜ (23) hüm (24) kelbü (25) hüm (26) kul rabbi a'lemü bi ıddetihim ma ya'lemühüm illa kalılün fe la tümari fıhim illa miraen zahiran ve la testefti fıhim minhüm ehada 

( "ÜÇTÜRLER DÖRDÜNCÜLERİ  köpekleridir." diyecekler. "BEŞTİRLER ALTINCILARI köpekleridir." diyecekler. Gayba tahmin yürüterek. "YEDİDİRLER ve SEKİZİNCİLERİ köpekleridir." derler. De ki: "Onların adetlerini Rab’bim bilir." Onları azın haricindekiler bilmezler. O halde açıkça görünenlerin haricinde onlar hakkında tartışma. Onlardan hiçbirine de onlar hakkında soru sorma. )

Ayetin adetlerden / boyutlardan bahsedilen cümlelerinin son kelimesine kadar 26 kelime bulunmaktadır. ( 2+6 = "8" )

Evvelki bölümlerde değinildiği üzere, ayetteki "Kelb" ( Köpek ) kelimesi de Canis Majoris ( Büyük Köpek ) takımyıldızına ait olan Sirius yıldızını sembolize etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder