3 Ağustos 2021 Salı

Çift zihinliler

"Şeytana uydum."
"Şeytan beni ayarttı."
"Şeytana kandım."
"Şeytanın tuzağına düştüm."
......
......

Bu gibi mazeret söylemleri, kendi yanlış ve nefsani tercihleri vesilesiyle günah batağına saplanmış olan ikiyüzlülerin / çift zihinlilerin, suç işleme ve yakalanma sonrasında "başkasını suçlama" dürtüsüyle, sıklıkla dile getirdikleri söylemlerdir. Bu söylemler külliyen batıldır. Zira "Şeytan" ( Ateşe atan, Yakan, Helak eden ) kelimesi sadece negatif frekans tesirlerini tanımlayan bir sıfat olup, herhangi bir varlık ismi değildir. Ve bu sıfat esasen daha yaratılış aşamasında, İblis'in sunduğu poztif ve negatif frekans seçeneklerinden negatif olanı yani maddi ve nefsani olanı seçerek yanlış tercih yapan insandan başkasını tanımlamamaktadır.

Şeytani frekanslara tabi olan insan aynı zamanda "çift zihinli" yani "ikiyüzlü" ( münafık ) insandır. Kötü söylem ve eylemlerini duruma göre inkâr eder, duruma göre ise bir övünç vesilesi olarak kullanır. 

"İkiyüzlülük" ( Nifak ) yani "Çift zihinlilik" esasen psikolojide Multiple Personality Disorder ( Çoklu Kişilik Bozukluğu ) olarak da anılan sendromdur. Bu fenomen Bakara suresinde net bir misal ile tanımlanmaktadır.

2/14 Ve iza lekullezine amenu kalu amenna ve iza halev ila şeyatinihim kalu inna meakum innema nahnu mustehziun

( O inananlara rastladıklarında "İnandık." derler. Şeytanları ile yalnız kaldıklarında ise "Kesinlikle biz sizinle birlikteyiz, bizler kesinlikle alay edenleriz." derler. )

Ayette yer alan "Şeytanıyla yalnız kalmak" batinen "insanın kendisiyle / nefsiyle yalnız kalması" anlamındadır.

2/15 Allahu yestehziu bihim ve yemudduhum fi tuğyanihim ya'mehun

( Allah onlarla alay eder. Onlara azgınlıklarının içinde görüşsüzce dolaşmalarına müddet ve destek verir. )

"Çift zihinlilik", "Aldanarak yanlış tercih yapma", "İftira atarak suçu inkâr" ve "Sınav" hususları ise İncil'in aşağıdaki ayetlerinde net olarak ifafe edilmektedir.

59 James 1-8 ÇİFT ZİHİNLİ İNSAN her açıdan tutarsızdır.

59 James 1-9 Düşkün olan kardeş kendi yüksekliğiyle, 

59 James 1-10 zengin olansa kendi düşkünlüğüyle övünsün. Çünkü zengin kişi kır çiçeği gibi solup gidecek.

59 James 1-11 GÜNEŞ YAKICI SICAĞIYLA doğar ve otu kurutur. Otun çiçeği düşer, görünüşünün güzelliği yok olur. ZENGİN DE BUNUN GİBİ KENDİ UĞRAŞLARI İÇİNDE KAYBOLUP GİDECEKTİR.

59 James 1-12 NE MUTLU DENEMEYE DAYANAN KİŞİYE! Denemeden başarıyla çıktığı zaman Rab'bin kendisini sevenlere vaat ettiği yaşam tacını alacaktır.

59 James 1-13 Ayartılan kişi, "TANRI BENİ AYARTIYOR" demesin. Çünkü Tanrı kötülükle ayartılmadığı gibi kendisi de KİMSEYİ AYARTMAZ.

59 James 1-14 HERKES KENDİ ARZULARIYLA SÜRÜKLENİP ALDANARAK AYARTILIR. 

59 James 1-15 Sonra arzu gebe kalır ve günah doğurur. Günah olgunlaşınca da ölüm getirir.

59 James 1-16 Sevgili kardeşlerim, ALDANMAYIN!

İncil'in son suresi olan Vahiy bölümünün 18.* ayetinde meşhur şeytani nümerik sembol olan 666 ( 6+6+6 = 18* ... 1+8 = 9 ) sayısının "insanı simgelediği" bildirilmektedir.

66 Vahiy 13-18 Bu konu bilgelik gerektirir. Anlayabilen, canavara ait sayıyı hesaplasın. Çünkü bu sayı insanı simgeler. Sayısı altıyüzaltmışaltıdır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder