16 Ekim 2016 Pazar

Hanifen Müslima ( Birleyen ve Teslim Olan )

İslamiyetin Kur'an ile başladığı yönünde genel bir yanılgı söz konusudur. Oysa İslam ve İslamiyet ( Teslimiyet / Teslim Olma ) kavramları Allah'ın ilk insan olan Adem'i yaratışından bugüne mevcut kavramlardır. Allah'ın kelamını ve kitaplarını ileten, O'nun vahyinin aktarılmasını sağlayan insanlık tarihindeki tüm Nebiler ( Haberciler ), Resuller ve Allah'a iman etmiş, O'nun yoluna kendini adamış tüm insanlar Allah'a teslim olmuş müslümanlardır. Zira din tektir ve İslam'dır.

Al'i İmran suresinin 3/52 kodlu ayetinde Haberci İsa'nın ve havarilerinin Allah'a teslim olmuş müslümanlar oldukları açıkça belirtilmektedir. 
 
Al'i İmran 3/52 - Fe lemma ehasse ıysa minhümül küfra kale men ensarı ilellah kalel havariyyune nahnü ensarullah amenna billah veşhed bi enna müslimun ( Böylece İsa onlardan inkarlar hissettiğinde, "Allah’ a yardımcılarım kimlerdir?" dedi. Havariler, "Allah’ ın yardımcıları bizleriz. Allah’ a inanırız ve kesinlikle bizim teslim olanlar olduğumuza şahit ol." dediler. )

Haberci İbrahim'in Hanif ( Birleyip doğruluğa yönelen ) ve Müslim ( Teslim Olan ) olduğu yine Al'i İmran suresinin 3/67 kodlu ayetinde özellikle belirtilmektedir. "Hanif" ve "Müslim" kelimeleri ilk ve son kez olmak üzere bu ayette yanyana geçmektedir.
 
Al'i İmran 3/67 - Ma kane ibrahımü yehuddiyyen ve la nasraniyyen ve lakin kane hanıfen müslima ve ma kane minel müşrikın ( İbrahim Yahudi değildi, Nasıralı da değildi. Lakin birleyip doğruluğa yönelen teslim olandı ve ortak koşanlardan değildi. )

"Hanif" kelimesi Kur'an'da 10 kere tekrarlanmaktadır. 10 ... İlahi imza...

 
"Müslim" kelimesi ise Kur'an'da 37 kere tekrarlanmaktadır. 3+7 = 10 ... İlahi imza...
 



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder