3 Temmuz 2019 Çarşamba

Fakirden alıp zengine verenler

Evvelki bölümlerde de muhtelif vesilelerle bahsedildiği üzere, Allahü Teala’nın sısnırsız olarak bahşettiği nimetleri gasp etmiş inkarcı satanistlerden oluşan ve kendilerini küresel elit olarak adlandıran zümre dünya insanlarını çaresiz ve yoksun bırakmak için İblis’in aldatıcı telkinleri doğrultusunda olanca güçleriyle çabalamaktadırler. İnsanların içinde bulundukları ve tekerlekteki hamster misali debelendikleri sistem de bu amaca hizmet edecek şekilde kurgulanmıştır. Sistemin işleyişi “Eşitliğin söz konusu kılınmaması, zengin ve fakir kavramlarının daim olması ve sürekli olarak FAKİRDEN ALINIP ZENGİNE VERİLMESİ”’ne dayanmaktadır. Dikkat edilecek olursa mevcut finansal sistem maalesef bu durumu yansıtmaktadır.


Ayrıca insanlığa karşı kurulmuş olan komplo düzeninin daha net idrak edilebilmesi için kadim atasözü olarak bilinen ve yaşam koşullarının zor olduğu anlamını içeren “Ekmek aslanın ağzında.” söylemi üzerinde de derin düşünülmesi gerekmektedir. Aslan kimdir? Ekmek neden aslanın ağzındadır?!

Aşağıdaki Kur’an ayetleri, bencilliğe, zorbalığa ve kibire dayalı bu sistemin dinamiklerini müteşabih olarak tanımlamaktadır.

16/71 - Vallahü faddale ba'daküm ala ba'dın fir rızk fe mellezine füddılu bi raddı rizkıhim ala ma meleket eymanühüm fe hüm fıhi seva' e fe bi nı'metillahi yechadun ( Ve Allah, rızıklarda bazınızı bazınıza üstün kıldı. Ancak o üstün olanlar rızıklarını o ellerinin malik olduklarına vermezler ki onda eşit olsunlar. Yani Allah' ın nimeti ile cihad mı ediyorlar? )*

*Ayette sınav olmak üzere, nimette fazlalığa haiz olma imkanı verilmiş olanların bu nimeti diğerleriyle eşit olacak şekilde paylaşmaları gerektiği bildirilmektedir.

38/23 - İnne haza ehıy lehu tis'un ve tis'une na'ceten ve liye na'cetün vahıdetün fe kale ekfilnıha ve azzenı fil hıtab ( Kesinlikle bu benim kardeşim. Ona doksandokuz dişi koyun ve bana bir dişi koyun. "Onu bana ver." dedi. Beni söylemde yendi. )**

**Açgözlülük, çoklama duygusu, madde bağımlılığı ve kibir öylesine yoğun ki asla doyum yok.

104/2 - Ellezi cemea malen ve addedeh ( O malı toplayan ve onu adet adet sayan, )
104/3 - Yahsebü enne malehu ahledeh ( Malının onu ebedi kılacağını sanar.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder