28 Ekim 2016 Cuma

SBSL ( Single Bubble Sonoluminiscence ) - ( Tek Kabarcık Sessel Işıması ) ve Cymatic

Yaratılışın, Allahü Teala'nın "Ol" demesi ile gerçekleştiği ayetlerde açıklanmaktadır.

Bakara 2/117 - Bedıus semavati vel ard ve iza kada emran fe innema yekulü lehu kün fe yekun ( O gökleri ve yeri yaratandır. İş yapılası olduğunda, kesinlikle ona "Ol." der de o olur.  )
Allahü Teala'nın arşının su üstünde olduğu da yine "yaratılışın" konu edildiği bir başka ayetteki sabit gerçektir.

Hud 11/7 - Ve hüvellezi halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin ve kane arşühu alel mai li yeblüveküm eyyüküm ahsenü amela ve le in kulte inneküm meb'usune min ba'dil mevti le yekulennellezine keferu in haza illa sıhrun mübın ( Ve gökleri ve yeri altı günde yaratan O'dur. Hanginiz daha güzel iş yapacaksınız diye sınamak için arşı, tahtı su üstündedir. Eğer "Kesinlikle siz ölümün ardından dirileceksiniz." dersen, kesinlikle o inkarcılar "Kesinlikle bu apaçık sihirdir." diyeceklerdir. )

Tevrat'ta ışığın yaratılışı aşağıdaki gibi açıklanır.

1 Yaratılış 1/2 - Yer boştu, yeryüzü şekilleri yoktu; engin karanlıklarla kaplıydı. Tanrı'nın Ruhu suların üzerinde dalgalanıyordu.

1 Yaratılış 1/3 - Ve Tanrı, "Işık olsun" dedi ve ışık oldu.

Yukarıdaki bilgiler çerçevesinde, ışığın oluşumundaki parametrelerin "Allah'ın Sesi / Kelamı" ve "Su" olduğu görülmektedir. Rabb'in su üstündeki arşının altında, yaratmış olduğu "küre" şeklinde göklerin / evrenlerin olduğu da dikkate alındığında akustik bilimindeki SBSL fenomeni önem arzetmektedir.

SBSL ( Single Bubble Sonoluminiscence ) - ( Tek Kabarcık Sessel Işıması ), içi su dolu cam bir küre içinde salınan bir gaz kabarcığının, ultrasonik ses dalgalarına maruz bırakılması sonucu önce genişlemesi, sonra içine çökmesi ve ışık yayması fenomenidir.

SBSL düzeneği aşağıdaki gibidir.



SBSL deneyi esnasında çekilmiş aşağıdaki foto akustik transducer bağlantısı yapılmış cam küreyi ve içine salınan gaz kabarcığını göstermektedir.


İkinci foto ise ses dalgası iletisi sonrasında "ışık" oluşumunu açıkça göstermektedir.



Ayrıca “Ses” in titreşimlerini ve yapısını inceleyen bilim dalına “cymatic” adı verilmektedir. Maddeyi ve formları oluşturan esas faktörün “ses” olduğu belirtilmektedir.

                                                
 Ses frekanslarına göre oluşturulmuş alfabe

Aşağıda da metal plaka üzerine bırakılmış toz parçacıklarının farklı ses frekanslarına göre oluşturdukları farklı şekiller görülmektedir.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder