10 Aralık 2018 Pazartesi

Lucifer mi ? Luss-i Fer mi?

LUCIFER kelimesi Latince "Işık Getiren" ( Luc = Işık, Fer = Getiren ) anlamına gelmekte olup, İncil de yer aldığı üzere "Kendisine ışık meleği süsü veren İblis'i ( Şeytan kelimesi "Yakan, yanan" anlamında olan bir sıfattır. ) tanımlayan bir kelime setidir. 

47 2 Korintliler 11-14 Buna şaşmamalı. Şeytan da kendisine IŞIK MELEĞİ süsü verir.

İncil ayetinde şeytanın, kendisinde olmayan bir özellik ile yani Işık ile varlıkları kandırdığından bahsedilmektedir. Esas itibarıyla karanlıkların simgesi olan şeytanın ışığa haiz olması ancak Kur'an'da belirtilen "Kulak Hırsızlığı" gibi bir eylemle yani "Işık Hırsızlığı" ile gerçekleşebilir. Bu noktada İblis'in "ateşten yaratılmış olması" nedeniyle ışık verebileceği düşüncesi doğru olmamaktadır. Zira Kur'an'da "Ateş" olarak geçen "Nar" kelimesinin azap kelimesiyle ilintili derin anlamı da bulunmaktadır. Bir başka deyişle İblis'in ateşi ışık ve aydınlık kaynağı değildir. Bu husus, 2/257 kodlu ayette "şeytanın insanı karanlığa çıkarması" ifadesi ile bildirilmektedir.

2/257 Allahü veliyyüllezıne amenu yuhricühüm minez zulümati ilen nur vellezine keferu evliyaühümüt TAĞUTİ YUHRİCUNEHÜM MİNEN NURİ İLEZ ZULÜMAT ülaike ashabün nar hüm fıha halidun ( Allah o inananların dostudur. Onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. O inkar edenler, onların dostları AZGINDIR Kİ ONLARI AYDINLIKTAN KARANLIĞA karanlığa çıkarır. Onlar ateşin sahipleridirler. Onlar onun içinde ebedidirler. )

İblis'in "Işık Hırsızı" tanımlaması, Arapça'da yer alan ve fonetik olarak Lucifer kelimesiyle uyum arzeden iki kelime itibarıyla ilginç görünmektedir.

LUSS = Hırsız
FER = Işık

LUSS-İ FER = Işığın Hırsızı

"Işığı Getiren"in sadece Allahü Teala olduğu da Kasas suresinin 28/71 kodlu ayetinde bildirilmektedir.

28/71 Kul e raeytüm in cealellahü aleykümül leyle sermeden ila yevmil kıyameti MEN İLAHÜN ĞAYRULLAHİ YE'TİKÜM Bİ DIYA' e fe la tesmeun ( De ki: "Eğer Allah geceyi üzerinize ayağa kalkış gününe kadar daim kılsaydı, SİZE IŞIĞI GETİRECEK İLAH ALLAH'TAN BAŞKA KİMDİR görüp düşündünüz mü? O halde duymaz mısınız?" )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder