8 Ağustos 2021 Pazar

Zihinlerdeki kaos .... gerçek ile batılı karıştırma sendromu

Yakın gelecekte tüm dünyayı tamamen esir alması planlanan dijitalizmin temel hedeflerinden biri de insanlara sanal bir gerçeklik sunmak ve bu sunulanın kitleler tarafından gerçek olarak algılanmasını sağlamaktır. Önümüzdeki yıllarda insanlık, doğadaki her olgunun ve olayın dijital müdahale yoluyla manipüle edilmesine, değiştirilmesine ve belirli senaryoların doğal süreçmiş gibi sahnelenmesine  çok daha fazla maruz kalacaktır. Ancak maalesef insanlığın çoğunluğu yani frekansı ve idrak seviyesi yeterince yükselmemiş olanlar bu manipülasyonları ve kurguları, aynen bugün de olduğu gibi algılayamayacak ve kendilerini helâke sürükleyecek sanal bir gerçekliğin esiri olacaklardır. Söz konusu olgu ve olaylara bazı örnekler olarak üretilmiş salgınlar, doğa olayları, göksel olaylar, transhümanizm ( sözde tanrısallaşmış insan! ) ve singularity projesi vb. sayılabilir. 

Zira küreselcilerin hedefi dijital manipülasyonlar vasıtasıyla insanların gerçek ve ilahi tezahürleri algılamalarını engellemek, bir anlamda gerçek ile batılı ( sanal ) birbirine karıştırmalarını sağlamaktır. Bu durum "zihinsel karmaşa" ( confusion ) olarak tanımlanabilir. Kitle yönetimi ve tahakkümü için "Ordo ab Chao" ( Kaosa Dayalı Düzen ) ilkesini benimsemiş olan şeytanlar için zihinlerde yaratılacak kaos en ideal durumdur.

Pandemi vasıtasıyla başlatılan yeni süreçte insanlığın en büyük sınavı "Gerçek" ile "Batıl"ın savaşında doğru safta yer alıp almaması olacaktır. Kur'an ayetlerinde bu hususa özellikle dikkat çekilmektedir.

2/42 Ve la telbisul hakka bil batili ve tektumul hakka ve entum ta'lemun

( Ve gerçeği batıl ile örtmeyin ve bile bile gerçeği gizlemeyin. )

Al'i İmran suresinin 71. ayetinde sanal gerçeklik ile insanları aldatanların yani bir anlamda onları matrixte tutanların ilim sahibi ( kitap sahibi ) inkârcı müşrikler oldukları bildirilmektedir. ( Küresel çete her eylemini yaratılışın kaynak kodlarını içeren Kur'an ayetlerine göre yapmaktadır. )

3/71 Ya ehlel kitabi lime telbisunel hakka bil batili ve tektumunel hakka ve entum ta'lemun

( Ey kitap sahipleri, neden gerçeği batıl ile örtersiniz de gerçeği bile bile gizlersiniz? )

A'raf suresinin 118. ayetinde Allah'ın bahşedeceği yönlendirme nimetiyle insan idrakinin yükseleceği ve insanın gerçek ile batılı ayırt ederek inkârcı müşriklerin sahte icraatlarını batıl kılacağı bildirilmektedir.

7/118 Fe vekaal hakku ve betale ma kanu ya'melun

( Böylece gerçek vaki oldu. Onların o yaptıkları batıl oldu. )

Enfal suresinin 8. ayetinde  "Mücrimin" ( Suçlular ) olarak tanımlanan inkârcı müşriklerin ( küresel çete ) manipülasyonu sonucu oluşan zihinsel karmaşanın sona ereceğinden ve gerçek ile batılın ayrışacağından bahsedilmektedir.

8/8 Li yuhikkal hakka ve yubtilel batile ve lev kerihel mucrimun

( Gerçeği gerçek kılmak ve batılı batıl kılmak için. Şayet suçlular hoşlanmayıp istemeseler de. )

İsra suresinin 81. ayetinde de benzer ifade yer almaktadır. ( Bu ayetlerin çoklu anlamlarından biri de elbette ki Kur'an'ın gelmesiyle batılın helâk olmasıdır. )

17/81 Ve kul cael hakku ve zehekal batil innel batile kane zehuka

( Ve de ki: "Gerçek geldi ve batıl helak oldu. Kesinlikle batıl yok olasıdır." )

Kehf suresinin 56. ayetinde inkârcı müşriklerin kurdukları sanal ( dijital ) sistemlerle gerçeği batıl, batılı gerçek gibi algılatmak istemelerinden bahsedilmektedir.

18/56 Ve ma nursilul murseline illa mubeşşirine ve munzirin ve yucadilullezine keferu bil batili li yudhidu bihil hakka vettehazu ayati ve ma unziru huzuva

( Ve gönderilenleri müjdeci ve uyarıcı olmalarının haricinde göndermedik. O inkar edenler, gerçeği batıl ile gidermek için mücadele ettiler. Ayetlerimi ve o uyarıldıklarını alay edindiler. )

Enbiya suresinin 18. ayetinde de gerçeğin batıl üzerindeki mutlak zaferi vurgulanmaktadır. Ayette "Dimağ" ( Beyin ) kelimesi vesilesiyle teşbih yapılmasının sebebi insan zihnine dikkat çekilmek istenmesi olabilir.

21/18 Bel nakzifu bil hakki alel batili fe yedmeğuhu fe iza huve zahik ve lekumul veylu min ma tesifun

( Bilakis, gerçeği batılın üzerine atarız da onun beynini çıkarır. O zaman o yok olur. O vasfettiklerinizden dolayı sizlere vaylar olsun. )

Sebe suresinin 49. ayetinde ise insanlık, dijitalizm yoluyla kendilerini yaratan, öldüren ve bunu döngüsel olarak yapan ilahlar gibi göstermek isteyen küresel şeytanlara karşı uyarılmaktadır.

34/49 Kul cael hakku ve ma yubdiul batilu ve ma yuiyd

( De ki: "Gerçek geldi. Batıl başlatamaz, yaratamaz ve döndüremez, diriltemez." )

Casiye suresinin 27. ayetinde batılcıların nihayetinde hasara uğrayacakları bildirilmektedir.

45/27 Ve lillahi mulkus semavati vel ard ve yevme tekumus saatu yevmeizin yahserul mubtilun

( Ve göklerin ve yerin mülkü Allah’a dır. Saat olduğu gün batılcılar hasarlanırlar. )

Muhammed suresinin 3. ayetinde ise insanların, "gerçeğe tabi olanlar" ve "batıla tabi olanlar" şeklinde ayrışacakları bildirilmektedir. ( Bu ayrışım zaten tarih boyunca tezahür etmistir. )

47/3 Zalike bi ennellezine keferuttebeul batile ve ennellezine amenuttebeul hakka min rabbihim kezalike yadribullahu lin nasi emsalehum

( Bu, kesinlikle o inkar edenlerin batıla tabi olmalarından ve kesinlikle o inananların Rab’lerinden gerçeğe tabi olmalarındandır. Allah onların misallerini insanlar için işte böyle beyan eder. ) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder