4 Ağustos 2016 Perşembe

99 Koyun 1 Koyun

Sad 38/23 - İnne haza ehıy lehu tis'un ve tis'une na'ceten ve liye na'cetün vahıdetün fe kale ekfilnıha ve azzenı fil hıtab (  Kesinlikle bu benim kardeşim. Ona doksandokuz dişi koyun ve bana bir dişi koyun. "Onu bana ver." dedi. Beni söylemde yendi. )

İnsanın yaratılışı ile başlayan, Cennet'ten çıkışa neden olan ve Dünya hayatında da süregelerek insan hayatını Cehenneme dönüştüren temel problemi Allah-ü Teala Sad suresinin 23. ayetinde sayısal örnekleme ile ne güzel de betimliyor. Nedir bu temel problem?
 
Temel problem...Şeytan'ın vesvesesi sonucunda kör, sağır ve dilsiz olan insanın göğsünde oluşan o hakimiyet kurma, domine etme, en fazlasına ulaşma, ululanma, boyun eğdirme, aşağılama, gasp edip kendisine muhtaç bırakma, biat ettirip köleleştirme arzusu yani KİBİR duygusudur. Sıralanan bu nitelikler insanı bir kanser hücresi gibi sarabilmektedir. Kanser hücresinin en büyük özelliği çok hırslı ve azgın olmasıdır. Nüfuz ettiği vücuttaki tüm hücreleri yok ederek vücuda hakim olacağını sanır. Ancak yaptığı kendi sonunu hazırlamaktan başka bir sonuca hizmet etmez. Zira sonunda, perişan ettiği vücut ölünce kendisi de yok olur gider.
 
Oysaki Allah-ü Teala göklerin ve yerin mülkünün yalnızca kendisine ait olduğunu Kur'an'da sürekli tekrar eder. ( Bakara 2/107 - E lem ta'lem ennellahe lehu mülküs semavati vel ard ve ma leküm min dunillahi min veliyyin ve la nasır - Bilmez misin ki göklerin ve yerin mülkü kesinlikle O’nadır Allah’ adır ve size Allah’ tan başka dost ve yardımcı yoktur. )
 
Yukarıda anılan Sad 38/23 kodlu ayette yer alan sayısal örneklemedeki rakamların ( 9,9,1 )nümerolojik toplamları incelendiğinde yine ilahi mühür olan 10 rakamına ulaşılmaktadır. Bu sonuç, mülkiyetin tümünün sadece Allah'a ait olduğunun nümerolojik bir göstergesi olarak nitelenebilir.
 
99 ve 1 yani 9, 9, 1 .... 9+9+1 = 19 ... 1+9 = 10
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder