7 Ağustos 2021 Cumartesi

Aşı "teşvik yöntemi" mi? Rüşvet mi?

Küreselciler, çok ısrarcı oldukları aşılama hedeflerine ulaşabilmek için uyguladıkları baskı ve kısıtlama taktiğine paralel olarak "halka rüşvet verme" taktiğini de uygulamaya koymuşlardır. Merkezden verilen talimata istinaden ülke hükümetleri halklarını aşılanmaya "teşvik etmek"! için aşılanma karşılığında maddi menfaatler teklif etmeye başlamışlardır. Bu kapsamda nakit para ödemeleri, çekilişler, hediyeler, hediye çekleri, burslar, uçak biletleri, cruise gezileri gibi teklifler ile birlikte ücretsiz flört ( Hollanda ) ve esrar dağıtma ( ABD ) gibi uygunsuz ve ahlaksız tekliflerin de gündemde olduğu basında yer almaktadır.

https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/asi-copcatanligi-6579960/

Bir sağlık ve tedavi sürecinin böylesine garip ve hatta ahlaksızca bir promosyona, bir pazarlama kampanyasına indirgenmesi oldukça düşündürücüdür. Zira bu durum emperyalist kapitalizmin aşıdan beklentilerinin çok yüksek olduğunu ve aşılama operasyonunun, evvelki bölümlerde de incelendiği üzere, çok farklı hedeflere hizmet ettiğini ortaya koymaktadır. Zira karşılığında kat kat maddi değer elde etmedikçe insanlara zerre kadar maddi değer sunmayan ve her zaman insanlardan maddi değer almayı / çalmayı ilke edinmiş olanların insanlara maddi değer sunmak için adeta birbirleriyle yarışmaları süreci çok sorgulanabilir hale getirmektedir. ( Ücretsiz aşılama bile başlıbaşına bir soru işaretiyken üstüne para verme durumu soru işaretlerini daha da artırmaktadır. )

Ayrıca aşılananların maske takmaya devam etmeleri gerektiği, virüsün aşılananlara da bulaşabildiği ve aşılananların da virüsü yayabildikleri belirtilmektedir. Bu durumda esasen maske takılması ve sosyal mesafenin korunması herkes için yeterli ve gerekli önlemler olmaktadır.

Bir yandan sözde "teşvikler" verilirken, bir yandan da bazı şirketlerin "aşılanmayanlarla yollarını ayırma" kararı aldıkları görülmektedir. 

Tevrat'ın aşağıdaki ayeti bu süreç kapsamında inanan iyi insanlara önemli bir uyarı niteliği taşımaktadır.

2 Exodus 23-8 "Rüşvet almayacaksınız. Çünkü rüşvet göreni kör eder, haklıyı haksız çıkarır.

18 Job 36-17 Dikkat et, para seni baştan çıkarmasın. Büyük bir rüşvet seni saptırmasın.

"Teşvik Yöntemi" diye adlandırılan bu teklifler silsilesinin nereye kadar varacağına insanlık hep birlikte şahit olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder