4 Ekim 2019 Cuma

Yükseldiklerini sanarken alçalanlar...

Nefsaniyet illetinin pençesinde, kibirden kalpleri kör olmuş zalimler kurdukları şeytani düzen içinde nimetleri gasp edip insanları köleleştirmekte ve böylelikle kademe atladıklarını, yükseldiklerini sanmaktadırlar. 

Bu zalim kitlenin neferi ve kulu haline gelmiş olanlar da girdikleri biad yarışında birbirlerini ezmekte ve böylelikle şeytanların beğenisini kazanarak yükseleceklerini sanmaktadırlar. Bu tablo çok acı bir tablodur. Dünyaya gelme sebeplerini idrak edememiş, ilahi nizamın mekanizmasını kavrayamamış, gerçeği farkedememiş insanların oluşturduğu ibret dolu bir tablodur. İblis'e kulluk ile yükselmek mümkün olabilir mi? İblis'in kendisi alçak iken... 

7/13 - Kale fehbıt minha fe ma yekunü leke en tetekebbera fıha fahruc inneke mines SAĞIRİN ( "Öyleyse oradan in. Artık sana orada kibirlenmek olmaz. Haydi çık, kesinlikle sen ALÇAKLARDANSIN." dedi. ) 

İnsanın, kendisine bahşedilen sonsuz nimetleri ve Cennet hayatını ( Ait olduğu yarı süptil plan, Sirius ) inkâr ederek şeytanlaşması sonucunda dünyaya gönderilmesi onu zaten "aşağılık" bir varlık konumuna düşürmüşken şeytanlığa devam etmek suretiyle yükselmesi mümkün olabilir mi? Bu husus Tin suresinin 4. ve 5. ayetlerinde açıkça belirtilmektedir. 

95/4 - Lekad halaknel insane fi ahseni takvim ( İnsanı kıvama koymanın en güzeli içinde yarattık. ) 

95/5 - Sümme redednahü ESFELE SAFİLİN ( Sonra onu AŞAĞILARIN EN AŞAĞISINA döndürdük. ) 

Allahü Teala ayetlerinde, diğer insanlara göre yüksek mevkide olduklarını sanan, şeytanlaşmış bu zavallıların aslında ne kadar alçakta bir konumda olduklarını "Azabün muhin" ( Alçaltıcı azap ) ifadesiyle de bildirmektedir. 

2/90 - Bi'se meşterav bihı enfüsehüm en yekfüru bima enzelellahü bağyen en yünezzilellahü min fadlihı ala men yeşaü min ıbadih fe bau bi ğadabin ala ğadab ve lil kafirıne azabün MUHİN ( Allah’ ın indirdiğini azgınlıkla inkar etsinler diye o nefislerini sattıkları ne kötüdür. Allah kullarından dilediği kimselere üstünlüğünden lütfundan indirmişti. Böylece öfke üstüne öfkeye maruz kaldılar. ALÇALTICI hakir eden azap inkarcılar içindir. ) 

3/178 - Ve la yahsebennellezine keferu ennema nümlı lehüm hayrun li enfüsihim innema nümlı lehüm li yezdadu isma ve lehüm azabün MUHİN ( Ve kesinlikle o inkar edenler nefisleri için onlara hayırlısından süre verdiğimizi sanmasınlar. Kesinlikle, onlara günahları artırmaları için süre veriyoruz. ALÇALTICI hakir eden azap onlaradır. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder