15 Ekim 2016 Cumartesi

Feth ( Açılış )

Allahü Teala, zorluklara göğüs verip, yolunda sabredenlere ve sebat edenlere "Feth" ( Açılış ) vadetmektedir. "Feth", samimi ( muhlis ) ve iyi ( salih ) kulların Dünya hayatından, ait oldukları Ahiret hayatına yani ruhsal yaşamlarına geçişlerini sağlayacak olan, huzura ve Allah'ın kelamına erişmelerine vesile olacak olan aşamadır.
 
"Feth" kelimesi Kur'an'da "Göklerin Kapılarının Açılması" kavramı ile ilintili olarak da yer almaktadır.
 
A'raf 7/40 - İnnellezine kezzebu bi ayatina vestekberu anha la tüfettehu lehüm ebvabüs semai ve la yedhulunel cennete hatta yelicel cemelü fı semmil hıyad ve kezalike neczil mücrimın ( O ayetlerimizi yalanlayanlara ve onlara kibirlenenlere, onlara göğün kapıları kesinlikle açılmaz. Deve iğne deliğinden geçene kadar bahçeye giremezler. İşte suçluları böyle karşılıklandırırız. )
 
Kamer 54/10 - Fe dea rabbehu enni mağlubun fentesır ( Böylece Rabb' ini çağırdı. "Kesinlikle ben mağlubum. Artık yardım et." )
 
Kamer 54/11 - Fe fetahna ebvabes semai bi main münhemir ( Böylece akıp dökülen su * ile göğün kapılarını açtık. )
 
( * Yedi Gökler arasında yedi Deniz ( yedi katman ) olduğu düşünüldüğünde boyutlar arası ( gökler arası ) geçişte suyun işlevi ayette açığa çıkmaktadır. )
 
Göklerin adedinin 7 olması ve Kur'an'da teşbihsel olarak Allahü Teala'nın 7. gök üzerine seviyelendiğinin belirtilmesi 7 rakamına bağlı bir nümerolojiye dikkat çekmektedir. "Feth" ( Açılış ) kelimesi Kur'an'da 34 kere tekrarlanmaktadır. 34 sayısının nümerolojik değeri 3+4 = 7'dir.
 
Ayrıca "Feth" kelimesi Kur'an'da son kez 110. surenin 1. ayetinin 7. kelimesinde geçmektedir. Anılan sayıların nümerolojik değerleri 1,2 ve 7 rakamlarını vermektedir.
 
110 ... 1+1+0 = 2
1    ................    1
7    ................    7
 
Bu rakamlar Allah kelimesinin Kur'an'daki tekrar adedi olan 2701 sayısında da yer alan ilahi kodlardır. Bu kodlar "Feth" ( Açılış ) kelimesinin Allahü Teala'ya kavuşma aracı anlamına geldiğini nümerolojik olarak ifade etmektedir.
 
Feth kelimesinin frekans tablosu;
 




 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder