18 Aralık 2018 Salı

Ümmel Kura ( Şehirler Anası ) ... İstanbul ?

Kur'an'da yer alan "Ümmel Kura" ( Şehirler Anası / Ana Şehir ) kavramı kitap ilminin geldiği ve yayılmaya başladığı merkez şehir olarak bilinmektedir. İslami kültürde bu şehir Mekke olarak kabul edilmektedir. Ancak Kur'an'ın belirli bir zamandan, mekandan, kişiden münezzeh ve her dönemi kapsayan bir bilgi kaynağı olduğu dikkate alındığında "Ümmel Kura" ifadesinin, insanlığın şu anda içinde bulunduğu döngü sonunda Dünya genelini etkileyecek edecek anahtar bir şehir olması ihtimali bulunmaktadır. 

Kur'an'da "Ümmel Kura" ( Şehirler Anası ) ifadesi ilk kez En'am suresinin 6/92 kodlu ayetinde geçmektedir.

"6/92" - Ve (1) haza (2)  kitabün (3) enzelna (4) hü (5) mübarakün (6) müsaddiku (7) ellezı (8) beyne (9) yedey (10) hi (11) ve (12) li (13) tünzira (14) ÜMMÜ (15) EL (16) KURA (17) ve men havleha vellezine yü'minune bil ahırati yü'minune bihı ve hüm ala salatihim yühafizun ( Ve ondan önceki kitapları doğrulayıcı olarak indirdiğimiz bu bereketli kitap, ŞEHİRLER ANASINI ve çevresindeki kimseleri uyarman içindir. O ahirete inananlar ona inanırlar ve onlar dualarını korurlar. )

- Ayet kodunun nümerolojik değeri yeni döngü başlangıcının ve sonsuz döngünün sembolü olan "8" sayısını vermektedir. ( 6+9+2 = 17 ... "8" )

- Ayetteki KURA ( Şehirler ) kelimesinin sıra numarası 17'dir. ( 1+7 = "8" ) ( Kura kelimesi Karye kelimesinin çoğuludur. )

- Ayet kodunu oluşturan rakamların toplamı 17, Kura kelimesinin sıra numarası da 17'dir. Bu iki sayı toplandığında ( 17 + 17 ) "34" sayısı elde edilmektedir. 34 sayısı İSTANBUL şehrinin plaka numarası olmakla birlikte, nümerolojik değer olarak da döngü sonunun / bir döngülük frekansın sembolü olan "7" ( 3+4 ) sayısını vermektedir.

İstanbul şehrinin tarih boyunca olduğu gibi şimdi de global anlamda odak noktası olması, muhtelif filmlerde ana mekan olarak konumlandırılması yukarıdaki nümerik tespitler çerçevesinde ilginç bir durum sergilemektedir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder