21 Aralık 2018 Cuma

Şeytan Döngüsü ( Kısır Döngü - Cin Döngüsü ) ve Cine Dönüşen Asa

Kur'an'da geçen ve "Cinn" kökünden gelen "Cann" kelimesi "Cinlerin Babası" ve "Yılan" anlamlarını taşımaktadır. Bu anlamlar "Cann" veya "Cinn"'in "Yılan" ile sembolize edilmesine delil niteliğindedir.

"Cann" kelimesinin Kur'an'daki tekrar adedi "7", "Cinn" kök kelimesini içeren kelimelerin tekrar adedi ise "43"'tür. Her iki kelimenin de frekanslarının ( tekrar adetleri ) nümerolojik değeri bir döngülük frekansın sembolü olan "7" sayısını vermektedir. ( 7 ve 4+3 = 7 )

"Evrensel Döngünün" sembolü olarak bilinen ve kuyruğunu yiyen bir yılan figürü olan "Ouroboros Yılanı" esas itibarıyla Kısır Döngüyü yani "Şeytan Döngüsü"nü ( Şeytan Çıkmazı ) sembolize etmektedir. Cinler insanların, 70,000 yıllık enkarnasyon döngüsünü tekâmül etmek suretiyle tamamlayıp üst aleme intikal etmelerini engellemeye çalışmaktadırlar. Cinlerin tesir altına aldığı inanç, ilim ve idrak zafiyeti gösteren insanlar tekrar tekrar dünya hayatına enkarne olmak suretiyle bir kısır döngüde hapsolmaktadırlar. Kuyruğunu yutan "Ouroboros* Yılanı" bu  "Kısır Döngüyü" ve insanın bilinçsizce kendisine zarar vermesini sembolize etmektedir. ( "Kısır Döngü" kelimesinin Almanca'daki karşılığı "Teufelskreis" yani "Şeytan Çemberi" / "Şeytan Dairesi"/ "Şeytan Döngüsü"'dür. Bu kısır döngüden çıkabilmenin tek yolu "İyi" ( Pozitif Enerji ) ve "Kötü" ( Negatif Enerji ) kavramlarından oluşan ve döngünün sebebi olan "Düalite" algısını "Ünite" algısına dönüştürebilmektir. Bunu gerçekleştirebilmenin tek yolu da kaba madde aleminde negatif tesirlerin ürünü olan "Kötü"den yani nefsani arzulardan ( Mal, Mülk, Şöhret, Şehvet, Riyaset, Tahakküm ) kurtulabilmek ve sadece "İyi" kavramına odaklanabilmektir. 

* Ouroboros = Kuyruğunu yutan

Ouroboros Yılanı

Bir tekerleğin içinde koştuğunu zanneden ancak hiç yol katedemeyen bir hamsterin durumu da kısır döngüye güzel bir örnektir. Kısır döngü yani şeytan döngüsü ( çıkmazı ) varlıkları tekamül açısından bloke eder ve hatta geriye götürürken bu döngü içine hapsolmuş varlıklar ise tekamül ettiklerini zannederler.

Kısır Döngüdeki ( Şeytan Döngüsü ) Hamster

Ayetlerde "Cann" ve "Cinn" kelimelerinin frekanslarının "7" sayısı ile uyumlu olması da "Ouroboros" sembolizmi açısından dikkat çekmektedir.

"Cann" kelimesi "Asanın cine dönüşmesi" ifadesi kapsamında Kur'an'da iki ayette geçmektedir.

27/10 - Ve elkı ASAK fe lemma raaha tehtezzü ke enneha CANNÜN vella müdbiran ve lem yüakkıb ya musa la tehaf innı la yehafü ledeyyel murselun ( Ve ASANI at. Böylece onu kesinlikle YILAN gibi deprenip sürünürken gördüğünde arkasına dönmeden, ardına bakmadan kaçtı. "Ey Musa korkma. Kesinlikle benim. Gönderilenler huzurumda korkmazlar." )

28/31 - Ve en elkı ASAK fe lemma raaha tehtezzü ke enneha CANNÜN vella müdbiran ve lem yüakkıb ya musa akbil ve la tehaf inneke minel aminın ( Ve "ASANI at." diye. Böylece kesinlikle onu YILAN gibi deprenip sürünürken gördüğünde, arkasına dönmeden, ardına bakmadan kaçtı. "Ey Musa geri dön ve korkma. Kesinlikle sen güvende olanlardansın." ) 

Ayetlerde Haberci Musa'nın kullanmakta olduğu "Asanın" yani "Değneğin" "Cann"'a ( Cine, Yılana )  dönüştüğü bildirilmektedir. 

Bilindiği üzere, müşrikler cinlere kulluk etmek suretiyle cinleri Allah'a ortak koşmaktadırlar. Bu durum aşağıdaki ayetlerde bildirilmektedir. 

34/40 - Ve yevme yahşüruhüm cemıan sümme yekulü lil melaiketi e haülai iyyaküm kanu ya'büdun ( Ve o gün onların hepsini toplar. Sonra meleklere "Şunlar sadece size mi kulluk ediyorlardı?" der. )

34/41 - Kalu sübhaneke ente veliyyüna min dunihim bel kanu YA'BÜDUNEL CİNN ekseruhüm bihim mü'minun ( "Sen yücesin. Sen onlardan başka dostumuzsun. Bilakis CİNLERE KULLUK ETMEKTEYDİLER. Onların çoğunluğu onlara inanmışlardı." derler. )

6/100 - Ve CEALU LİLLAHİ ŞÜRAKAEL CİNNE ve halekahüm ve haraku lehu benıne ve benatin bi ğayri ılm sübhanehu ve teala an ma yesıfun ( Ve ALLAH İÇİN CİNLERİ ORTAKLAR KILDILAR. Halbuki onları yarattı. İlimsizce O’na oğullar, kızlar uydurdular. O yücedir ve o vasfettiklerinin üzerindedir. )

"Cann" kelimesinin "Asanın cine dönüşmesi" kavramı kapsamında ilk kez geçtiği ayetin kodundaki ( 27/10 ) rakamlar Allah kelimesinin Kur'an'daki frekansı olan 2701 sayısındaki rakamlardır. Bu nümerolojik uyum müşriklerin cinleri Allah'a ortak koştuklarının ( haşa ) nümerolojik teyidi niteliğindedir. "Cann" kelimesinin geçtiği her iki ayette toplam 60 kelime ( 30 kelime / ayet ) bulunması da ilahi mühür olan "6" sayısı açısndan önem arzetmektedir.

"Yılana / Cine dönüşen değnek" kavramı ile Konya'daki Mevlana türbesinde "Mevlevi Eşyaları" bölümünde sergilenmekte olan "Asalar ( Değnekler )" ilginç bir durum arzetmektedir.


"Mevlevi Eşyaları" bölümünde sergilenen "Yılana" ve "Boynuza" benzeyen asalar ( değnekler )

Mevlana Türbesinin bulunduğu alandaki ağaçların şekilleri de bu bağlamda ilginç bir durum arzetmektedir.


Ayrıca "Can" kelimesi Kur'an'da toplam "7" kere geçmektedir.

Hacc suresinin 22/55 kodlu ayetinde de, döngü sonu süreci olan Din Günü'nün ( Altın Çağ ) inkarcılar için bir kısır döngü vesilesi olacağı yani tekamül edemeyen inkarcıların, kendileri için azap olan Altın Çağ'ın sonunda üst boyutlara geçiş yapamayıp yeniden 70,000 yıllık reenkarnasyon sürecine yani bir kısır döngüden ibaret olan dünya hayatına ( cehenneme ) maruz bırakılacakları bildirilmektedir.

22/55 - Ve la yezalüllezıne keferu fı miryetin minhü hatta te'tiyehümüs saatü bağteten ev ye'tiyehüm azabü YEVMİN AKİM ( Ve o inkar edenler, onlara ansızın saat gelene veya onlara sonu olmayan KISIR GÜNÜN azabı gelene kadar ondan şüphe içinde olmayı bırakmazlar. )











3 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Yanlışlıkla yorumunuzu silmiş bulundum. İlgili bölümü ;

    "Cann" kelimesi "Asanın cine dönüşmesi" ifadesi kapsamında Kur'an'da iki ayette geçmektedir." olarak değiştirdim.

    Tespitiniz için tekrar teşekkür ederim. Allah razu olsun. Selamlar,


    YanıtlaSil
  3. Ayrıca bu tespitiniz yeni bir tespite,yeni bir açılıma vesile olmuştur. En kısa sürede bu bölüme eklenecektir.Rabıta imkânı bahşeden Rab'bimize şükürler olsun.

    YanıtlaSil