28 Ekim 2016 Cuma

Lucid Sleep ( Açık Bilinçli Uyku ) Hipnotik Fenomen

Abbe Faria, "telkine dayalı" hipnotik trans konusunda bilimsel çalışmaların öncüsü olarak bilinmektedir. Faria 1811 yılında "Lucid Sleep" ( Açık/Berrak/Anlaşılır Uyku ) tanımlamasını yapmıştır. "Lucid Sleep", açık algılı açık, çevresel etkenleri anlama ve farketme yetisi aktif şekildeki uyku hali ( trans ) olarak tanımlanmaktadır.


https://books.google.com.tr/books?id

Goa and Portugal: History and Development
Kur'an'daki Kehf suresinde, Ashabı Kehf'in mağarada trans haline geçmiş olduğu ve bu yöntemle ilahi bilgiler aldıkları evvelki "Trans" başlıklı yayında konu edilmişti.
Kehf suresinde "trans halinde bilgi ekiminden" bahsedilen ayetin kod numarası 18/11'dir. Bu kod sayısal olarak Faria'nın Lucid Sleep tanımlamasını yaptığı yıla denk gelmektedir.

Kehf 18/10 - İz evel fityetü ilel kehfi fe kalu rabbena atina min ledünke rahmeten ve heyyi' lena min emrina raşeda ( Zamanında genç adamlar mağaraya sığındılar da "Rabb' imiz bize indinden rahmet ve işimizden doğruluğa kolaylık ver." dediler. )

Kehf 18/11 - Fe darabna ala azanihim fil kehfi sinıne adeda ( Böylece mağaranın içinde seneler adediyle kulaklarına vurduk, beyan ettik. )

Kehf 18/12 - Sümme beasnahüm li na'leme eyyül hızbeyni ahsa li ma lebisu emeda ( Sonra bu iki gruptan hangisinin, kaldıkları süreyi daha iyi sayacağını bilmek için onları dirilttik. )

Kehf 18/18 - Ve tahsebühüm eykazan ve hüm rukudün ve nükallibühüm zatel yemıni ve zateş şimali ve kelbühüm basitun ziraayhi bil vesıyd lev ittala'te aleyhim le velleyte minhüm firaran ve le müli'te minhüm ru'ba ( Ve onları uyanık sanırdın ama onlar uykudaydılar. Onları sağa ve sola çevirirdik. Köpekleri ön ayaklarını kapı eşiğine uzatıp yaymıştı. Şayet onları görseydin firar ederek onlardan yüz çevirirdin ve onlardan korku ile doldurulurdun. ) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder