20 Ağustos 2021 Cuma

Afrika'daki aşılama deneyleri?!

90'lı yıllardan bu yana bazı Afrika ülkelerinde "aşılama vasıtasıyla kısırlaştırma" deneyleri / uygulamaları yapıldığı iddia edilegelmiştir. Kenya'da tetanoz aşısı, Nijerya'da polio ( çocuk felci ) aşısı kapsamında ve Kamerun'da da doğrudan sterilizasyon ( kısırlaştırma ) amaçlı aşılama operasyonları gündeme gelmiştir.

Bu iddialar, bazı çevreler ve bilimsel kuruluşlar tarafından, Afrika'daki yüksek nüfus artışı delil gösterilmek suretiyle yalanlanmaktadır. Ancak mutlak nüfus artış adedi ve oranının yanısıra nüfus trend analizlerindeki en önemli kriterlerden biri de "Fertility Rate" ( Doğurganlık * Oranı ) 'dir. 

* Kadın başına yıllık ortalama doğum sayısını gösteren bu kriter

Birleşmiş Milletler bünyesindeki "Population Division" ( Nüfus Bölümü ) tarafından 1991 - 2021 yıllarına ilişkin olarak 2019 yılında yayımlanan raporda Afrika kıtasında dikkat çekici "Fertility Rate" azalması görülmektedir.

Baz doğurganlık oranı ( kadın başına ortalama doğum sayısı ) yüksek olduğundan, oranda dikkat çekici azalma olsa dahi doğum sayısının azalmış hali yine de diğer kıtalarınkinden yüksek olduğundan en yüksek nüfus artışı Afrika'daymış gibi görünmektedir. Oysa ki kadın başına doğum sayısı karşılaştırmalı olarak ciddi oranda azalmıştır.

Yani sonuç olarak yukarıda anılan iddialarda gerçeklik payı olması yani Afrika'nın, "aşılama yoluyla kısırlaştırma projesi" kapsamında laboratuar olarak kullanılmış olması ve hatta mevcut pandeminin de evvelce deneyleri tamamlanmış olan bu aşıların kitlesel olarak uygulanması amacıyla kurgulanmış olması da muhtemeldir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder