24 Aralık 2022 Cumartesi

The Economist dergisi Yeni Yıl kapağı

The Economist dergisinin 24.12.2022 - 06.01.2023 tarihli yeni yıl sayısının kapağı yine her zaman olduğu gibi sembolizme dayalı mesajlar içermektedir. Kapaktaki sembollerin, derginin içindeki yazılar ile zahiri ilintiye sahip olduğu düşünülse de bu sembollerin batıni mesajları da bulunmaktadır.

- Kapağın üst kısmındaki 6 adet kuş ( solda 3 adet, sağda 3 adet ), ağacın üstündeki 6 adet mum* ve 6 adet ağaç dalı ile 666 sembolizmi yapılmaktadır. 666 sayısının nümerolojik değeri, negatif frekansın sembolü olan 9 sayısıdır ki ağacın çevresinde sembollerle ifade edilmiş mesajları içeren 9 adet daire görülmektedir. ( Yoğun 6 sayısı tezahürü ile Global 6th Extinction ( Küresel 6. Yokoluş ) mesajı da verilmekte gibidir. )

* Güneş de dahil edildiğinde toplam 7 ateş olmaktadır ki bu da 7 kollu şamdan olan Menora sembolüdür. ( "Menora" kelimesi "Minare" kelimesinin tezahürü olup "Ateşlik, Kandil" anlamına gelmektedir. Esası "Menar" kelimesidir. )

Sol alttan başlamak üzere 9 adet dairede şu mesajları veriliyor olabilir.

1. Daire: Çin'in, evvelce planlanmış muhtelif aksiyon konularıyla gündemde olmayı sürdüreceği ve virüs vakalarının devam edeceği mesajı verilmekte gibidir.

2. Daire: Beyni midesi olmuş yani yiyecek bulmaktan başka bir şey düşünemeyecek hale getirilmiş ve zihin kontrolü ve programlama yoluyla doydukları algısı yaratılan insanlar ( Mideye bağlanan yutak borusu kafatasının dışında bir merkeze bağlı görülmektedir. )

3. Daire: Kurukafa sembolü kitlesel ölüme sebep olacak vakaları ve kitlesel ölümleri simgelemekte gibidir.

4. Daire: Muhtelif kurgusal etkenler ( iklim krizi, virüs, güneşteki radyoaktif patlamalar sonucu yayılan radyasyon dalgaları vb. ) ile hayvanların tüketilemeyecek hale gelmeleri veya ölmeleri simgelenmektedir.

5. Daire: Çam ağacının tepesindeki Güneş ve içindeki atom sembolü ile Güneşte oluşan ve ekolojik açıdan Dünyada yıkıcı etkisi olan nükleer patlamalar kaynaklı "Solar Radiation Storm" ( Güneş Radyasyon Fırtınası ) simgelenmekte gibidir. Güneşte 24 adet ışın bulunması da yine 6 sayısı ( 2+4 = 6 ) açısından dikkat çekmektedir. Ayrıca üçgen formundaki ağaç ve tepesindeki güneş / göz figürü "Illuminati Piramidinin ( Kontrol Piramidi ) de sembolüdür.

6. Daire: "Ölü köpek" okült bir sembol olup "Çocukluğun sonu / "Masumiyetin sonu / Değişim" anlamlarını simgelemektedir. Virüsler ve mRNA enjeksiyonu vasıtasıyla kısırlığın yaygınlaştırılması ve "çocuk" doğumlarının sonlandırılması mesajı verilmektedir. ( "Childhood's End" romanı ve daha sonra çekilen dizi filminin konusu hatırlanmalıdır. ) 

Ayrıca bkz. 

https://kuranilmi.blogspot.com/2021/08/cocuklugun-sonu.html

7. Daire: Bir dümene benzeyen figür ile küresel sistemin tek merkezden idare edildiği mesajı veriliyor olabilir. 

8. Daire: İki adet raket ( beyzbol sopası ve raket ) ve iki top ile resmedilmiş "Skull and Bones" sembolü görülmektedir.

Çaprazlama konumlanmış iki raket iki kemiği, iki top da kafatasındaki iki gözü simgeliyor olabilir.

9. Daire: Kafalarının içi boşaltılmış yani düşünme yeteneği bloke edilmiş insanlar.... Bir elinde çanta bulunan sıfır bedenli bir kadın ve bir eli cebinde olan obez bir erkek figürü ile sadece alışveriş ve para odaklı insanlar resmedilmekte gibidir. Erkek ile kadın kolkola olmak yerine maddi unsurların tesiriyle ayrışmış görünmektedirler. Kadının elindeki çanta ve erkeğin elinin cebinde olması "alışverişi" yani maddi tüketimi ve maddeye gark olmuş insanı simgelemektedir. Bakara suresinin 102. ayette Harut ve Marut isimli iki meleğin Babil'de insanlara sihiri ( büyüyü ) öğrettiğinden ve "erkekle eşinin arasını neyin açtığını öğrettiklerinden" bahsedilmektedir.

2/102 ... Onlardan erkeğin ve eşinin arasını neyin ayırdığını öğrenirlerdi. Onlar onunla Allah’ın izni olmadıkça kimseye zarar veremezlerdi. ... 

- Görselde toplam 31 yıldız bulunmaktadır. Çam ağacının üzerindeki Güneş ile birlikte toplam 7 ateş de dikkate alındığında 31 ve 7 sayıları öne çıkmaktadır. Rahman suresinde yer alan 7 kelimelik "Ve bi eyyi alai rabbikuma tukezziban" ( Ve Rab'binizin hangi nimetlerini yalanlarsınız? ) cümlesi 31 kere tekrarlanmaktadır. ( 31 x 7 = 217 ... Bu sayıdaki rakamlar Allah kelimesinin Kur'an'daki tekrar adedi olan 2701 sayısındaki rakamlar olup toplamları, Vahdetin / Ünitenin sembolü olan 10 yani 1 sayısını vermektedir.

- Görsele hakim olan "Yeşil - Beyaz", "Kırmızı - Beyaz" renkleriyle düalite, boyutlar arası geçiş sembolizmi yapılmıştır.

- Görselin üst kısmının solunda ve sağında üçer kuş bulunmaktadır. Baştaki kuşların kafalarında nokta olmadığı yani kör oldukları, arkalarındaki kuşların ise gözleri olmasına rağmen kör kuşları takip ettikleri görülmektedir. 

Bu kompozisyon, görüşü yani idrak mekanizması bloke edilmiş insan kitlesini betimlemektedir. En'am suresinin 104. ayeti bu hususa dikkat çekmektedir.

6/104 Kad caekum besairu min rabbikum fe men ebsara fe li nefsih ve MEN AMİYE fe aleyha ve ma ene aleykum bi hafiyz

( Rab’binizden size görüşler geldi. Artık kim görürse nefsi içindir. KİM KÖRLÜK EDERSE artık kendisi üzerinedir. Ben üzerinize koruyucu, gözetici değilim. )

- Aşağıdaki yeşil zemin üzerinde "Yılan gibi kıvrılan" 18 yapraklı dal görülmektedir. 18 sayısı, 6+6+6 işleminin sonucu olup 666 sayısını ve dolayısıyla 9 sayısını temsil etmektedir.


- En alttaki sinüsoidal ( dalgalanan ) dalın üzerinde "Yarasa" benzeri yapraklar bulunmaktadır.


Görüleceği üzere, her zaman olduğu gibi küreselcilerin gündem iletişim aracı olan derginin kapağında huzur ve mutluluk verici tek bir mesaj dahi bulunmamaktadır. Al'i İmran suresinin 118. ayeti şeytanların amacı ve insanlara karşı uyguladıkları zihinsel - psikolojik savaş tanımlanmaktadır.

3/118 Ya eyyuhellezine amenu la tettehizu bitaneten min dunikum la ye'lunekum habala veddu ma anittum kad bedetil bağdau min efvahihim ve ma tuhfi suduruhum ekber kad beyyenna lekumul ayati in kuntum ta'kilun

( Ey o inananlar, sizin dışınızdakilerden sırdaş edinmeyin. Sizden sıkıntıyı, düzensizliği eksik etmezler. O sizi meşakkatle helak edeni severler, arzularlar. Ağızlarından kin, öfke, çirkinlik ortaya açığa çıkar. O göğüslerinin gizlediği ise daha büyüktür. Eğer sizler akıl etmekteyseniz, sizlere ayetleri açıkladık. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder