3 Aralık 2022 Cumartesi

"O gün öyle olsaydı bugün böyle olmazdı."

"Bugün yine "böyle" olurdu." ... Çünkü;

Fiziksel dış etkenlere bağlı ruhsal hal ( hissiyat, duygu ) oluşumları ve değişimleri, kader mekanizmasının özünü teşkil etmekte olup maddi unsurlar ( kişi, mekân, koşullar vb. ) koşullar sadece değişken vasıtalar niteliğindedir. Bu fenomen aşağıda örnek olarak verilen bazı temel duyguların tezahürüne vasıta olabilecek "olgusal" etken örnekleriyle izah edilebilir.

Sevinç : Özlenen bir insana kavuşma, Bir işte başarılı olma, Çok istenen bir şeyi elde etme vb.

Korku : Yalnız kalma, Karanlık, Saldırı, Sevilen insanı kaybetme vb

Üzüntü : Sevilen bir insanı kaybetme, Bir işte başarısız olma, Birisinin bir kötülüğe maruz kalması vb.

Görüleceği üzere vasıtalar ne olursa olsun hissedilebilecek belirli sayıda duygu mevcuttur. Dolayısıyla "Kader" ( Ölçü ) olarak anılan kavram, kaba madde planı itibarıyla, varlıkların enkarnasyonları süresince deneyimleyecekleri duygu akışı, duygusal çizgisidir. Duygular, farklı isimler ile tanımlansalar da esasen düalite kapsamında ikiye ayrılmaktadırlar. Yüksek frekans duyguları yani iyi duygular ve düşük frekans duyguları yani kötü duygular.... Bir insanın, bir enkarnasyon sürecindeki "an bazındaki" kader planı ( çizgisi ) bazı duygulara göre şöyle örneklenebilir.

Sevinç, Üzüntü, Üzüntü, Sevinç, Korku, Endişe, Mutluluk, Panik, Panik, Mutluluk, Üzüntü, Sevinç vb

Yukarıdaki duygusal trend, zaman, adet vb gibi değişkenler bazında ilahi nizam tarafından kodlanmış, ölçülendirilmiş "Kader* Çizgisi"'ne bir örnek teşkil etmektedir. İnsanların ömür boyunca kaydedilmiş elektrokardiyagramları** karşılaştırılacak olsa muhtemelen, vasıtalardan bağımsız olarak, farklı zamanlarda ancak aynı duyguları deneyimledikleri yani aslında birbirlerinin hayatlarını yaşadıkları görülebilir.

* Kader = Ölçü ( "Mikdar" ( Ölçülendirme ) kelimesi de "Kader" kelimesinden türemiş bir isimdir. )

** Elektrokardiyagram kalp atışlarının grafiğe dönüştürülmüş hali olup, değişen duygular kalp atışlarının da değişmesine sebep olur.

33/38 Ma kane alen nebiyyi min haracin fima feradallahu leh sunnetellahi fillezine halev min kabl ve kane EMRULLAHİ KADERAN MAKDURA 

( Allah’ın ona farz kıldığı hakkında haberciye zorluk yoktur. O önceden gelip geçenler hakkında Allah’ın adetidir. ALLAH'IN EMRİ ÖLÇÜLENDİRİLMİŞ KADERDİR. )

Dolayısıyla, zamanda yolculuk yapılıp yaşanan olaylar yani duygulara sebep olan vasıtalar ( kişi, yer vb. ) değiştirilse dahi kader planının değiştirilebilmesi, mümkün değildir. Zira kader planında ( çizgisinde ) kodlanmış duygusal akış ne ise değiştirilmiş vasıtalar ile deneyimlenecek olan yine aynı duygusal akış olacaktır. Örnekler:

Bir yakınını trafik kazasında kaybettiği için zamanda yolculuk yapıp, o yakının trafiğe çıkmasını engelleyen birinin, yakınını bu sefer bir hastalıktan dolayı kaybetmesi veya ona aynı duyguları yaşatacak başka bir olayın vuku bulması gibi.... 

Varacağı noktaya kısa yoldan gitmek için yolunu değiştiren ancak o yolda kaza yapan birinin, zamanda yolculuk yapıp bu sefer yolunu değiştirmemesi ancak  yine de kaza yapması veya ona aynı duyguları yaşatacak başka bir olayın vuku bulması gibi.... 

Ve esasen tüm insanlar büyük bir döngü içinde birbirlerinin hayatlarını yaşamakta ve büyük "Bir"i yani "Birleşik İnsanlık Realitesi"'ni ( Kolektif Bilinç ) oluşturmaktadırlar.

Bu bağlamda bölümün başlığındaki cümlenin esasen yanlış bir yaklaşım olduğu ortaya çıkmaktadır. 

15/21 Ve in min şey'in illa indena hazinuhu ve ma nunezziluhu illa bi KADERİN MA'LUM

( Ve hazinesi indimizde olmayan hiçbir şey yoktur. Onu BİLİNEN KADER, ÖLÇÜ haricinde indirmeyiz. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder