16 Ekim 2016 Pazar

Adalet ve 19 Nümerolojisi

"Adalet" kelimesi, topluluk halinde yaşayan insanların huzur ve mutluluk açısından en büyük ihtiyaçları olduğu gibi, Allah'ın doğru yolundaki ameller açısından da çok önemli bir kelimedir. Ancak "kıyamet belirtilerinin" aşamalı olarak arttığı günümüzde, "iyi" olan birçok kavramla birlikte "Adalet" kelimesinin de barınacak bir yer bulamadığına şahit olmaktayız. 

Allah, adalet kavramına aşağıdaki ayetlerde çarpıcı şekilde vurgu yapmakta, Allah'ın adaletinin insanlar için en büyük nimetlerden biri olduğunu açıklamakta ve 19 sayısına dikkat çekmektedir.
Allah'ın kelimelerinin doğru ve adil olarak tamamlandığının ve asla değişmeyeceğinin belirtildiği En'am 6/115 kodlu ayette 19 kelime bulunmaktadır. ( 19 sayısı ilahi nümeroloji açısından önem arzetmektedir. 1+9 = 10 )

En'am 6/115 - Ve (1) temmet (2) kelimetü (3) rabbi (4) ke (5) sıdkan (6) ve (7) adla (8) la (9) mübeddile (10) li (11) kelimati (12) h (13) ve (14) hüve (15) es (16) semıu (16) el (17) alim (19) ( Ve Rabb' inin kelimesi doğrulukça ve adaletçe tamamlanmıştır. O’nun kelimelerini değiştirebilecek yoktur. O duyandır, bilendir. )

En'am suresinin 6/152 kodlu ayetinde ise Allahü Teala, "Yakınınız bile olsa adil olun." uyarısı ile adaletten asla ödün verilmemesi gerektiğini vurgulamaktadır.

En'am 6/152 - Ve la takrabu malel yetımi illa billetı hiya ahsenü hatta yeblüğa eşüddeh ve evfül keyle vel mizane bil kıst la nükellifü nefsen illa vüs'aha ve iza kultüm fa'dilu ve lev kane za kurba ve bi ahdillahi evfu zaliküm vassaküm bihı lealleküm tezekkerun ( Ve olgunluğuna erişinceye kadar en güzel biçimde olması haricinde yetimin malına yaklaşmayın. Kile ölçeğine, ölçüye ve tartıya adaletle vefa edin. Biz nefsi genişliğinin haricinde mükellef kılmayız. Söylediğiniz zaman, şayet yakınınız dahi olsa adil olun ve Allah' a ahdinize vefa edin. Bunlar size emrettikleridir. Umulur ki hatırlarsınız. )

Allahü Teala Kur'an'da "Adalet" kelimesini 19 kere tekrarlamaktadır. 19 sayısı nümerolojik olarak 9+1 = 10 sayısını vermesi açısından büyük önem taşımaktadır.

Kur'an'da "Adl" ( Adalet ) kelimesinin ilk kez geçtiği ayetin kod numarasını oluşturan rakamlar ile ayetteki "Adl" kelimesinin sıra numarasını oluşturan rakamların toplamı 2+2+8+2+2+3 = 19 sayısını vermektedir.

"Adl" kelimesinin, Kur'an'da 19. ve son kez geçtiği Talak suresinin 65/2 kodlu ayetteki sıra numarası 19'dur.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder