8 Kasım 2022 Salı

Cannes Film Festivali

Küresel şeytanların kontrolünde olan film endüstrisi, şeytani eğilimleri ve düşünceleri empoze etmek amacıyla kullanılagelen bir kitlesel zihin programlama aracı konumundadır.

Tıpkı "Hollywood" ( Kutsal Orman / Kutsal Tahta ) kelimesinin pagan nitelikli anlamsal içeriği gibi "Cannes Festivali" olarak bilinen film festivalinin ismi de okült mesaj içermekte midir?

Her yıl Fransa'nın "Cannes" şehrinde düzenlenmekte olan festival ilk kez 20.09.1946 tarihinde düzenlenmiştir.

20.09 ... 2+0+0+9 = 11

1946 ... 10 ve 10 ... 11

"Canne" kelimesi Fransızcada "Kamış bitkisi, Uzun olan, Değnek" anlamlarına gelmektedir. "Kamış" isimli bitki yetiştiği göl veya nehir yüzeyini "Uzayarak Örter". 

Arapçadaki "Canne" kelimesi ise "Cin" kelimesinin bir tezahürü olup, "Örtmek, Gizlemek" anlamına haizdir. ( Otun uzayıp bulunduğu yeri kaplayıp örtmesine de "Cunun" denmektedir. Keza "Cunnet" ( Kalkan ) kelimesi de ortak kök anlam içeriğine haizdir. )

Kur'an'da "Cann / Canne" kelimesi ilk kez Hicr suresinin 27. ayetinde geçmektedir.

15/27 Ve (1) el (2) CANNE (3) halakna (4) hu (5) min (6) kablu (7) min (8) nari (9) es (10) semum (11) 

( Ve CİN, onu önceden, içe işleyen zehirli ateşten yarattık. )

Ayette 11 kelime bulunmaktadır.

Festivalin logosundaki palmiye dalının üst kısmında 11, alt kısmında 8 yaprak bulunmaktadır. Her iki sayı da sonsuz döngü ve halden hale geçiş kavramlarının nümerik sembolleridir. 

"Festival de Cannes" ( Cannes Festivali ... Cinlerin Festivali?! )

Yukarıdaki semantik ve nümerolojik durumlar ilahi nizamın insanlara batini mesaj olması amacıyla kurguladığı tezahürler olabilir.

Not: Bu bölüm okunduğunda "Her tespitin şeytana ve şeytani güçlere bağlanması ne kadar doğru?" düşüncesi oluşabilir. Ancak unutulmamalıdır ki cin şeytanlarının başı olan İblis, Rab tarafından lanetlenmiş olmasına rağmen, "Munzarin"* ( Bakılanlar, Süre verilenler ) olanlardan addedilmiştir. Bu durum, tıpkı rahmani frekanslar gibi, şeytani frekansların da Dünya ( Alçak olan ) adı verilen kaba madde planının her zerresinde tezahür edeceği anlamına gelmektedir ki bu da zaten düalite ilkesinin bir temsili niteliğindedir.

* "Munzarin" kelimesi "Gözetilen, Bakılan" anlamına gelmektedir. Cin şeytanı İblis'in durumunu bildiren aşağıdaki ayet setinde İblis'in "Munzarin" olduğu görülmektedir.

7/13 Kale fehbit minha fe ma yekunu leke en tetekebbera fiha fahruc inneke mines sağirin

( "Öyleyse oradan in. Artık sana orada kibirlenmek olmaz. Haydi çık, kesinlikle sen alçaklardansın." dedi.  )

7/14 Kale enzirni ila yevmi yub'asun

( "Diriltilecekleri güne kadar BANA BAK." dedi. )

7/15 Kale inneke minel MUNZARİN

( "Kesinlikle sen GÖZETİLİP BAKILANLARDANSIN." dedi. )

"Munzarin" kelimesinin "Gözetilme, Bakılma" İmkan verilme" anlamında kullanıldığı bir başka ayet de Hicr suresinin 8. ayetidir ki bu ayette "Munzarin" olmanın Rab'bin "İnananlar"a bir lütfu olduğu olumsuz fiil vasıtasıyla dolaylı olarak bildirilmektedir.

15/8 Ma nunezzilul melaikete illa bil hakki ve ma kanu izen MUNZARİN

( Melekleri gerçek dışında indirmeyiz. O zaman GÖZETİLİP BAKILANLAR olamazlar. )

Bakara suresinin aşağıdaki ayetinde de inananların Rab'be "Munzarin" ( Bakılan ) olabilmek için yakarmaları gerektiğinden bahsedilmektedir. 

2/104 Ya eyyuhellezine AMENU la tekulu raina ve kul UNZURNA vesmeu ve lil kafirine azabun elim

( Ey o İNANANLAR, "Bizi gör." demeyin ve "BİZE BAK." deyin ve dinleyin. Elim azap inkarcılar içindir. ) 

2 yorum:

  1. Onlar, Allah'ın yarattığı şeylerden, herhangi bir şeye bakmazlar mı? Gölgelerinin; secde ederek, saygıyla sağa sola dönüp O'nun yasalarına nasıl uyduklarını görmüyorlar mı? Nahl/48

    Bahsettiğiniz dualite kaidesini sağdan ve soldan secde etme tabiriyle açıklayan bir ayet olabilir mi bu ayet?

    YanıtlaSil
  2. Ayetlerin çoklu anlamları olduğu gerçeğine istinaden mümkün olabilir.

    YanıtlaSil