4 Kasım 2022 Cuma

Özdeş yapılar ... Yerküre ve Kafatası

Yerküreyi çevreleyen atmosferin 7 katmandan oluştuğu bilinmektedir. 

1- Troposfer
2- Stratosfer
3- Mezosfer
4- Termosfer
5- İyonosfer
6- Manyetosfer
7- Ekzosfer

Bu bilgi aşağıdaki ayetlerde bildirilmektedir. ( Ayetlerde tüm gökcisimlerini kapsayan uzayın da 7 katmandan oluştuğunun bildiriliyor olması da kuvvetle muhtemeldir. )

2/29 Huvellezi haleka lekum ma fil erdi cemian summesteva iles semai fe sevvahunne SEB'A SEMAVAT ve huve bi kulli şey'in alim

( O size yerde olanları topluca yaratandır. Sonra göğe seviyelendi ve onu YEDİ GÖKLER olarak düzenleyip seviyelendirdi. O her şeyi bilendir. )

41/12 Fe kadahunne SEB'A SEMAVATIN fi YEVMEYNİ ve evha fi kulli semain emraha ve zeyyennes semaed dunya bi mesabiha ve hifza zalike takdirul azizil alim

( Böylece onları YEDİ GÖKLER olarak İKİ GÜNDE günde koyup oturttu. Her göğe işini vahyetti. En yakın göğü kandillerle, lambalarla süsledik ve koruduk. Bu yüce bilenin ölçüdüdür, takdiridir. )

Ayetteki "Yedi gökler" ve "İki gün" ifadeleri 7 düalitesine yani "İkili Yedi"* kavramına da işaret etmektedir.

* 15/87 Ve lekad ateynake SEB'AN MİNEL MESANİ vel kur'anel azim

( Ve biz sana İKİLİLERDEN YEDİYİ ve büyük Kur'an' ı verdik. )

65/12 Allahullezi HALEKA SEB'A SEMAVATİN VE MİNEL ARDİ MİSLEHUNNE yetenezzelul emru beynehunne li ta'lemu ennallahe ala kulli şey'in kadirun ve ennallahe kad ehata bi kulli şey'in ilmen

( Allah, o YEDİ GÖKLERİ VE YERDEN DE ONLARIN AYNISINI YARATTI. Emir, kesinlikle Allah' ın her şeye gücü yeten olduğunu bilmeniz için onların arasından iner. Kesinlikle Allah her şeyi ilmen kuşatmıştır. )

67/3 Ellezi haleka SEB'A SEMAVATİN TİBAKAN ma tera fi halkir rahmani min tefavutin ferci'il basare hel tera min futur

( YEDİ GÖKLERİ TABAKALAR OLARAK O yarattı. Rahman' ın yaratışında farklılık, uygunsuzluk görmezsin. Haydi gözü döndür. Kusur, çatlak görüyor musun? )

31/27 Ve lev enne ma fil erdi min şeceratin aklamun vel bahru yemudduhu min ba'dihi SEB'ATU EBHURIN ma nefidet kelematullah innellahe azizun hakim

( Ve şayet kesinlikle o yerdeki ağaçlar kalemler olsa ve deniz de ona destek olsa, ondan sonra da YEDİ DENİZ, Allah' ın kelimeleri tükenmez. Kesinlikle Allah yücedir hakimdir. )

Yaratılıştaki her varlığın, diğer bir varlığın niteliklerini bir şekilde içeriyor olması "Büyük BİRLİK" yani "Ünite / Vahdet" kavramının bir tezahürüdür. Buna bir örnek, insanın beynini çevreleyen kafatasının, tıpkı yerküreyi çevreleyen atmosfer gibi 7 tabakadan ( katmandan ) oluşmuş olmasıdır.

1- Cerebral Cortex
2- Piameter
3- Arachnoid Mater*
4- Meningeal Dura Mater
5- Periosteal Dura Mater
6- Skull ( Kafatası )
7- Scalp ( Kafa derisi )

* Aşağıdaki şemada yer alan "Subarachnoid space" bir boşluk olup, maddesel bir katmanı tanımlamamaktadır.


Aşağıdaki şemada ise bazıları farklı isimler ile tanımlanmış 7 katman görülmektedir.



Ayrıca bilimsel kaynaklarda beynin %75'inin sudan müteşekkil olduğu bildirilmektedir. Aynı şekilde yerkürenin de %75'inin su olduğu bilgisi mevcuttur.








"Yedi" ve "İkili Yedi" kavramları için ayrıca bkz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder