19 Aralık 2022 Pazartesi

Besht, Bisht ... Beast?!

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nın son günü olan 18.12.2022 tarihinde yapılan kupa töreninde Arjantinli futbolcu Lionel Messi'ye "Besht / Bisht" adı verilen "siyah" bir cüppe giydirilmiştir. Törene katılan Katar Emiri’nin üzerinde de bulunan Besht / Bisht’e sahip olmanın "güç sahibi olmayı"! simgelediği belirtilmektedir.




"Besht / Bisht" isimli cüppe

Arap kültürünü! sembolize eden bir giysinin ismi olarak bilinen "Besht / Bisht" kelimesinin,  evvelce "Dünya Kupasındaki sembolizm" başlıklı bölümde incelenen satanik sembolizme istinaden, ezoterik ( batıni ) olarak aşağıda belirtilen iki anlamı simgeliyor olması muhtemeldir.

1- "Kudretin, iktidarın" sembolü olduğu belirtilen cüppenin ismi olan "Besht / Bisht" kelimesinin  İngilizcedeki "Beast" ( Harika varlık, Canavar ) kelimesiyle olan fonetik benzerliği dikkat çekmektedir.  Zira "Beast" kelimesi "Şeytan" ve "Şeytani varlık" kavramlarını da tanımlamaktadır ki şeytani frekanslar "siyah" renk ve "karanlık" kavramıyla simgelenmektedir. Ayrıca İngilizce ve Almancada "En İyi" anlamına gelen kelimenin "Best" kelimesi olması da fonetik ve semantik uyum arzetmektedir.

BST kökünden olan "Best / Beşt" ( Yaymak, Genişletmek ) ve "Basit" ( Yaygın, Geniş ) kelimeleri de ortak köktendirler. Ayrıca "Bist" kelimesinin "Salınmış, Bırakılmış Şey" anlamına gelmesi de A'raf 7/15 kodlu ayette salınıp süre verilerek, "Minel munzarin" ( Bakılanlardan, Gözetilenlerden ) kılındığı bildirilen cin şeytanı İblis ile ilinti arzetmekte gibidir.

2- "Baal Shem Tov" (  İyi İsmin Ustası ) olarak veya akronimi olan "Besht / Bisht" kelimesiyle anılan "İsrail ben Eliezer", Hasidik Yahudiliğin kurucusu olarak kabul edilen mistik şifacı bir Yahudidir. Siyah cüppe için kullanılan "Besht / Bisht" kelimesinin, "Baal Shem Tov"'un kısaltması olması da muhtemeldir. "Besht" kelimesinin, "Tanrı'nın gizli ismini kullanan bir sihirbaz" için kullanılıyor olması da dikkat çekmektedir. Hasidik Yahudiler şeytani frekansın ve karanlığın sembolü olan "siyah" renkli giyimleriyle bilinmektedirler.

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2022/11/bir-dunya-kupas-turnuvas-sembolu.html?m=1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder