25 Ağustos 2021 Çarşamba

Ay ve 7'lik döngüler

İnsanın Ay'a ilk inişi, 16.07.1969 tarihinde yapılan Apollo11 uçuşu kapsamında gerçekleşmiş olup, astronot Neil Armstrong 20.07.1969 tarihinde Ay'a ilk ayak basan insan olmuştur.


Yukarıdaki tarihlerin içerdiği "7" ve "İkili Yedi"* nümerolojisi "Kamer" ( Ay ) kelimesinin Kur'an ayetlerindeki konumu itibarıyla bir senkron oluşturmaktadır.

16 ... 1+6 = "7" 
07 ... 0+7 = "7"

20 ... "2"
07 ... "7"

77 ve 27 sayıları "İkili Yedi"* oluşturmakta olup, ayrıca yılı belirten 1969 sayısının nümerolojik değeri de "7" sayısını vermektedir.

( Ayrıca; "Apollo11" misyonu kapsamında Neil Armstrong ve Buzz Aldrin 20.07.1969 günü saat 20:18'de ( 2+0+1+8 = 11 ) (EEZ) Ay yüzeyine iniş yapan ilk insanlar olmuşlardır. Misyonun ismi, Ay'a iniş saati ve Armstrong'un Ay'a ayak basma anında söylediği meşhur cümle, düalitenin, döngünün ve farklı boyuta geçişin sembolü olan 11 nümerolojisini içermektedir.

"That's (1) one (2) small (3) step (4) for (5) man (6), one (7) giant (8) leap (9) for  (10) mankind. (11)" ( Bu insan için küçük bir adım, insanlık için büyük bir adım. ) )

- Kur'an'da "Kamer" ( Ay ) kelimesi 27 kere tekrarlanmaktadır. ( 27 ... 2 ve 7 ... İkili Yedi* )

- Kur'an'da "Kamer" ( Ay ) kelimesinin ilk kez "tek başına" yer aldığı ayetin numarası 77'dir. Kur'an'da "Kamer" kelimesi sıklıkla "Şemse vel kamera" ( Güneş ve Ay ) kalıbıyla veya "Şems" ( Güneş ) kelimesi de ayette bulunacak şekilde yer almaktadır. 

6/ "77" Fe lemma rael KAMERA baziğan kale haza rabbi fe lemma efele kale lein lem yehdini rabbi le ekunenne minel kavmid dallin

( AY' ı doğarken gördüğünde "Rab’bim budur." dedi. Kaybolduğunda ise "Rab’bim beni yönlendirmeseydi, sapıklar kavminden olurdum." dedi. )

* "Seb'an minel mesani" ( İkililerden Yedi / İkili Yedi ) kavramı sadece Hicr suresinde yer almaktadır.

15/87 Ve lekad ateynake SEB'AN MİNEL MESANİ vel kur'anel azim

( Ve biz sana İKİLİLERDEN YEDİYİ ve büyük Kur'an' ı verdik. )

Kur'an'da 7 ayet içeren 2 sure ( Fatiha 1. sure ve Maun 107. sure ... 2 ve 7 ) bulunması, ilk sure olan Fatiha suresinin ilk 2 ayetinde 7'şer kelime bulunması, Fatiha suresinin 49 kelime ( 7x7 ) içermesi, Kur'an ayetlerinde göğün ve yerin "7 tabakadan" oluştuğunun bildirilmesi "İkili Yedi" fenomeninin tezahürlerine bazi örneklerdir. "İkili Yedi" yaratılıştaki düaliteyi ve döngüyü sembolize eden bir kavramdır.

"Kamer" kelimesinin ikinci kez "tek başına" yer aldığı ayetin kodunda da 77 yani "İkili Yedi" nümerolojisi bulunmaktadır.

25/61 Tebarake (1) ellezi (2) ceale (3) fi (4) es (5) semai (6) burucen (7) ve (8) ceale (9) fi (10) ha (11) siracen (12) ve (13) KAMERAN (14) munira (15) 

( Gökte yıldız kümeleri oluşturan ve onun içinde ışık ve aydınlatıcı AY’ı oluşturan o yüce bereketli olandır. )

- Ayet kodu 25/61 ... 2+5 = "7"; 6+1 = "7" ... 77

- Ayetteki "Kamer" kelimesi 14. kelimedir. ( 7+7 = 14 ... İkili Yedi )

Ay'ın Dünya çevresindeki yörüngesinde bir tam döngüyü tamamalaması da 27 gün 7 saat 43 dakika sürmektedir. Bu göksel fenomende de İkili Yedi nümerolojileri dikkat çekmektedir. 

https://www.lpi.usra.edu/education/skytellers/moon-phases/

Dünyanın uydusuna verilen isimler ve kökleri incelendiğinde "Işık" ve "Göz / Gözleme" anlamları göze çarpmaktadır. 

"Ay" kelimesinin Arapça karşılığı "Kamer / Kamera" kelimesi olup bu kelime batı dillerinde "gözetlemek ve çekim yapmak" için kullanılan cihazın ismi olan "Camera / Caméra / Kamera" kelimelerinin de kaynağıdır. 

"Göz" anlamına gelen Arapça'daki "Ayn", İngilizce'deki "Eye", Fransızca'daki "Oeil" ( "Öy" okunur. ) kelimeleri de Türkçe'deki "Ay" kelimesiyle ortak kökene sahiptirler. Işığı yansıtarak nesnelerin görülmesini sağlayan Arapça kökenli "AYna" kelimesi ve "Göz / Su pınarı" anlamına gelen "Ayn" kelimesi de "AY" kökündendir.

"Ay" kelimesinin İngilizce'de "Dünyanın uydusu" anlamındaki karşılığı "Moon", Fransızca'da ise "Lune" kelimesidir. "Lune" kelimesindeki "LU" kökü "Işık, Aydınlık" anlamını içermektedir.

LUmière ( Fra. )= Işık

LUxury ( İng. )= Lüks, Işıltı

LUcifer ( Lat. ) = Işık getiren!

LUnette ( Fra. ) = Gözlük

LUire ( Fra. ) = Işıldamak, Parıldamak

LUstre ( Fra. ) = Avize

LUciole ( Fra. ) Ateş böceği

AndaLUcia ( EndüLÜs ) = Işık içinde

LUcce ( Ara. ) = Ayna, Engin su 

LUcky ( İng. ) = Şanslı, Işıltılı, Işık vurmuş olan

LOUpe ( Fra. ), LUpe ( Alm. ) = Büyüteç ( Görme ile ilgili cihaz )

"Ay" kelimesinin "Görme, Gözetleme" anlamı okült ezoterizmde "All seeing EYE" konseptiyle ilintilendirilmektedir. Ay'ın üst boyut varlıkları ve onların Dünya'daki tebaaları tarafından bir gözlem / gözetleme noktası olarak kullanıldığı da spekülatif söylemler arasında yer almaktadır.

Öte yandan 70'li yıllarda spiritüel araştırmalar yapan "Bilim Araştırma Merkezi"'nin yayımladığı dergilerin birinde Ay'ı bir gözetleme üssü olarak tasvir eden aşağıdaki kapak ve  yine 7 kelimeden oluşan ve döngü sonunu haber veren 54/1 kodlu ayet dikkat çekmektedir.


54/1 İkterabeti (1) es (2) saatu (3) ve (4) inşakka (5) el (6) kamer (7) 

( Saat yaklaştı ve Ay yarıldı. )

"Ay'ın yarılması" ifadesinin zahiri, batini ve teşbihi muhtelif anlamları olduğu aşikârdır.

Meşhur Star Wars filmindeki "Death Star" ( Ölüm Yıldızı ) isimli uzay istasyonunun da Ay'a benzetilmiş olması da dikkat çekmektedir. ( Üzerinde krater detayı dahi bulunmaktadır. )


Evvelki bölümlerde incelenen ve 7 yıllık frekanslardan oluşan döngüleri tanımlayan "Shemitah Cycle" ( Shemitah Döngüsü / Simit Döngüsü / Şimdi Döngüsü ) ve Yusuf suresinde yer alan "İki adet Yedi senelik döngü" misali de bu noktada önem arzetmektedir. ( İlgili ikili ayet setinin ilk ayetinin kodu 12/47 olup nümerolojik değeri 14 ( 7+7, 2x7 ... İkili Yedi ) olmaktadır.

12/47 Kale tezraune SEB'A SİNİNE DEEBA fe ma hasadtum fe zeruhu fi sumbulihi illa kalilen min ma te'kulun

( "YEDİ SENE USÜLÜNE göre ekeceksiniz. Hasat etmeyin de o yediklerinizden azı haricindekileri başağının içinde bırakın." dedi. )

12/48 Summe ye'ti min ba'di zalike SEB'UN ŞİDADUN ye'kulne ma kaddemtum lehunne illa kalilen min ma tuhsinun

( “Sonra bunun ardından YEDİ ŞİDDETLİ ZORLU OLANI gelecek. O biriktirip daim kıldıklarınızı, o saklayacaklarınızdan azı
haricindekini yiyecek." )

"Yedi cılız ve yedi semiz sığır" ve "Yedi yeşil başak ve yedi kuru başak" misallerinin yer aldığı ayetin numarası da 43 olup, nümerolojik olarak 7 ( 4+3 = 7 ) sayısını vermektedir. 

12/43 Ve kalel meliku inni era SEN'A BEKARATİN SİMANİN ye'kuluhunne SEB'UN İCAFUN ve SEB'A SUMBULATİN HUDRİN ve UHARA YABİSAT ya eyyuhel meleu eftuni fi ru'yaye in kuntum lir ru'ya ta'burun

( Ve hükümdar "Kesinlikle ben YEDİ SEMİZ SIĞIR gördüm. Onları YEDİ CILIZ olanı yiyordu. YEDİ YEŞİL BAŞAK ve DİĞERLERİ KURU. Ey ileri gelenler, eğer rüyayı yorumlarsanız bana rüyam hakkında fetva verin, fikir bildirin." dedi. )

Dünyada kurgulanan olayların da 7 yıllık döngüler halinde vuku bulduğu dikkate alınacak olduğunda 2023 ( 289. 7 yıllık döngü sonu ) ve 2030 ( 290. 7 yıllık döngü sonu ) yılları önem arzetmektedir. 

Yaratılıştaki 7 birimlik döngülere diğer bazı örnekler;

7 Müzik notası ( Do, Re, Mi, Fa, Sol, La, Si )

7 Temel renk ( Kırmızı, Turuncu, Sarı, Yeşil, Mavi, Lacivert, Mor ) 

7 Gök katmanı ( Troposfer, Stratosfer, Mezosfer, Termosfer, Ekzosfer, İyonosfer, Manyetosfer )

7 Çakra ( Kök, Sakral, Solar Plexus, Kalp, Boğaz, Üçüncü Göz, Taç )

7 Günlük haftalar ( Kutsal kitaplarda "Yevmel Sebt" ( Yedinci Gün ) veya "Şabat Günü" olarak zikredilir. "Sebt" veya "Şabat" kelimeleri hem "Yedi" hem de "Sabit olma, Eylemsiz olma ) anlamına gelmektedir. )

7 Mitoz bölünme fazı *

* Yaratılışın mikro tezahürü olan Mitoz hücre bölünmesi de döngüselliğin bir ifadesi olan "İkili Yedi" kavramının kaba madde planındaki temsili niteliğindedir. Mitoz bölünme şeması aşağıda olup, 7 birimlik döngü sonunda 2 hücre ortaya çıkmaktadır.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder