5 Kasım 2022 Cumartesi

Bir cin filmi ... "Üçbin Yıllık Özlem"

İlk kez 20.05.2022 tarihinde "Festival de Cannes" ( Cannes Film Festivali )'da gösterime giren "Three Thousand Years of Longing" ( Üçbin Yıllık Özlem" isimli film "Cin soyu" ve "Cin & İnsan ilişkisi", "Cinden istekte bulunma" temasını işlemesi ve ayrıca "Osmanlı" ve "Türk" odaklı olması açısından dikkat çekmektedir. 


Filmde dikkat çeken noktalar:

1- Cinden dilekte bulunma

2- Cinin mağdur gösterilmesi

3- Cin ve İnsan ( Kadın ) cinsel ilişkisi

4- İnsan & Cin ilişkisinden doğan çocukların "Kısır" oldukları

5- Bazı Osmanlı padişahlarının "cin soyundan" oldukları

Filmde, cinlerin sahtekar olduklarını düşünen bilim insanı kadının daha sonra cinden, cine aşık olmayı ve cinle ilişki yaşamayı dilemesi cin hibridi küreselcilerin insan soyunu kesme girişimlerinin sübliminal yansıması niteliğindedir. Ayrıca bu tür cin konulu filmlerde cinlerin hep masum, iyi niyetli, anlaşılamamış ve mağdur olmuş şekilde tasvir edilmesi de insanlarda cinlere karşı ilgi ve sempati oluşturma girişiminin bir parçasıdır. Dikkat edilecek olursa "insan soyunun kesilmesi" ve "nüfusun azaltılması" planı kapsamındaki unsurlardan biri olan eşcinsellik de medyada ( filmler, TV programları vb. ) yoğun olarak işlenerek telkin edilmektedir.

İnsan soyunun devamlılığının bloke edilmesi ve dünya nüfusun azaltılması planına istinaden "Cin" ve "Virüs" kelimeleri arasında okült ve sembolik bir ilinti olması muhtemeldir. Zira "Cin" kelimesi "Görünmeyen" anlamına gelmekte olup "Virüs" de insanın göremediği bir varlıktır. Ayrıca "Virus" kelimesinin "Zehir" anlamına gelmesi ve Kur'an'da cinlerin "Zehirli ateş" olarak tanımlanması bu iki kelime arasındaki sembolik ilintiyi destekler niteliktedir. 

15/27 Vel CANNE halaknahu min kablu min NARİS SEMUM

( Ve CİN, onu önceden, ZEHİRLİ ATEŞTEN yarattık. )

Bir RNA molekülü olan "Coronavirus"ün ve aşı olarak enjeksiyonu yapılan "mRNA" moleküllerinin "kısırlaştırma" projesinin bileşenleri olduğu iddiaları gündeme gelmiştir. Evvelki bölümlerde de değinildiği üzere "Corona" kelimesinin kök anlamı "Nesil, Soy" kelimesidir ki bu kelime Kur'an'da "Karn / Kurun*" ( Soy, Nesil, Soylar, Nesiller ) olarak tezahür etmektedir. ( "Corona" kelimesi "Taç" anlamıyla kullanılmakta olsa da zaten "Taç" kelimesi kraliyet "soyunu" temsil etmek üzere kullanılan dairesel takıyı tanımlamaktadır. Dolayısıyla "Coronavirus" batinen "Soy virüsü / Soy kıran virüs" anlamlarını temsil etmektedir. )

* Kur'an'da "Kurun" kelimesinin ilk kez geçtiği ayette "Nesillerin helâkinden" bahsedilmesi de ayrıca ilginçtir.

32/26 E ve lem yehdi lehum kem ehlekna min kablihim minel KURUNİ yemşune fi mesakinihim inne fi zalike le ayat e fe la yesmeun

( Meskenlerinde yürüyen, onlardan önceki nice NESİLLERDEN helak etmiş olmamız onları yönlendirmedi mi? Kesinlikle bunda ayetler vardır. Artık duymazlar mı? )

Dolayısıyla "Coronavirus" kelimesi "Nesilvirüsü" veya daha açık ifadeyle "İnsan soyunu helak eden virüs" anlamını içermekte gibidir.

Coronavirus'ün ve aşı olarak kullanılan kimyasalın RNA molekülü ( Ribonükleikasit molekülü ) olması ve RNA kelimesindeki harflerin cinlerin niteliğini tanımlayan NAR ( Ateş ) kelimesindeki harfler ile aynı olması ve ayrıca hem virüsün hem de aşının "ateşlenmeye" sebep olabilmesi konu bağlamında dikkat çekmektedir.

Filmde sembolizm ve mesaj çeren bazı sahneler aşağıdadır.


"Tek Göz" ve "Ateş" sembolizmi



IV. Murad'ın cin soyundan olduğuna ilişkin replikler...

IV. Murad'ın 11 yaşında tahta geçmiş olması da ayrıca 11 nümerolojisi vesilesi olmaktadır.



IV. Murad'ın kafasında "boynuz" benzeri miğfer... 

"Altıgen" ( Davut Yıldızı / Süleyman'ın Mühürü ) sembolizmi


Cin ile cinsel ilişkiden alınan zevkin bir insan ile asla elde edilemeyeceği söylemi...


Matematiğin yani sayıların en güçlü dil olduğu mesajı...


"Algı kapılarının açıması" ... İnsan soyunun halden hale geçmekte olmasına atfen...

"Altın Oran" ve "6" sembolizmi

Üçgen

Cin ve İnsan birleşmesinden olan "Hibrid soy"a atfen






Kadının, cin ile sevişebilmek için insanlığndan vazgeçmesi mesajı...



Cin & İnsan birleşmesi sembolizmi


Türkiye'de geçen sahnelerde başörtülü kadın görüntülerine yer verilmesi gibi, İngiltere'de geçen bu sahnelerde de bir Hintli ve Başörtülü bir kadın görüntüye giriyor.

Duvardaki resimde "boynuzlu" bir figür

Duvarda "Tek Göz"ler

Sol üstte, zihin kontrol programının sembolü olan Monarch Kelebek resimleri

Cinin ilmen insandan üstün olduğu replikleri

Ve kadının bu durumu "Cinin şanslı olması" olarak yorumlaması...


Ayrıca bkz.




1 yorum:

  1. https://m.youtube.com/watch?v=EosMazKaPbU

    Teması covid olan bu şarkı ve klipte virüs bir marslıdan insana geçer diyor nakarat kısmında. Anlattıklarınızla alakalı zannedersem.

    YanıtlaSil