8 Ekim 2019 Salı

Yom Kippur

"Yom Kippur" ( Yevmi Kefr - Keffaret ( Örtülme ) Günü ) Yahudi kültürüne ait bir gelenek olarak bilinse de özünde insanları kolektif bilincin bir parçası yapma potansiyeline sahip ve derin tesiri olan bir anlayıştır. "Yom Kippur", hataların ve günahların affedilmesi ve örtülmesi niyazıyla feragatte bulunma geleneğidir. Esas itibarıyla tekâmül liyakatine erişebilmek için her gün bu anlayış içinde bulunulması geremektedir.

"Kippur" ( Kefr / Örtme-Örtülme ) kelimesi İngilizce'deki "Cover" ( Örtmek ) ve Fransızca'daki "Couvrir" ( Örtmek ) kelimelerinin de köküdür.

"Kötülüklerin örtülmesi ve af" kavramları Nisa ve Enfal surelerinin aşağıdaki ayetlerinde "Keffir" ( Kippur ) kelimesi kullanılmak suretiyle yer almaktadır.

4/31 - İn (1) tectenibu (2) kebaira (3) ma  (4) tünhevne (5) an (6) hü (7) nüKEFFİR (8) an (9) küm (10) seyyiati (11) küm (12) ve (13) nüdhıl (14) küm (15) müdhalen (16) kerıma (17) ( Eğer o yasaklandığınızın, menedildiğinizin büyüğünden sakınırsanız, size kötülüklerinizi ÖRTERİZ. Sizi dahil olunacağın faydalısına sokarız. )

8/29 - Ya eyyühellezine amenu in tettekullahe yec'al leküm fürkanen ve yüKEFFİR anküm seyyiatiküm ve yağfir leküm vallahü zül fadlil azım ( Ey o inananlar, Allah’tan sakınırsanız, O size fark yaratanı oluşturur. Kötülüklerinizi ÖRTER de size af eyler. Allah büyük üstünlük sahibidir. )

Ayetlerin kodlarında "8" ve "11" nümerolojisi bulunmaktadır. Bu sayılar farklı boyuta geçiş portalinin ve yeni döngü başlangıcının sembolleri olup, "Af vesilesiyle kötülüklerin örtülmesi ve faydalı yere dahil olunma ( müdhalen kerima )" ifadesini de temsil etmektedirler.

- "Keffir" fiil kelimesinin ilk kez geçtiği ayetin kodunun ( 4/31 ) nümerolojik değeri "8" olmaktadır. ( 4+3+1 = "8" )

- Ayetteki "Nükeffir" ( Örteriz ) kelimesi "8." kelimedir.

- Ayette 17 kelime bulunmaktadır. ( 1+7 = "8" )

- "Keffir" fiil kelimesinin ikinci kez geçtiği ayetin suresinin numarası "8", ayet numarası ise 29 yani nümerolojik olarak "11"'dir. ( 2+9 = 11 ) 

2019 yılında Yom Kippur'un 8-9 Ekim günlerinde kutlanacak olması yine "8" nümerolojisine işaret etmektedir. 8+9 = 17 ... "8"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder