2 Temmuz 2019 Salı

O alay etmiş oldukları onları kuşatacak.

İnsanlık şu anda bilfiil Devre ( Döngü ) Sonu / Kıyamet Günü ( Ayağa Kalkış Günü ) sürecini deneyimlemektedir. Bu süreçte, idrak seviyesi yükselmesi paralelinde, doğru yol üzerinde ilmini artırma gayretinde olan insanlar ilahi kozmik bilgilere vakıf olmaktadırlar. Bu insanlar, odaklanmalarını, araştırmalarını ve çalışmalarını arttırdıkları oranda Allah’ın izni ve Vazifeli Varlıklar’ın aracalığıyla daha fazla bilgiye nail kılınmaktadırlar.  

Ancak bu süreçte, ilmini artıran ve ilahi nizamın kozmik bilgilerini yaymak, çevresiyle paylaşmak ve döngü sonunda vuku bulması beklenen “habercilik yapma” vazifesini ifa etmek arzusu ve gayretinde olan insanlar, çevrelerindeki birçok insan tarafından garipsenmekte, yadırganmakta, alaya alınmakta ve hatta dışlanmaktadırlar. Bu durum, habercilerin ilahi bilgileri yaymaya çalışırken deneyimledikleri olaylarla benzerlik teşkil etmektedir. Zira, süreç birebir aynıdır. Kur’an’da, “ilmi yaymaya ve öğretmeye çalışırken alaya alınma” hususu, “alay edenlerin alay ettikleriyle kuşatılmaları ve çaresiz kalmaları” misali ile bildirilmektedir. "Haka bihim ma kanu bihı yestehziun" ( Alay etmiş oldukları onları kuşattı. ) ifadesi Kur’an’da “8” kere tekrarlanmaktadır. Ve bu cümle "8" kelimeden oluşmaktadır. ( Haka (1) bi (2) him (3) ma (4) kanu (5) bi (6) hı (7) yestehziun (8) )

6/10 - Ve lekad istühzie bi rusülin min kablike fe haka billezıne sehıru minhüm ma kanu bihı yestehziun ( Ve senden önce de resullerle alay edildi de onlardan o alay edenleri, o alay etmiş oldukları kuşattı. )

11/8 - Ve le in ehharna anhümül azabe ila ümmetin ma'dudetin le yekulünne ma yahbisüh e la yevme ye'tıhim leyse masrufen anhüm ve haka bihim ma kanu bihı yestehziun ( Ve eğer onlardan azabı adedi belirli süreye kadar ertelersek, "Onu engelleyen nedir?" diyeceklerdir. İyi bilin ki, onlara yettiği gün asla onlardan geri çevrilmez. O alay etmiş oldukları onları kuşatır.

16/34 - Fe esabehüm seyyiatü ma amilu ve haka bihim ma kanu bihı yestehziun ( Böylece onlara, o yaptıklarının kötülüğü isabet etti ve o alay etmiş oldukları onları kuşattı. )

21/41 - Ve lekad istühzie bi rusülin min kablike fe haka billezıne sehıru minhüm  ma kanu bi hı yestehziun ( Ve senden önce de resuller ile alay edildi. Böylece onlardan alay edenleri, o alay etmiş oldukları kuşattı )

39/48 - Ve beda lehüm seyyiatü ma kesebu ve haka bihim ma kanu bihı yestehziun ( Ve onlara o kazandıkları kötülükler meydana çıkar. Onları, o alay etmiş oldukları kuşatmıştır. )

40/83 - Fe lemma caethüm rusülühüm bil beyyinati ferihu bima ındehüm minel ılmi ve haka bihim ma kanu bihı yestehziun ( Resulleri onlara deliller ile geldiklerinde, ilimden o yanlarında olandan dolayı ferahlayıp sevindiler ve böbürlendiler. Onları o alay etmiş oldukları kuşattı. )

45/33 - Ve beda lehüm seyyiatü ma amilu ve haka bihim ma kanu bihı yestehziun ( Ve onlara, o yaptıkları kötülükleri meydana çıkarıldı. Onları o alay etmiş oldukları kuşattı. )

46/26 - Ve lekad mekkennahüm fıma in mekkennaküm fıhi ve cealna lehüm sem'an ve ebsaran ve efideten fe ma ağna anhüm sem'uhüm ve la ebsaruhüm ve la efidetühüm min şey'in iz kanu yechadune bi ayatillahi ve haka bihim ma kanu bihı yestehziun ( Ve onlara, size vermediğimiz imkanlar verdik. Onlara kulaklar, gözler ve kalpler oluşturduk da, ne kulakları, ne gözleri, ne de kalpleri onlara hiçbir şeye fayda sağlamadı. Zamanında Allah' ın ayetleriyle cihad etmişlerdi. O alay etmiş oldukları onları kuşattı. )


İlmi ve idrak seviyesi yükselen inanç dolu insanların tezahür eden kozmik bilgiler ( ayetler )  karşısında huşu içinde bir şaşkınlık ve hayret duygusuna kapıldıkları, ilimsiz inkarcıların ise aynı ayetler karşısında “alaycı bir tavıra” büründükleri Saffat suresinin 37/12 kodlu ayetinde bildirilmektedir.

37/12 - Bel acibte ve yesharun ( Bilakis sen şaşırırsın, onlar alay ederler. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder