19 Temmuz 2019 Cuma

Vefk

“Vefk” kelimesi “Uygun, Uyumlu” anlamına gelmekte olan Arapça bir kelimedir. Vefk, aynı zamanda harf, rakam, kelime, esmâ-i hüsnâ, âyet ve sûrelerin belirli bir düzene göre matris formatında kareler içine yazılarak tesir oluşturmanın amaçlandığı okült uygulamaya da verilen isimdir. Vefk, kadere müdahale niteliğinde olan ve sihir ( büyü ) kapsamına giren bir uygulama gibi görünmektedir. Zira uygulama içerikleri incelendiğinde iyi olduğu kadar kötü sonuçların da hedeflendiği görülmektedir. Daima hatırlanmalıdır ki kader mekanizmasındaki her türlü tezahür ancak ve ancak Allahü Teala’nın izni ve takdiri ile ve O’nun yetkilendirdiği Vazifeli Varlıkların ( Melekler ) eylemleri vesilesiyle işlemektedir. Bu nedenle, olumlu ve iyi niyetli düşünceler ile dahi olsa kaba madde alemi olan dünyadaki varlıkların kadere müdahale girişimleri çok hassas bir husus olup, Allah’ın hudutlarının aşılması durumunu oluşturma potansiyelini de taşımaktadır.

“Vefk” kelimesi Kur’an’da sadece Nebe suresinin 26. ayetinde, kendisinden önceki ayetlerde bahsedilen “Cehennem” kelimesiyle ilintili olarak, geçmektedir.

78/26 - Cezaen VİFAKAN ( TAM UYGUN karşılık olarak. )
Bu ayeti takip eden ardışık 3 ayet incelendiğinde her ayetin “6” kelimeden oluştuğu ve ayetlerin 6. kelimelerinin “Hısab” ( Hesap ), “Kizzab” ( Yalanlama ) ve “Kitab” ( Yazı, Kitap ) olduğu görülmektedir. Bu durum İncil’de belirtildiği üzere nefsaniyeti, inkarı ve ortak koşmayı sembolize eden ve “insanın sayısı” olarak tanımlanan “666” sayısına dikkat çekmekte gibidir.

78/27 – İnne (1) hüm (2) kanu (3) la (4) yercune (5) hısaben (6) ( Kesinlikle onlar hesabı ummayanlardı. )

78/28 - Ve (1) kezzebu (2) bi (3) ayati (4) na (5) kizzaben (6) ( Ve ayetlerimizi yalanladılar da yalanladılar. )

78/29 - Ve (1) külle (2) şey'in (3) ahsayna (4) hü (5) kitaben (6) ( Ve kitapta olmak üzere herşeyi saydık. )

"Hesaplama", "sayma" ve "yazmaya" dayalı olan “Vefk” ilimine verilen ismin yukarıdaki ayetlerden kaynaklanmış olması kuvvetle muhtemeldir. Zira “Cezaen VİFAKAN” ( TAM UYGUN karşılık ) ifadesi, “birini tesir altına almak suretiyle onu belirli sonuçlara maruz bırakma” anlamına gelebilmektedir. Ayrıca ayetlerde “Kizzaben” ( Yalanlama ) kelimesinin de geçmesi Vefk ilmine ilişkin olumlu izlenimler oluşturmamaktadır.

Aşağıda bir Vefk örneği yer almaktadır.




14 x 14'lük bir matris formatında derlenmiş bir Vefk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder