11 Aralık 2018 Salı

Adem 7 - İsa 7 ... İkili Yedi

Kur'an'da Adem kelimesi 25 kere, İsa kelimesi de 25 kere tekrarlanır. 25 sayısı nümerolojik olarak 7 sayısına eşit olup, bu durum "İkili Yedi"yi yani yaratılıştaki düalite olgusunu ortaya çıkarmaktadır.

Adem = Maddesel İnsan
İsa = Ruhsal İnsan 

"İkili Yedi" kavramı evvelce de değinildiği üzere Hicr suresinin 15/87 kodlu ayetinde bildirilmektedir.

15/87 - Ve lekad ateynake seb'an minel mesanı vel kur'anel azım ( Ve biz sana ikililerden yedi taneyi ve büyük Kur'an' ı verdik. )

"Yedi Gökler ve Yerde de Onların Aynısı" * ayeti, Kur'an'daki "İkili Yedi" kavramının maddesel tezahürüdür. Yedi ayetli iki sure olan Fatiha ve Maun sureleri bu olgunun kitaptaki delilleridir.

* 65/12 - Allahüllezi haleka seb'a semavatin ve minel ardı mislehünne yetenezzelül emru beynehünne li ta'lemu ennallahe ala külli şey'in kadirun ve ennallahe kad ehata bi külli şey'in ilmen ( Allah, o yedi gökleri ve yerden de onların aynısını yaratandır. Emir, kesinlikle Allah' ın herşeye gücü yeten olduğunu bilmeniz için onların arasından iner. Kesinlikle Allah herşeyi ilmen kuşatmıştır. )

3/59 - İnne mesele ıysa ındellahi ke meseli adem halekahu min türabin sümme kale lehu kün fe yekun ( Kesinlikle İsa’ nın misali Allah’ ın indinde Adem’ in misali gibidir. Onu topraktan yarattı ve sonra ona "Ol." dedi de o oldu. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder