4 Aralık 2018 Salı

Ses ve 8 Nümerolojisi

SES'i oluşturan 7 temel nota bulumaktadır.


Notaların yazılımında başta SOL ANAHTARI adı verilen ve düzenleme işlevi olan bir sembol de yer alır. Sol Anahtarı, 8 sayısına benzemesi ve dolayısıyla döngüyü sembolize etmesi açısından dikkat çekmektedir. "Anahtar" kelimesiyle tanımlanması ise yeni döngü kapısı açması anlamında sembolize edilmiş olabilir. Zira 7. nota olan Sİ sesinden sonra yeniden DO notası gelir ve yeni bir döngü başlar. Notalar okunduğunda ise ince DO sesi okunma ihtiyacı hissettirir.

Ses anlamına gelen "SAVT" kelimesi Kur'an'da "8" kere tekralanmaktadır.


17/64 Ve (1) estefziz (2) men (3) isteta'te (4) min (5) hüm (6) bi (7) SAVTi (8) ke ve eclib aleyhim bi haylike ve racilike ve şarikhüm fil emvali vel evladi veıdhüm ve ma yeıdühümüş şeytanü illa ğurura ( Ve onlardan kime istidatın olursa SESİN ile yerinden oynat, kımıldat. Atlarınla ve yayalarınla üzerlerine yönel. Onlara malda ve çocuklarda ortak ol. Onlara vaad et. Ve şeytan onlara aldatmanın haricinde vaad etmez. )

- SAVT kelimesi ilk kez 17. surede geçmektedir. ( 1+7 = 8 )
- SAVT kelimesinin ilk kez geçtiği ayetteki sıra numarası "8"'dir.
- SAVT kelimesinin ilk kez geçtiği ayetin kodunu (17/64 ) oluşturan rakamlar ile Savt kelimesinin bu ayetteki sıra numarası toplandığında yine "8" sayısına ulaşılmaktadır. ( 1+7+6+4+8 = 26 ... 2+6 = 8 )

“Do Re Mi Fa Sol La Si Do” olmak üzere 8 notalık ses periyodu “Octave” ( Oktav, Sekizli ) olarak anılmaktadır.

432 Hz'lik ses frekansı standart müzik ölçeğinde "8" Hz'e karşılık gelmektedir. 8 Hz Dünya gezegeninin temel frekansıdır. Dünyanın kalp atışı olarak da adlandırlan bu frekans Schumann Rezonansı olarak bilinir. 8 Hz evren ile yakın ilintisi bulunan, bilişsel ve spritüel açılım sağlayan ses frekansıdır. 

http://powerthoughtsmeditationclub.com/432hz-528hz-music-insight/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder