10 Temmuz 2019 Çarşamba

Cehennemin 7 Kapısı


Bilindiği üzere, başlangıçta Cennet’te yaratılmış olan Adem, şeytanın saptırması sonucu azması nedeniyle ( Allah’ın hudutlarını aşması ) Cennet’ten çıkarılmış ve oraya tekrar dönebilme ( özüne dönebilme ) liyakatini kazanabilmesi için kaba madde alemi olan Dünya’da sınav döngülerine tabi tutulmuştur. Cennet’ten çıkarılanın intikal edeceği yerin Cehennem olacağı ve esas itibarıyla Cehennem olarak bilinen mekanın Dünya olduğu evvelki bölümlerde de muhtelif başlıklar altında incelenmişti.

Hicr ( Çıkış ) suresinin aşağıdaki ayetleri bu hususa 7 nümerolojisiyle dikkat çekmekte gibidir.

15/42 - İnne ıbadı leyse leke aleyhim sültanün illa men ittebeake minel ğavın ( Kesinlikle kullarımki, o sana tabi olan azgın kimselerden başka, sana onların üzerine asla kuvvet, delil yoktur. )

15/43 - Ve inne CEHENNEME le mev'ıdühüm ecmeın ( Ve kesinlikle vadeleri, mekanları topluca CEHENNEMDİR. )

15/44 - Leha SEB’ATÜ EBVAB li külli babin minhüm cüz'ün maksum ( Orada YEDİ KAPI vardır. Her kapı için onlardan kısımlar bölüştürülmüştür. )

15/45 - İnnel müttekıne fı cennatin ve uyun ( Sakınanlar kesinlikle bahçelerin ve pınarların içindedirler. )

Ayette “azgınların topluca Cehennem’de toplanacakları ve orada yedi kapının bulunduğu” bildirilmektedir. Adem de zaten azdığı için Cennet’ten çıkarılmıştır. Dolayısyla, Dünya* Hayatı adı verilen Cehennem Hayatında azgınlığa, inkara ve zulme devam edenler oradan çıkamayacaklar ve orada reenkarne olmaya yani azap çekmeye devam edeceklerdir. ( * “Dünya” kelimesinin “Yakın” anlamı dışında “Alçak” anlamını da içermesi bu kapsamda dikkat çekmektedir. )

45/35 - Zaliküm bi ennekümüttehaztüm ayatıllahi hüzüven ve ğarratkümül hayatüd dünya fel yevme la yuhracune minha ve la hüm yüsta'tebun ( Bu, kesinlikle Allah' ın ayetlerini alay edinmenizdendir. Sizi dünya hayatı aldattı. Artık bugün oradan çıkamazlar. Onların özürleri de istenmez. )

“Cehennemin 7 Kapısı”, “7 Gök ve Yerde de onun aynısı” ifadesiyle benzeşmektedir. İnsanın aurasını ( manyetik alanını ) oluşturan “7 Çakra” ve “Dünya’nın 7 Çakrası / Enerji Hattı ( Lay Lines ) da bu kapsamda önem arzetmektedir. “Kapı” kelimesi enerji çıkış noktası, farklı boyuta geçiş portali olarak düşünülmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder