7 Ekim 2016 Cuma

Allah hızlı hesap görendir.

Allahü Teala'nın yaratışındaki matematiksellik, her olguya vasfettiği sayısal nitelik, kainattaki sayısal düzen, ana yazılımın insana bahşedilmiş bir bölümü olan Kur'an'daki sayısal sistematik ve nümeroloji O'nun en büyük ayetlerindendir.
 
Allah'ın "Hesap" konusundaki yüceliğini tasvir eden ayet adedi 10'dur. İlahi imza olan 10 sayısının "Allah'ın Hesabı"'nı konu eden ayet adedi olması dikkat çekicidir.
Bakara 2/202 - Ülaike lehüm nasıbün min ma kesebu vallahü serıul hısab ( İşte onlar, onlara o kazandıklarından nasip vardır. Allah hızlı hesap görendir. )
 
Al'i İmran 3/19 - İnned dıne indellahil islam ve mahtelefellezine utül kitabe illa min ba'di ma caehümül ılmü bağyen beynehüm ve men yekfür bi ayatillahi fe innellahe serıul hısab ( Allah’ ın indinde din kesinlikle islamdır, teslimiyettir. O, kendilerine ilim geldikten sonra aralarında azgınlık yapanların haricindeki kitap verilenler ihtilaf etmezler. Kim Allah’ ın ayetlerini inkar ederse kesinlikle Allah hızlı hesap görendir. )
 
Al'i İmran 3/199 - Ve inne min ehlil kitabi le men yü'minü billahi ve ma ünzile ileyküm ve ma ünzile ileyhim haşiıne lillahi la yeşterune bi ayatillahi semenen kalıla ülaike lehüm ecruhüm ınde rabbihim innellahe serıul hısab ( Ve kesinlikle kitap sahiplerinden kimi, Allah’ a, o sizlere indirilene ve o onlara indirilene, Allah’ a saygı ve sevgi dolu korku duyarak, ürpererek, ürkerek inanır. Allah’ ın ayetlerini az değere satmasın. İşte onlara ödülleri Rabb' lerinin indindedir. Kesinlikle Allah hızlı hesap görendir. )
 
Nisa 4/86 - Ve iza huyyıtüm bi tehıyyetin fe hayyu bi ahsene minha ev rudduha innellahe kane ala külli şey'in hasıba ( Ve selam ile selamlandığınızda, ondan daha güzeliyle selamlayın veya onu döndürüp iade edin. Kesinlikle Allah herşey üzerinde hesap görendir. )
 
Maide 5/4 - Yes'eluneke maza ühılle lehüm kul ühılle lekümüt tayyibatü ve ma alemtüm minel cevarihı mükellibıne tüallimunehünne min ma allemekümüllah fe külu min ma emsekne aleyküm vezkürüsmellahi aleyhi vettekullah innellahe serıul hısab ( Sana, onlara neyin helal kılındığını sual ederler. "Size temizler helal kılındı." de. Allah' ın size öğrettiğinden öğreterek yetiştirdiğiniz avcı hayvanların size tuttuklarından yiyin. Üzerine Allah' ın ismini hatırlayın ve Allah' tan sakının. Kesinlikle Allah, hızlı hesap görendir. )
 
En'am 6/62 - Sümme ruddu ilellahi mevlahümül hakk ela lehül hukmü ve hüve esraul hasibın ( Sonra gerçek dostları Allah' a döndürülürler. İyi bilin ki hüküm O’nadır. O hesap görenlerin en hızlısıdır. )
 
Ra'd 13/41 - E ve lem yerav enna ne'til erda nenkusuha min atrafiha vallahü yahkümü la müakkıbe li hukmih ve hüve serıul hısab ( Yere nasıl geldiğimizi ve onu kenarlarından eksilttiğimizi görmüyorlar mı? Ve Allah hükmeder. O’nun hükmünü batıl kılacak kimse yoktur. O hızlı hesap görendir. )
 
İbrahim 14/51 - Li yecziyellahü külle nefsin ma kesebet innellahe serıul hısab ( Allah her nefsin karşılığını o kazandığıyla verir. Kesinlikle Allah hızlı hesap görendir. )
 
Nur 24/39 - Vellezine keferu a'malühüm ke serabin bi kıy'atin yahsebuhüz zam'anü maa hatta iza caehu lem yecidhü şey'en ve vecedellahe ındehu fe veffahü hısabeh vallahü serıul hısab ( Ve o inkar edenler. Onların çalışmaları, düz yerlerdeki serap gibidir. Susuzlukta olan onu su sanar. Nihayet ona geldiğinde bir şey bulamaz da onun indinde Allah' ı bulur. Artık ona hesabını vefa etmiştir. Allah hızlı hesap görendir. )
 
Mü'min 40/17 - El yevme tücza küllü nefsin bima kesebet la zulmel yevm innellahe serıul hısab ( Bugün her nefse, o kazandığından dolayı karşılığı verilir. Bugün zulmedilmez. Kesinlikle Allah hızlı hesap görendir.  )
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder