6 Temmuz 2019 Cumartesi

Aslında tek bir olay, tek bir olgu var.

Her olay/olgu bir başka olayın/olgunun sonucu ve bir başka olayın/olgunun sebebiyse ve olaylar/olgular döngüsel olarak tekrar ediyorsa aslında var olan tek bir olay/olgu vardır. O da Allahü Teala'nın idrakler ötesi sonsuz varlığıdır. Bu fenomen Kur'an'da üç farklı cümle ile bildirilmektedir.

Ve (1) ila (2) allahi (3) türceu (4) el (5) ümur (6) ( Ve işler Allah'a döner. ) 

Ve (1) li (2) allahi (3) akibetü (4) el (5) ümur (6) ( Ve işlerin sonucu Allah'adır. / Ve işler Allah'ta sonuçlanır. ) 

Ela (1) ila (2) allahi (3) tesiyru (4) el (5) ümur (6) ( İyi bilin ki işler Allah'a seyirtir. ) 

- Yukarıdaki cümleler 6 kelimeden oluşmakta olup, Allah'ın, döngülerden oluşan kaba madde alemini 6 günde yaratışına ve Allah kelimesinin Arapça yazılışındaki harflerin ebced değerleri toplamı olan 66 sayısına işaret etmektedir. 

- Aynı anlamı içeren 3 cümlenin de 6 kelimeden oluşması, 3 ve 6 sayıları itibarıyla "360 derece" kavramına dikkat çekmekte gibidir. 360 derecelik bir hareket bir döngüyü ve başlangıca dönüşü ifade eder. Bir bakış açısına göre aslında başlangıç ve son kavramlarının da gerçekte var olmadığı düşünülebilir. İncil'de geçen "Alfa ve omega benim. Başlangıç ve son benim." ifadesi de bu minvalde önem arzetmektedir. Zira "Başlangıç" ve "Son" aynı ise aslında "Başlangıç" ve "Son" yoktur. Daimi "Varoluş" vardır. Bu fenomen Kur’an’da 2/255 ve 3/2 kodlu ayetlerde geçen “Allahü (1) la (2) ilahe (3) illa (4) hüve (5) el (6) hayyü (7) el (8) kayyum (9)” ( Haricinde ilah olmayan Allah diridir daimdir. ) ifadesiyle bildirilmektedir. Bu ifade 9 kelimeden oluşmakta olup, “9” sayısı “3” ve “6” sayılarının toplamından da elde edilmektedir.

- Allah ve “6” sayısı 58/7 kodlu ayette de “Altıncısı O’dur.” ifadesiyle vurgulanmaktadır.


58/7 - E lem tere ennallahe ya'lemu ma fis semavati ve ma fil ardı ma yekunu min necva selasetin illa hüve rabiuhüm ve la hamsetin illa hüve SADİSUHÜM ve la edna min zalike ve la eksere illa hüve meahüm  eyne ma kanu sümme yunebbiuhüm bima amilu yevmel kıyameti innallahe bi külli şey'in alim ( Kesinlikle Allah' ın, göklerde ne varsa ve yerde ne varsa bildiğini görmüyor musunuz? Üç kişi arasındaki gizli fısıltılı konuşma, O onlardan dördüncüsü olmadan olmaz. Beş kişi arasındaki gizli fısıltılı konuşma, O onlardan ALTINCISI olmadan olmaz. Ne bundan daha azı, ne de çoğu, onun onlarla birlikte olduğu zaman haricinde olmaz. Sonra, ayağa kalkış gününde, onlara o yaptıklarını haber verir. Kesinlikle Allah herşeyi bilendir. )

- Bu cümlelerin toplam "8" ayette ( 2/210, 3/109, 8/44, 22/41, 22/76, 31/22, 35/4, 42/53 ) geçiyor olmaları da sonsuz döngünün nümerolojik sembolü olan "8" sayısına işaret etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder