23 Aralık 2022 Cuma

Asgari ücret meselesi

Basında yer alan haberlerde, işveren veya işveren temsilcisi konumunda olan bazı şahısların "Asgari ücretin artırılması durumunda işten çıkarmaların kaçınılmaz olduğuna", "Asgari ücretin artırılması durumunda asgari ücretli olmayan çalışanların maaşlarının da artırılması gerekeceğini ve bunun da maliyetleri artıracağına" yönelik beyanları göze çarpmaktadır. 

Yukarıdaki beyanlar, kârlarından feragat etmeyi reddeden, nefsani menfaatlerini insan hayatından daha öncelikli addeden tekasür sarhoşluğu içinde debelenen müşriklere ait beyanlardır. Konu, bir grup insanın "yaşayabilmesi veya yaşayamaması" olmasına rağmen sermayedar, işveren, şirket patronu gibi şeytani terimler ile anılan bu insansı varlıkların hala kârlılık konuşuyor olmaları "Diabolos" ( İkilik çıkaranlar, İkiye bölenler )'lar yani şeytanlar olduklarının teyidi niteliğindedir. Zira ikilik çıkarma, ikiye bölme obsesyonuna gark olmuş bu müşrik şeytanlar toplumda mutlak surette "Zengin" ve "Fakir" düalitesinin olması gerektiğine inananmakta ve bu yolla kendilerini ilahlaştırmaya, Allah'a şirk* ( ortak ) koşmaya ( haşa ) çalışmaktadırlar.

* Bilinen anlamı ile "Şirket" ( Ortaklık ) kelimesi, batinen Allah'a şirk koşulmasıyla ilintili bir kelime tezahürüdür.

Söz konusu beyanların hepsi batıldır. Zira konu, esasen zaten hiç olmaması gereken "asgari ücret"in geçim sağlayabilecek, yaşam sağlayabilecek bir seviyeye çekilmesidir. Dolayısıyla konu, zaten göreceli olarak geçinmeye yeten "diğer çalışanların maaşlarının da artırılması gerekliliği" veya "asgari ücret artışı durumunda işten çıkarma gerekliliği" gibi yalanlar ile ilgili değildir. Şeytanlar bu yalanları mevcut kölelik ve tahakküm sistemlerinin ve kârlarının devam edebilmesi için söylemektedirler. 

Ayrıca işin temeline bakılacak olursa zaten "asgari ücret" kavramı, şirket sahibi küresel şeytanların uydurdukları sömürü amaçlı, aldatıcı ve tuzak nitelikli batıl bir kavramdır. Ancak yıllar içinde toplumlara telkin edilmiş ve adeta bir tabu haline getirilmiş bu kavram vasıtasıyla her daim fakir bir zümre mevcut kılınabilmiştir.

Küresel işçi çıkarma akımının Tesla, Twitter, Amazon, Meta vb. gibi medyatik şirketlerde başlatılmış olması da ilerleyen zaman içinde küresel bazda planlananların sinyali niteliğindedir.

Muhtelif senaryolar ile topluma tuzaklar kuran, kurguladıkları operasyonların sonucunda bir çözümmüş, bir çareymiş gibi devreye aldıkları önceden planlı aksiyonlar ile küresel bazda toplumları fakirleştirmeye çabalayan şirket sahibi şeytanların amacı "asgari ücretli" bir dünya toplumu tesis edebilmektir ki gündeme getirilen "Universal Basic Income" ( Evrensel Baz Gelir ) kavramı bunu tanımlamaktadır. Yani orta kategorinin olmadığı sadece iki kategorinin ( "Zenginler ve Fakirler" / "Üsttekiler ve Alttakiler" ) mevcut olduğu bir küresel toplum tesis edilmeye çalışılmaktadır. ( "Don't look up" ( Yukarı bakma ) isimli 2021 yapımı filmde bu hususa ilişkin mesajlar verilmiştir. )

Ayrıca bkz. 

https://kuranilmi.blogspot.com/2021/12/dont-look-up.html?m=1

Allah'ın eşit dağılımını* istediği nimetlerin, insanlar arasında adil ve eşit dağılımını engellemeye çalışan hırslı, açgözlü zalim şeytanlar ayetlerde de defaatle vurgulanmıştır.

* 41/10 Ve ceale fiha ravasiye min fevkiha ve barake fiha ve kaddera fiha akvateha fi erbeati eyyam SEVAEN lis sailin

( Ve "Orada, onun üstünde dağlar oluşturdu. Orada bereket verdi. Orada, gıdaları azıkları, araştıranlar için dört günde EŞİT OLARAK düzenleyerek ölçülendirdi." )

16/71 Vallahu faddale ba'dakum ala ba'din fir rizk fe mellezine fuddilu bi raddi rizkihim ala ma meleket eymanuhum FE HUM FİHİ SEVA' e fe bi ni'metillahi yechadun

( Ve Allah, rızıklarda bazınızı bazınıza üstün kıldı. Ancak o üstün kılınanlar rızıklarını o ellerinin malik olduklarına vermezler ki ONDA EŞİT OLSUNLAR. Yani Allah’ın nimeti ile cihad mı ediyorlar? )

38/23 İnne haza ehiy lehu TİS'UN VE TİS'UNE NA'CETEN ve LİYE NA'CETUN VAHİDETUN fe kale EKFİLNİHA ve azzeni fil hitab

( Kesinlikle bu benim kardeşim. Ona DOKSANDOKUZ DİŞİ KOYUN ve bana BİR DİŞİ KOYUN. "ONU BANA VER." dedi. Beni söylemde yendi. )

38/24 KALE LEKAD ZALEMEKE Bİ SUALİ NA'CETİKE İLA NİACİH VE İNNE KESİRAN MİNEL HULETAİ LE YEBĞİY BA'DU HUM ALA BA'DİN illellezine amenu ve amilus salihati ve kalilun ma hum ve zanne davudu ennema fetennahu festağfera rabbehu ve harra rakian ve enab

( SENİN DİŞİ KOYUNUNU, KOYUNLARINA KATMAYI SUAL EDEREK SANA ZULMETTİ. Kesinlikle cemiyetten çoğunluk birbirlerine azıyorlar. O inananlar ve iyilikler yapanlar hariç. Onlar da çok az. Davud, onu kesinlikle sınadığımızı anladı da Rab’binden af istedi, eğilerek atıldı ve gerçeğe döndü. )

Ancak esas sorun, menfaat beklentisiyle sömürülmeye razı olup bu "diaboloslara" ( ikilikçi şeytanlara ) kulluk eden ve böylelikle bu kadim ve şeytani sistemin devamlılığını sağlayan ve "bir gün ben de sömürürüm" diye düşünen cahil müşriklerdedir. Zaten şirk denen kavram da tam anlamıyla budur. Yani faydayı ve nimeti Allah'a tabi olup rahmani yollarda değil, İblis'e ve neferlerine tabi olup şeytani yollarda aramak, nimeti gasp edenleri ve dahi kendisini ilah addetmektir. Bu husus Nuh suresinin 21. ayetinde zikredilmektedir.

71/21 Kale nuhun rabbi innehum asavni vettebe'u men lem yezidhu maluhu ve veleduhu illa hasaren

( Nuh "Rab’bim, kesinlikle onlar bana isyan ettiler ve onlara malı ve çocuğu, hüsran haricinde artırmayana tabi oldular." dedi. ) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder