30 Ağustos 2016 Salı

Kurtuluş ( Fevz - Necat )

Özünde ruhsal bir varlık olan ve sınav amaçlı olarak madde deneyimi yaşayan İnsan için ebedi kurtuluş, Dünya hayatında deneyimleyeceği sorunlar ( zulüm, kötülük, zorluk, sıkıntı vb. ) karşısında göstereceği sabır, Allah yolundaki sebatkarlık, takva ( sakınma ), inanç ve Allah'a olan sevgisi sayesinde tekrar ait olduğu "kurtuluş yurduna" yani cennete dönüş safhasına erişmesidir.
 
Allahü Teala ayetlerinde bu hususu "Kurtuluş" anlamına gelen Fevz, Necat ve Selamet kelimeleriyle açıklamaktadır. Anılan kelimelerin Kur'andaki frekansları da ilahi mühür olan 6, 7 ve 10 rakamlarının tezahürü niteliğindedir.

Kur'anda; Fevz / Faze / Mefazi 28 (  2+8 = 10* kere, Necat / Necca 66 kere tekrarlanmaktadır. ( Bu kelimelerin frekans tabloları en aşağıda yer almaktadır. )( * 66 sayısı Allah kelimesini oluşturan Arapça harflerin ebced değeridir. )

Nisa 4/13 - Tilke hududüllah ve men yütııllahe ve rasulehu yudhılhü cennatin tecrı min tahtihel enharu halidıne fıha ve zalikel fevzül azım ( Bunlar Allah’ ın hudutlarıdır. Kim Allah’ a ve onun resulüne itaat ederse, onu içinde ebedi olacağı, altlarından nehirler akan bahçelere sokar. İşte bu büyük kurtuluştur.. )

Maide 5/119 - Kalellahü haza yevmü yenfeus sadikıne sıdkuhüm lehüm cennatün tecrı min tahtihel enharu halidıne fıha ebeda radıyellahü anhüm ve radu anh zalikel fevzül azım ( Allah "Bu, doğrulara doğruluklarının fayda sağladığı gündür. Onlara altlarından nehirler akan, içinde ebediyen ebedi olacakları bahçeler vardır." dedi. Allah onlardan razı olmuş ve onlar da O’ndan razı olmuşlardır. İşte bu büyük kurtuluştur. )

Tevbe 9/72 - Veadellahül mü'minıne vel mü'minati cennatin tecrı min tahtihel enharu halidıne fıha ve mesakine teyyibeten fı cennati adn ve rıdvanüm min allahi ekber zalike hüvel fevzül azım ( Allah, inanan erkeklere ve inanan kadınlara, içinde ebedi olacakları, altlarından nehirler akan bahçeler ve ikamet bahçelerinde temiz meskenler vaad etmiştir. Allah' tan rıza, hoşnutluk daha büyüktür. İşte bu, o büyük kurtuluştur. )
 
Tevbe 9/89 - Eaddellahü lehüm cennati tecrı min tahtihel enharu halidıne fıha zalikel fevzül azım ( Allah onlara, içinde ebedi olacakları, altlarından nehirler akan bahçeler hazırladı. Bu büyük kurtuluştur. )

Tevbe 9/100 - Ves sabikunel evvelune minel mühacirıne vel ensari vellezinettebeuhüm bi ıhsanir radıyallahü anhüm ve radu anhü ve eadde lehüm cennatin tecrı tahtehel enharu halidıne fıha ebeda zalikel fevzül azım ( Ve muhacirlerden ve yardımcılardan evvelden geçenler ve onlara iyilikle tabi olanlar, Allah onlardan razı, hoşnut oldu. Onlar da O’ndan razı, hoşnut oldular. Onlara altlarından nehirler akan, içinde ebediyen ebedi olacakları bahçeler hazırladı. Bu büyük kurtuluştur. )

Yunus 10/63 - Ellezine amenu ve kanu yettekun ( O inananlar ve sakınmış olanlar. )

Yunus 10/64 - Lehümül büşra fil hayated dünya ve fil ahırah la tebdıle li kelimatillah zalike hüvel fevzül azım ( Dünya hayatında ve ahirette müjdeler onlaradır. Allah' ın kelimelerinde değişiklik yoktur. İşte bu, o büyük kurtuluştur. )

Ahzab 33/71 - Yuslıh leküm a'maleküm ve yağfir leküm zünubeküm ve men yütııllahe ve rasulehu fe kad faze fevzen azıma ( Size yaptıklarınızı, çalışmalarınızı iyileştirsin ve size günahlarınızdan af eylesin. Kim Allah' a ve O’nun resulüne itaat ederse artık büyük kurtuluş ile kurtulmuştur. )

Saff 61/11 - Tu'minune billahi ve resulihi ve tücahidune fi sebilillahi bi emvaliküm ve enfüsiküm zaliküm hayrun leküm in küntüm ta'lemun ( Allah' a ve O’nun resulüne inanırsınız, Allah yolunda mallarınız ve nefislerinizle cihad edersiniz. Eğer bilenlerseniz, bu size daha hayırlıdır. )

Saff 61/12 - Yağfir leküm zünubeküm ve yüdhılküm cennatin tecri min tahtihel enharu ve mesakine tayyibeten fi cennati adnin zalikel fevzül azim ( Size günahlarınızı af eyler. Sizi altlarından nehirler akan bahçelere ve ikamet bahçeleri içindeki temiz meskenlere sokar. Bu büyük kurtuluştur. )

Buruc 85/11 - İnnellezine amenu ve amilus salihati lehüm cennatün tecri min tahtihel enharü zalikel fevzül kebir ( Kesinlikle o inananlar ve iyilikler yapanlar, altlarından nehirler akan bahçeler onlaradır. Bu büyük kurtuluştur. )

Mü'min 40/41 - Ve ya kavmi ma lı ed'uküm ilen necati ve ted'unenı ilen nar ( Ve ey kavmim, neden ben sizi kurtuluşa çağırırken, siz beni ateşe çağırıyorsunuz? )

En'am 6/127 - Lehüm darus selami ınde rabbihim ve hüve veliyyühüm bima kanu ya'melun (  Onlara Rabb' leri indinde selamet, kurtuluş yurdu vardır. Yapmış olduklarından dolayı O onların dostudur. )

Yunus 10/25 - Vallahü yed'u ila daris selam ve yehdı men yeşaü ila sıratın müstekım ( Ve Allah selamet, kurtuluş yurduna çağırır ve dilediği kimseyi doğru yola yönlendirir. )











 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder