10 Aralık 2018 Pazartesi

Sur, Döngü Sonu ve 11

"Sur üflenmesi" kavramı Kur'an'da döngü sonunun gerçekleşmesinin habercisi olarak tanımlanır. Bu kavram ilk olarak En'am suresinin 6/73 kodlu ayetinde geçmektedir. Sur, içine üflenen boru anlamında olan ve müteşabih olarak kullanılan bir kelimedir.

6/73 Ve hüvellezi halekas semavati vel erda bil hakk ve yevme yekulü kün fe yekun kavlühül hakk ve lehül mülkü yevme yünfehu fis SUR alimül ğaybi veş şehadeh ve hüvel hakımül habır ( Ve gökleri ve yeri gerçekten yaratan O'dur. "Ol." dediği gün o olur. O’nun sözü gerçektir. BORUNUN içine üflendiği gün mülk O'nadır . Gaybı ve şahit olunanı bilendir. O hakimdir haberdardır. )

Ayet kodunun ( 6/73 ) nümerolojik değeri "7" ( 6+7+3 = 16 ... 1+6 = 7 ) olmaktadır. 7 sayısı bir devrelik, döngülük ölçüyü sembolize etmektedir.

Ayrıca "Sur" kelimesinin Kur'an'da "11" kere tekrarlanması da düalite ve döngü kavramlarının sembolü olan 11 sayısı ile uyum açısından dikkat çekmektedir. Sur kelimesinin frekansı olan 11 sayısı bir zamanı, bir tarihi mi haber vermektedir? 2018 yılı ( 2+0+1+8 = 11 ) bu açıdan anlamlı olabilir mi?



"Sur" kelimesinin, 11. ve son kez geçtiği ayetin kodunu ( 78/18 ) oluşturan sayılar ile "Sur" kelimesinin ayetteki sıra numarasının ( 5 ) toplamının nümerolojik değeri de "11" sayısını vermektedir. ( 7+8+1+8+5 = 29 ... 2+9 = 11 )

Allahü Teala'nın mü'min ve müslim kullarını döngü sonunda tezahür edecek azap dolu zorlu koşullardan koruyacağı yine "11" nümerolojisi içeren ayetler vesilesiyle bildirilmektedir. 

76/"11" - Fe vekahümüllahü şerre zalikel yevmi ve lakkahüm nadreten ve sururen ( Böylece Allah onları bu günün kötülüğünden korur ve onları parlaklığa ve sevince kavuşturur. )

"11/11" - İllellezine saberu ve amilus salihat ülaike lehüm mağfiratün ve ecrun kebir ( Ancak o sabredenler ve iyilikler yapanlar, işte onlar, af ve büyük ödül onlaradır. )

Döngü sonunda inkarcıların akıbetini bildiren ve 11 nümerolojisi içeren aşağıdaki ayet te dikkat çekmektedir.

"38/38" - Ve aharıne mükarranıne fil asfad ( Ve diğerlerini kelepçelerin içinde bağlayıp durdurduk. )

Ayette "Aharin" ( Diğerleri ) olarak tanımlanan inkarcıların üst aleme geçişinin engellendiği ve durduruldukları bildirilmektedir.

56/51 - Sümme inneküm eyyühed dallunel mukezzibun ( Sonra kesinlikle sizler, ey sapmış yalancılar. )
56/52 - Le akilune min şecerin min zekkum ( Zakkum ağacından yiyeceksiniz. )
56/53 - Fe maliune minhel butun ( Böylece ondan karınlarınızı dolduracaksınız. )
56/54 - Fe şaribune aleyhi minel hamim ( Böylece onun üzerine kaynar sudan içeceksiniz. )
56/55 - Fe şaribune şurbel hiym ( Böylece susuzlukta kalmış develer gibi içeceksiniz. )
"56/56" - Haza nüzuluhüm yevmed din ( Bu, onların din gününde misafirlikleridir, ağırlanışlarıdır. )

Ayet setinde yalancı sapıkların din günündeki ( döngü sonu ) akıbeti tasvir edilmektedir. Ayet seti 56/56 kodlu ayette tamamlanmaktadır. ( 5+6 = 11 )

Döngü sonunda, üst aleme / plana geçecek olanlar için gökte açılacak olan kapıdan bahsedilen ayetin kodunun da ( 15/14 ) "11" nümerolisi içermesi ( 1+5+1+4 = 11 ) dikkat çekmektedir.

"15/14" Ve lev fetahna aleyhim baben mines semai fe zallu fıhi ya'rucun ( Ve şayet onların üzerine gökten kapı açsak da oradan yükselmeye başlasalar, )

Kasas suresinin, kodu ( 29/29 ) "11" nümerolojisi içeren ayetinde de satanist müşriklerin alay edercesine haberciden döngü sonunu getirmesini talep ettikleri anlatılmaktadır.

"29/29" - E inneküm le ta'tuner ricale ve taktaunes sebıle ve te'tune fı nadıkümül münker fe ma kane cevabe kavmihı illa en kalU'TİNA Bİ AZABİLLAHİ in künte mines sadikın ( Kesinlikle siz erkeklere mi yeteceksiniz? Ve yol mu keseceksiniz? Ve toplantılarınızda inkarı, kötüyü mü getireceksiniz? Böylece, kavminin cevabı Eğer doğrulardan isen, BİZE ALLAH'IN AZABINI GETİR." demelerinin haricindeki olmadı. )






























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder