28 Temmuz 2019 Pazar

Emanetin gizli kodu “Kan”

İnsan, yaratma kudretinin, yaratılışın, ünitenin ve ilahi nizamın kodlarını Rab'bin "emaneti" olarak taşımaktadır. Kur'an'da geçen "Ruhundan üfleme." ( 32/9 ) ve "Emaneti insan yüklendi." ( 33/72 ) ifadeleri bu durumu açıklamaktadır. Akaşa Kayıtları veya Ana Kitap ( Ümmül Kitab ) olarak da bilinen, yaratılışın ve kader mekanizmasının temelini oluşturan bu kozmik bilgilerin / kodların yani insanın taşımayı üstlendiği emanetin kaba madde alemi olan dünyadaki depolanma yeri insanın kaba bedeninin içindeki "Kan"'dır. 

Türkçe'deki "Kan" kelimesi "Oldurma, Yapabilme Kudreti" anlamı itibarıyla Arapça'daki "Kun" ( Olmak ), İngilizce'deki "Can" ( Yapabilmek ) ve Almanca'daki "Kann" ( Yapabilmek ) fiilleriyle ortak kökene sahip görünmektedir. 

Atatürk'ün "Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki adil kanda mevcuttur." söylemi bu bağlamda büyük önem ve derin mana arzetmektedir. 

Arapça'da "Kan" kelimesinin karşılığı "Dima / Dem" kelimesi olup, bu kelime de "Daim olma, Zaman, Kıvama gelme, Olgunlaşma" anlamlarını içermektedir. ( Örnek : Daimi, Devam, Demlemek ) 

Kur'an'da "Dem" ( Kan ) kelimesi ilk kez 2/30 kodlu ayette, Ünite'nin ve Rab'bib birliğinin sembolü olan "10" yani "1" ( 1+0 = 1 ) nümerolojisi ile yer almaktadır. 

Ayette yüce Rab'bimiz bir "halife" yani "takipçi" ( emanetçi ! ) yaratacağını bildirmektedir. 

2/30 - Ve (1) iz (2) kale (3) rabbü (4) ke (5) li (6) el (7) melaiketi (8) inn (9) I (10) caılün (11) fi (12) el (13) erdı (14) halifeh (15) kalu (16) e (17) tec'alü (18) fı (19) ha (20) men (21) yüfsidü (22) fı (23) ha (24) ve (25) yesfikü (26) ed (27) DİMA (28) ve (29) nahnü nüsebbihu bi hamdike ve nükaddisü lek kale innı a'lemü ma la ta'lemun ( Ve zamanında Rab’bin meleklere "Kesinlikle BEN yerde halife oluşturacağım." dedi. "Biz seni övgünle överken ve seni kutsarken orada bozgun yapan, KAN döken birini mi oluşturacaksın?" dediler. "Kesinlikle ben sizin bilmediğinizi bilirim." dedi. ) 

- Ayette Rab'bi tanımlayan "I" ( Ben ) zamiri 10. kelime, "Dima" ( Kan ) kelimesi ise 28. ( 2+8 = 10 ) kelimedir. 

- Ayrıca Kur'an'da "Melek" kelimesinin de ilk kez geçtiği bu ayetteki "Melaiket" ( Melekler ) kelimesi "8." kelimedir. ( 8 sayısı melek, sonsuz döngü ve yeni döngü başlangıcı kavramlarının nümerik sembolüdür. Melek kelimesi Kur'an'da 88 kere tekrarlanmaktadır. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder