23 Temmuz 2019 Salı

Büyüklük tutkusunun sonucu bozgunculuktur.


“Ululuk, Büyüklük, Yücelik” tutkusu maalesef insanoğlunun vazgeçmekte en çok zorlandığı saplantılarının başında gelmektedir. Küçüklükten itibaren “diğerlerine göre üstün ol”, “hayat denen yarışta !? kazanan ol”, “büyük balık ol”, “ezmezsen ezilirsin” telkinleriyle yetiştirilen insan bu batıl ve satanik hedeflerin sarhoşluğu içerisinde sonunda dünyadaki kan ve gözyaşının temel müsebbibi haline gelmektedir.

Zira, olması gerekene yani ilahi düzene aykırı olan “üstünlük gayretinin” sonucu doğal olarak “bozgun”  olmaktadır. İnsanlar bu batıl saplantıları yüzünden her türlü hileye, yalana, ikiyüzlülüğe, ihanete kısaca her türlü kötülüğe başvurabilmekte, yaptıklarının aslında kötü olduğu kendilerine hatırlatıldığında ise “iyi olanı yaptıklarını”, “bunun olması gereken olduğunu”, “sistemin böyle işlediğini” savunmaktadırlar. ( "Kaostan faydalanma", "Kaostan beslenenler", "Kaosa dayalı düzen" söylemleri bilinçli olarak kaosa sebebiyet veren bozguncuları işaret etmektedir. )

Konuya ilişkin Kur’an ayetleri son derece net mesajlar içermektedir.

28/83 - Tilked darul ahıratü nec'alüha lillezıne la yürıdune ulüvven fil erdı ve la fesada vel akıbetü lil müttekın ( Ahiret yurdu budur. Onu, yerde ululuk, büyüklük ve bozgun istemeyenler için oluştururuz. Sonuç sakınanlar içindir. )

Ayet numarasındaki 11 nümerolojisi ( 83 ... 8+3 = 11 ), 11 sayısının inkarcı satanistler tarafından sapkın anlam* yüklenmek suretiyle sembolleştirileceğini haber vermekte gibidir. ( * Haşa Rab’bin üzerinde olmak )

17/4 - Ve kadayna ila benı israile fil kitabi le tüfsidünne fil erdı merrateyni ve le ta'lünne ulüvven kebira ( Ve kitapta İsrailoğulları' na, yerde iki kere bozgun yapacaksınız ve büyük ululanma ile ululanacaksınız diye hükmettik. )
Dikkat edilecek olursa, Kur’an’da “Ululanmak” ( Ulüvven ) ve “Bozgunculuk” ( Fesad ) kavramları birlikte yer almaktadır.

27/31 - En la ta'lu aleyye ve'tunı müslimın ( Benim üzerime ululanmayın ve bana teslim olanlar olarak gelin. )

27/31 kodlu ayette inkarcı satanistlerin, İblis’in saptırması* sonucunda, Allahü Teala’ya karşı durdukları ve ululanmaya cüret etme sapkınlığında bulundukları bildirilmektedir.

*38/75 - Kale ya iblısü ma meneake en tescüde li ma halaktü bi yedeyy estekberte em künte minel alın ( "Ey İblis, seni kuvvetimle yarattığım için yere kapanmaktan ne men etti? Kibirlenmek mi istedin? Yoksa ululananlardan mı oldun?" dedi. )

Sure kodunda 11 nümerolojisi bulunmaktadır. ( 38 ... 3+8 = 11 )

2/11 - Ve iza kıle lehüm la tufsidu fil ardı kalu innema nahnü müslihun ( Ve onlara "Yerde bozgun yapmayın." denildiğinde, "Kesinlikle bizler iyileştirenleriz." derler. )
Bozguncuların kendilerini “iyilik yapanlar” addettiklerini bildiren ayetin numarası da 11 nümerolojisi içermektedir.

47/14 - E fe men kane ala beyyinetin min rabbihı ke men züyyine lehu suü amelihı vettebeu ehvaehüm ( O halde, Rab’binden deliller üzerinde olan kimse, ona kötü işleri süslü gösterilen ve onların heveslerine tabi olan kimse gibi olur mu? )

“Kötü işleri kendilerine süslü gösterilenler”den bahsedilen ayetin ait olduğu surenin numarasında yine 11 nümerolojisi bulunmaktadır. ( 47 ... 4+7 = 11 )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder