1 Temmuz 2019 Pazartesi

Kötülük meyve vermez.

Kötülük yapmak suretiyle verimli ve olumlu sonuçlar alınamayacağı, bir başkasına kötülük yapanın aslında sadece kendine kötülük yapmakta olduğu, kötülük yapmayı terkedemeyenlerin  ruhsal tekamül liyakatine asla erişemeyecekleri ve uzun süreli reenkarnasyon döngüsü vesilesiyle dev bir kısır döngünün içinde olacakları Kur'an'da defaatle bildirilmektedir.

"İyilik" ve "Kötülük" kavramlarının ilahi nizamdaki durumları Kur'an'da "Karşılıklandırma"* konulu ayetlerde bildirilmektedir. Ayrıca, müteşabih olarak “İyiliğin karşılığında meyve, ürün”, “Kötülüğün karşılığında ise diken ve ateş”** ifadeleri yer almaktadır. İyilik binlerce meyve veren tohum, kötülük ise hiç meyve vermeyen bir diken gibidir.

*10/27 - Vellezine kesebüs seyyiati cezaü seyyietin bi misliha ve terhekuhüm zilleh ma lehüm minellahi min asım ke ennema uğşiyet vücuhühüm kıtaan minel leyli muzlima ülaike ashabün nar hüm fıha halidun ( Ve o kötülük kazananlar, kötülüğün karşılığı onun aynısıdır. Onları zillet sarar. Onlara Allah’tan başka koruyucu, gözetici yoktur. Kesinlikle yüzleri karanlık geceden parçalara örtünmüş gibidir. İşte onlar ateşin sahipleridir. Onlar onun içinde ebedidirler. )

42/40 - Ve cezaü seyyietin seyyietün mislüha fe men afa ve asleha fe ecruhu alellah innehu la yühıbbüz zalimın ( Ve kötülüğün karşılığı, aynısı gibi kötülüktür. Ama kim affederse ve iyileştirirse onun ödülü Allah’a dır. Kesinlikle O zalimleri sevmez. )

** 88/5 - Tüska min aynin aniyet ( Kızgın pınardan su dökülür. )
88/6 - Leyse lehüm ta'amün illa min DARİI ( Onlara DİKENLİ OT haricinde yiyecek yoktur. )

45/35 - Zaliküm bi ennekümüttehaztüm ayatıllahi hüzüven ve ğarratkümül hayatüd dünya fel yevme la yuhracune minha ve la hüm yüsta'tebun ( Bu, kesinlikle Allah' ın ayetlerini alay edinmenizdendir. Sizi dünya hayatı aldattı. Artık bugün oradan çıkamazlar.*** Onların özürleri de istenmez. )

***Ayette dünyanın cehennem olduğu da “Sizi dünya hayatı aldattı. Artık bugün oradan çıkamazlar.” ifadesiyle bildirilmetedir. Yani döngü sonunda inkarcıların, kaba madde alemi olan dünyayı terkedip de üst boyuta / aleme ( Cennet, Sirius ) geçiş yapamayacakları bildirilmektedir.

“İyiliklerin” karşılığının kat kat güzellik, af ve nimet olduğu ise “İyilik” kavramının “Allah’a güzel borç vermek” teşbihi ile de anlatıldığı ayetlerde bildirilmektedir.

*55/60 - Hel cezaül ihsani illel ihsan ( Güzelliğin, iyiliğin karşılığı ancak güzellik, iyilik değil midir? )

57/11 - Men zellezi yukridullahe kardan hasenen fe yuda'ıfehu lehu ve lehu ecrun kerim ( Kim Allah’a  güzel borç verirse, onu ona kat kat artırır. Faydalı ödül de onadır. )

57/18 - İnnel musaddikıne vel musaddikati ve akredullahe kardan hasenen yuda'afu lehüm ve lehüm ecrun kerim ( Kesinlikle sadaka veren erkekler ve sadaka veren kadınlar ve Allah’a  güzel borç verenler, onlara kat kat artırılır ve faydalı ödül onlaradır. )

64/17 - İn tükridullahe kardan hasenen yüda'ıfhu leküm ve yağfir leküm vallahü şekurin halim ( Eğer Allah’a  güzel borç verirseniz, onu size kat kat artırır. Size af eyler. Allah şükredeni sevendir yumuşaktır. )

**2/25 - Ve beşşirillezıne amenu ve amilus salihati enne lehüm cennatin tecrı min tahtihel enhar küllema ruziku minha min SEMERATİN rizkan kalu hazellezi rüzıkna min kablü ve ütu bihı müteşabiha ve lehüm fıha ezvacün mütahheratün ve hüm fıha halidun ( Ve o inananları, iyilikler yapanları altlarından nehirler akan bahçelerin kesinlikle onlara olduğu ile müjdele. Onların hepsi oranın MEYVELERİNDEN, ÜRÜNLERİNDEN rızıklanırlar. "Bunlar o önceden rızıklandırıldıklarımızdır." derler. Benzeşenlerinden verilmişlerdir. Orada temiz eşler de onlaradır. Onlar orada ebedidirler. )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder