2 Aralık 2022 Cuma

A'raf ve Ma'rifet

"A'raf" kelimesi "Yüksek" ve "Bilmek" anlamlarına vasıta olan RF kökünden türemiş olan ve "Yüksek mevki", "Yüksek bilinç seviyesi" anlamlarına karşılık gelen bir kelimedir.

Spiritüalizmde karşılığı "Spatyom" ( Boşluk, Açıklık ) olan "A'raf" kelimesi, "Ölüm" olarak bilinen "Halden hale geçiş" sonrasında ve "Yeniden olum" ( Reenkarnasyon veya üst süptil plana geçiş ) öncesinde varlıkların Öz Varlıklarını idrak ettikleri ve ruhsal tekamül süreçlerine ilişkin kendi öz durum değerlendirmelerini, öz varlıklarına kayıtlanmış kitaptan ( yazıdan ) okumak suretiyle kendilerinin yaptıkları, zaman ve mekândan münezzeh yüksek frekanslı bir ruhsal haldir. Bir başka deyişle A'raf bir "Ma'rifet" ( Bilme ) halidir. Bu fenomen İsra suresinim 17/14 kodlu ayetinde bildirilmektedir.

17/14 İkra' kitabek kefa bi nefsikel yevme aleyke hasiba

( Kitabını oku. O gün nefsin, hesaplayan olarak sana yeter. )

"A'raf" kelimesinin "Bilmek" anlamı, bu kelimenin geçtiği her iki ayette de "Ya'rifune" ( Bilirler, Tanırlar ) fiilinin mevcudiyeti ile vurgulanmaktadır.

7/46 Ve beynehuma hicab ve alel A'RAFİ ricalun YA'RİFUNE kullen bi simahum ve nadev ashabel cenneti en selamun aleykum lem yedhuluha ve hum yatmeun

( Ve onlar arasında perde vardır. YÜKSEK MEVKİ üzerinde hepsini simalarından TANIYAN adamlar vardır. Cennet sahiplerine "Selam üzerinize olsun." diye seslenirler. Henüz oraya girmemişlerdir ve fakat umut etmektedirler. )

7/48 Ve nada ashabul A'RAFİ ricalen YA'RİFUNEHUM bi simahum kalu ma ağna ankum cem'ukum ve ma kuntum testekbirun

( Ve YÜKSEK MEVKİ SAHİPLERİ simalarından TANIDIKLARI adamlara seslenirler "Topluluğunuz ve kibirlenmiş olmanız size fayda sağlamadı." derler. )

Ayetlerde yer alan ve A'raf haline geçenleri "Simalarından" yani auralarından, frekans titreşimlerinden tanıdıkları belirtilen "Ashabul A'raf"'ın A'raf'a geçen varlıkların süptil Öz Varlıkları olması kuvvetle muhtemeldir. Öz Varlık, Ruhun madde planı olan kainattaki temsilcisidir. İsra suresinin 14. ayetindeki "Nefsin hesap görücü / hesaplayan olarak sana yeter" cümlesi bu bağlamda önem arzetmektedir.

Yukarıdaki hususlar çerçevesinde "Bilginin" varlıkların frekansını "Yükseltici" ve onları, ruhsal tekamül sürecinde daha ileri safhalara taşıyan bir olgu olduğu da teyid edilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder