7 Ekim 2016 Cuma

Allah'ın Kitabı

"Allah'ın Kitabı" kavramı Kur'an'da 6 ayette toplam 6 kere geçmektedir. Allah kelamını içeren, onu yansıtan ve O'na ait olan kitabın vurgulandığı ayet adedinin ilahi mühür olan 6 rakamına eşit olması dikkat çekicidir.
 
Maide 5/44 İnna enzelnet tevrate fıha hüden ve nur yahkümü bihen nebiyyunellezine eslemu lillezıne hadu ver rabbaniyyune vel ahbaru bimestuhfizu min kitabillahi ve kanu aleyhi şüheda' fe la tahşevün nase vahşevni ve la teşteru bi ayatı semenen kalıla ve men lem yahküm bi ma enzelellahü fe ülaike hümül kafirun ( İçinde yönlendirme ve aydınlık bulunan Tevrat' ı, kesinlikle biz indirdik. Teslim olan haberciler, Yahudiyeliler için onunla hükmederler. Rabb' e adanmışlar ve bilginler, Allah' ın kitabını korumalarından dolayı, onun üzerine şahitler olurlardı. O halde, insanlardan korkmayın, benden korkun. Ayetlerimi az değere satmayın. Kim Allah' ın o indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar inkarcılardır. )
 
Enfal 8/75 Vellezine amenu min ba'dü ve haceru ve cahedu meaküm fe ülaike minküm ve ülül erhami ba'duhüm evla bi ba'dın fı kitabillah innallahe bi külli şey'in alim ( Ve sonradan inanan ve hicret edip ayrılarak sizinle beraber cihad edenler, işte onlar sizlerdendir. Akrabalığı olanlar, Allah' ın kitabında birbirlerine başta gelirler, daha yakındırlar. Kesinlikle Allah herşeyi bilendir. )
 
Kehf 18/27 Vetlü ma uhıye ileyke min kitabi rabbik la mübeddile li kelimatihı ve len tecide min dunihı mültehada ( Ve sana Rabb' inin kitabından o vahyedileni oku. O'nun kelimelerini değiştirebilecek yoktur. O’ndan başka sığınılacak bulamazsın. )
 
Rum 30/56 Ve kalellezine utül ılme vel ımane le kad lebistüm fı kitabillahi ila yevmil ba'si fe haza yevmül ba'si ve lakinneküm küntüm la ta'lemun ( Ve o ilim ve inanç verilenler, "Allah' ın kitabında *, diriliş gününe kadar kaldınız. Artık bu dirilme günüdür. Lakin kesinlikle sizler bilmemekteydiniz." derler. )
 
* Herşeyin bir yazılım olduğu, var olarak algıladığımız maddi ve manevi herşeyin, tüm yaratılışın  aslında "kelimelerden" oluştuğu vurgulanmaktadır.
 
Ahzab 33/6 En nebiyyü evla bil mü'minıne min enfüsihim ve ezvacühu ümmehatühüm ve ülül erhami ba'duhüm evla bi ba'dın fı kitabillahi minel mü'minıne vel mühacirıne illa en tef'alu ila evliyaiküm ma'rufa kane zalike fil kitabi mestura ( Kesinlikle haberci, inananlar için nefislerinden daha yakındır, evvel gelir. Onun eşleri, onların anneleridir. Allah' ın kitabında, dostlarınıza iyilik yapmanız haricinde, akrabalığı olanlar birbirlerine inananlardan ve muhacirlerden evvel gelirler. Bu satırlanmış kitabın içindedir. )
 
Fatir 35/29 İnnellezine yetlune kitaballahi ve ekamus salate ve enfeku min ma razakna hüm sirran ve alaniyeten yercune ticaraten len tebur ( Kesinlikle o Allah' ın kitabını okuyanlar, duaya kalkanlar ve o onları rızıklandırdıklarımızdan gizlice ve açıkça harcayanlar kesinlikle batmayan ticareti umarlar. )
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder