18 Aralık 2018 Salı

Ankebut'un Evi ... Şeytanın Dünyası

Ankebut suresinin 41. ayetinde "Örümceğin Güvensiz Evi" ( Ehvenel Buyutil Ankebut ) tamlaması kullanılmak suretiyle yapılan teşbih ile "Dünya" ve "Dünya Hayatı" tanımlanmakta gibi görünmektedir. Ayette "Güvendiğiniz ve tercih ettiğiniz dünya yani ev çöker ve çöküyor." mesajı verilmektedir.

Ayrıca dişi örümceğin erkek örümceği cinsel ilişki sonrasında öldürmesi fenomeni de menfaat beklentisinden dolayı şeytanla yakın ilişkiye girmenin sonucuna dikkat çekmekte gibidir.

"29"/41 Meselü (1) ellezıne (2) ittehazu (3) min (4) duni (5) allahi (6) evliyae (7) ke (8) meseli (9) el (10) ANKEBUT (11) ittehazet (12) beyta (13) ve (14) inne (15) EHVEN (16) EL (17) BUYUTİ (18) le (19) beytü (20) el (21) ANKEBUT (22) lev (23) kanu (24) ya'lemun (25) ( O Allah'tan başka dostlar edinenlerin misali, ev edinen ÖRÜMCEĞİN misali gibidir. Kesinlikle EVLERİN EN GÜVENSİZİ, DAYANIKSIZI örümceğin evidir. Keşke bilmiş olsalardı. )

Bilindiği üzere "11" sayısı farklı boyuta geçiş pirtalini, yaratılıştaki düaliteyi ve döngüselliği ifade eden ezoterik bir sayıdır. Ankebut suresinin kodunun "11" olması ve Ankebut kelimesinin Kur'an'da ilk kez Ankebut suresinde ve "11". kelime olarak geçmesi dikkat çekmektedir. Ayetteki ilk Ankebut kelimesinden sonraki ikinci Ankebut kelimesine kadar da 11 kelime bulunmaktadır.

Ankebut kelimesinin ilk kez geçtiği 29/41 kodlu ayetin kodunun nümerolojik değeri "7" ( 2+9+4+1 = 16 ... 1+6 = 7 ) olmaktadır. 

Ayette 25 ( 2+5 = 7 ) kelime bulunmaktadır. 

ANKEBUT kelimesi Türk alfabesi harfleri baz alındığında "7" harften oluşmaktadır. 

"7" sayısı bir döngüdeki frekansı ifade eden sayıdır. Bir başka deyişle döngüyü ifade eden sayıdır. Ayette 7 nümerolojisinin bulunması döngü sonu mesajı açısından önem arzetmektedir.

Kur'an ayetlerinde "Dünya hayatının bir aldatmacadan ibaret olduğu" da sıklıkla tekrarlanır.

3/185 Küllü nefsin zaikatül mevt ve innema tüveffevne ücuraküm yevmel kıyameh fe men zuhziha anin nari ve üdhılel cennete fe kad faz ve MEL HAYATÜD DÜNYA İLLA ĞURUR  ( Tüm nefisler ölümü tadacaktır. Ve ayağa kalkış gününde ödülleriniz kesinlikle size vefa edilecektir. Kim ateşten uzaklaştırılıp, cennete sokulursa kurtulmuştur. DÜNYA HAYATI ALDATICI FAYDA HARİCİNDEKİ DEĞİLDİR. )

İlimsizce şeytanın saptırmasına tabi olarak, basiretsiz bir şekilde asla tatmin sağlamayacak olan nefsani ve dünyevi menfaatler peşinde koşanların dünya hayatını ahirete tercih ettikleri da ayrıca bildirilmektedir.

87/16 Bel TÜ'SİRUNEL HAYATED DÜNYA ( Bilakis DÜNYA HAYATINI TERCİH EDİYORSUNUZ. )
87/17 Vel'ahıretü hayrün ve ebka ( Ve ahiret daha hayırlıdır ve daha bakidir. )

87. surenin 16. ve 17. ayetleri gerek içerdikleri anlamlar, gerekse de nümerolojik yapı itibarıyla döngü / döngü sonu (7 nümerolojisi ) ve yeni döngü başlangıcı ve sonsuz döngüyü (8 nümerolojisi ) bildirmektedirler. Dünya hayatından bahsedilen ayetin numarası 16 ( 1+6 = 7 ), ahiretten yani yeni döngü başlangıcından bahsedilen ayetin numarası ise 17'dir. ( 1+7 = 8 ) 









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder