30 Kasım 2022 Çarşamba

Dalgıçlar ve Çanaklar

Boyut Portalı daima içi su dolu bir dev çanak, çember şeklinde resmedilmektedir. Suyun varlığının sebebi, Hidrojen atomu ile kaplı kainattaki ( uzay ) katmanlar ( boyutlar ) arasında su tabakası bulunmasıdır.

Ayetlerde yer alan "Seb'a semavat" ( Yedi gökler ) ifadesinin çoklu anlamlarından biri de bu boyutsal katmanlardır. Ve bu nedenledir ki Hud suresinin 11/7 kodlu ayetinde sembolik ve teşbihi* olarak "Rab'bin arşının su üstünde olduğu" bildirilir.

( * Yaratılmış varlıklar tarafından Rab'be ilişkin maddi bir teşbih veya niteleme mümkün değildir. )

11/7 Ve huvellezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin ve kane ARŞUHU ALEL MAİ li yebluvekum eyyukum ahsenu amela ve le in kulte innekum meb'usune min ba'dil mevti le yekulennellezine keferu in haza illa sihrun mubin

( Ve gökleri ve yeri altı günde yaratan O'dur. Hanginiz daha güzel iş yapacaksınız diye sınamak için ARŞI, TAHTI SU ÜSTÜNDEDİR. Eğer "Kesinlikle siz ölümün ardından dirileceksiniz." dersen, kesinlikle o inkarcılar "Kesinlikle bu apaçık sihirdir." diyeceklerdir. )

Ayetin sure numarası olan 11 sayısı boyutlar arası geçiş ( portaldan geçiş ) kavramına, 7 sayısı ise göğün katmanlarına ( kainattaki boyutlar ) işaret etmekte gibidir.

Aşağıdaki ayetlerde Hz. Süleyman'a hizmet edenler arasında cin şeytanlarının da olduğu bildirilmekte ve cinler "Bennan" ( Bina yapıcı ) ve "Gavvas" ( Dalgıç ) olarak nitelendirilmektedir. Bu niteleme cinlerin "Su ile kaplı boyut portalı" inşa ettikleri ve "Portaldan geçerek ( suya dalarak ) gelen" varlıklar olduğuna işaret etmekte gibidir.

21/82 Ve mineş ŞEYATİNİ men YEĞUSUNE lehu ve ya'melune amelen dune zalik ve kunna lehum hafizin

( Ve ŞEYTANLARDAN ona DALGIÇLIK YAPANLARI ve bundan başka işler yapanları. Onlara koruyucu, gözetici olduk. )

38/37** Veş ŞEYATİNE kulli BENNAİN ve ĞAVVAS

( Ve ŞEYTANLAR*** ki hepsi BİNA YAPICI ve DALGIÇ. )

** Ayetin sure numarasının nümerolojik değeri 11, ayet numarasının nümerolojik değeri ise 1 olmakta ve halden hale geçişin, portalden geçişin sembolü olan 11 ile 111 sayıları tezahür etmektedir. 

*** Ayetteki "Şeytan" kelimesi "Yakan, Yakıcı" anlamıyla, ateşten yaratılmış olan cinleri nitelemektedir.

34/12 Ve li suleymaner riha ğuduvvuha şehrun ve ravahuha şehr ve erselna lehu aynel kitr ve MİNEL CİNNİ men ya'melu beyne yedeyhi bi izni rabbih ve men yeziğ minhum an emrina nuzikhu min azabis seir

( Ve Süleyman için rüzgar. Onun gidişi bir aydı ve onun dönüşü bir aydı. Ona erimiş bakır pınarı gönderdik. Önünde çalışanlar Rab’binin izniyle CİNLERDEN KİMSELERDİ. Onlardan kim emrimizden çıkarsa, ona ateş azabından tattırırız. )

Sebe suresinin 34/13 kodlu ayetinde ise cinlerin "Havuz gibi çanaklar" ve "Sabit çömlekler" yaptıkları bildirilmektedir. Bu tanımlar esasen cinlerin "Boyut portalları" inşa ettiklerine işaret etmekte gibidir.

34/13 Ya'melune lehu ma yeşau min meharibe ve temasile ve CİFANİN KEL CEVABİ ve KUDURİR RASİYAT i'melu ale davude şukra ve kalilun min ibadiyeş şekur

( Ona mihrablardan, timsallerden, HAVUZLAR GİBİ ÇANAKLARDAN ve SABİT ÇÖMLEKLERDEN ne dilerse yaparlardı. Şükrederek çalışın Davud ailesi. Kullarımdan çok azı şükreder. )

Ayetin kodunun nümerolojik değeri yine 11 sayısını vermektedir. ( 3+4+1+3 = 11 )

İngiliz Norfolk taburunun yok olması" gibi ilginç bir vakanın da cereyan ettiği belirtilen ve Kurtuluş Savaşı'nın "dönüm noktası" niteliğinde olan yani "yeni döngünün başlamasının" sağlandığı yer olan "Çanakkale" ili ezoterik açıdan adeta bir portal işlevi görmüştür.

"Çanakkale" kelimesi batinen "Çanak şeklinde bir kale" yani bir "Boyut portalı" tanımı gibi de algılanabilmektedir. Çanakkale ilinin isim kökeni, 34/13 kodlu ayetteki bahis benzeri, yörede çok gelişmiş olan "çanak-çömlek" zanaatinden gelmektedir. Bu yörede "çanak-çömlek" zanaatinin gelişmiş olmasının batini bir sebebi var mıdır?!

Çanakkale ilinin plaka kodu 17 olup bu sayının nümerolojik değeri, "yeni döngü başlangıcı" ve sonsuz döngünün sembolü olan 8 sayısıdır. Çanakkale kelimesinin değeri yani kelimedeki harflerin alfabedeki sıra değerleri toplamı 73 olup, bu sayının nümerolojik değeri vahdetin, ünitenin sembolü olan 1 sayısını vermektedir. Ayrıca sayıdaki 7 ve 3 sayılarının çarpımı da Ruh'un nümerik sembolü olan 21 sayısını vermektedir. ( 21 ... 2'den 1'e ... İkiyi Birlemek, Düaliteden Üniteye ... ) Ayrıca 73 sayısının, simetriği olan 37 sayısıyla çarpımı da Allah kelimesinin Kur'an'daki tekrar adedi olan 2701 sayısını vermektedir. ( 2+7+0+1 = 10 ... 1 ... Vahdet )

İngiliz ordusuna ait olduğu belirtilen meşhur "Çanakkale geçilmez" cümlesi de ezoterik ve batini açıdan "Kötü niyetle geçişi mümkün olmayan boyut portalı"nı temsil etmekte gibidir. Bu cümle 17 ( 1+7 = 8 ) harften oluşmaktadır.

Çanakkale Savaşı esnasında 25.04.1915 tarihinde "Seddülbahir" ( Deniz Seddi ) olarak anılan cepheye İngiliz ve Fransız tümenleri çıkarma yapmış ancak mücadele süreci zafer ile noktalanmıştır. Cepheye ismini veren bölgenin ismi olan "Seddülbahir" kelimesi de içerdiği "Denizden Sed" anlamıyla adeta bir boyut portalını tanımlamakta gibidir. "Seddülbahir" kelimesinin 11 harften oluşması ve kelime değerinin de 8 olması ilginç bir nümerolojik uyum arzetmektedir. ( Kelime değeri, kelimeyi oluşturan harflerin alfabedeki sıra değerleri toplamıdır. )

Ayrıca yabancı orduların çıkarma yaptıkları gün 25 Nisan ( 25.04 ) olup yine 11 sayısı tezahür etmektedir. ( 2+5+0+4 = 11 )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder